Turun Musiikkijuhlat / Turun Musiikkijuhlasäätiö sr

Muoti palaa juurilleen Turun linnaan – Yli 50 nuoren talkootyönä tuottama loppuunmyyty underground muotinäytös FASHCENE järjestetään toistamiseen

Jaa
FASHCENE on kolmen nuoren luoma kokonaisuus, jossa muoti, musiikki ja taide yhdistyvät täysin uniikilla tavalla. Tapahtuma järjestetään tänä vuonna 6.5. Turun linnassa ja luvassa on seitsemän nuoren vaatesuunnittelijan minimallistot, joita esittelee 37 mallia sekä seitsemän uransa alussa olevaa artistia. Taustatuotannossa on lisäksi mukana valokuvaajia, videokuvaajia, graafikoita, järjestyksenvalvojia, ääni- ja valomiehiä, tuotantohenkilökuntaa, meikkaajia, maskeeraajia ja parturikampaajia. Yhteensä tapahtumaa on tuottamassa 74 nuorta.
Kuva: Seemi Peltoniemi
Kuva: Seemi Peltoniemi

FASHCENE – ensimmäinen muotinäytös laatuaan Turussa

FASHCENE ry järjestää vuosittain muotinäytöksen, jossa elävöitetään Turun kulttuurikenttää musiikin, muodin ja taiteen avulla. Tuotannon taustalla häärii tänä vuonna yli 50 nuorta. Tapahtuma tarjoaa turvallisen alustan uransa alussa oleville suunnittelijoille, artisteille, taiteilijoille ja malleille toteuttaa itseään ja unelmiaan sekä mahdollisuuden verkostoitua alan ihmisiin. Ensimmäinen tapahtuma järjestettiin viime vuonna Turun Teknologiakiinteistön parkkihallissa ja toinen kokonaisuus nähdään tulevana lauantaina Turun linnassa.

”Tätä työtä tehdään puhtaasti rakkaudesta lajiin. Tavoitteenamme on luoda alusta nuorille lupauksille, tuottaa yleisölle unohtumaton elämys ja elävöittää Turun kulttuurikenttää tavalla, jota kukaan ei ole aiemmin tehnyt. Tapahtumakokonaisuus on täysin uniikki ja taatusti elämyksellinen.”, kertoo Eveliina Salminen, yksi FASHCENE ry:n perustajista.

Ensimmäisen vuoden tapahtumatuottajien Panashe Kauhasen, Eveliina Salmisen ja Aada Peltoniemen lisäksi mukana tänä vuonna on kaksi graafista suunnittelijaa Noel Kipre ja Seemi Peltoniemi, yksi uusi artistivastaava Arsalan Azizi sekä myy nti- ja markkinointipuolella Sofia Kostjukova ja Lilly Simola.Tapahtuma ei olisi mahdollinen ilman yhteistyökumppaneita ja sponsoreita, joita kokonaisuudessa nähdään useita. Mukana ovat esimerkiksi Turun musiikkijuhlat, Dotle Beauty, Blomma Creatives ja Turun kauppatorin laidalle juuri avautunut Kromi.

Kauneus on katsojan silmässä

Vuoden 2022 tapahtuma kantaa nimeä Eyes of the Beholder. Teema, sen sisältö ja tarina ovat Panashe Kauhasen takana, joka on yksi kolmesta FASHCENE ry:n perustajasta.

Olemme tehneet 360 asteen käännöksen tämän vuoden teeman osalta. Viime vuonna pyrimme abstraktimpaan underground -teemaan, mutta tänä vuonna taas teema on jotain ihan muuta. Luvassa on kuninkaallinen ja taivaallinen ilmapiiri. Haluamme silti kunnioittaa alkuperäistä ja pysyä juurissamme, joten yhdistämme nämä kaksi konseptia luodaksemme jotain uutta ja omaperäistä”, Panashe Kauhanen kertoo.

Tapahtuman tuottajat uskovat kauneuden olevan katsojan silmässä liittyen ihan kaikkeen ympärillä tapahtuvaan. FASHCENE tarjoaa suunnittelijoille täydellisen mahdollisuuden päästä toteuttamaan teemaa omalla tavallaan ja luomaan kokonaisuuksia, joista jokainen yleisön jäsen voi inspiroitua. Tapahtumassa tullaan näkemään asukokonaisuuksia, joita ei ole missään aikaisemmin nähty. Mallistot on suunniteltu nimenomaan tähän tapahtumaan ja sen teemaan sopiviksi.

Muoti palaa juurilleen

Turun linna on aikoinaan toiminut tärkeänä osana muodin saapumisessa Turkuun. Miljöö on yksi koko Suomen hienoimmista ja kulttuuririkkaimmista nähtävyyksistä. FASHCENE pyrkii kirjoittamaan historiaa uudelleen tuomalla uutta, nykyaikaista ja idearikasta kulttuurisisältöä, muotia ja musiikkia yli 700 vuotta vanhaan nähtävyyteen. Elämyksen pariin on tulossa lähes 300 ihmistä.

"Jokaisella suunnittelijalla on täysin omanlaisensa näkemys tämän vuoden teemasta ja se tekee tapahtuman sisällöstä erityisen rikkaan ja mielenkiintoisen. Suunnittelijat ovat antaneet kaikkensa tälle projektille ja tehneet töitä yli puoli vuotta nimenomaan tätä näytöstä varten. Kova työ palkitaan lauantaina loppuunmyydyssä tapahtumassamme.", sanoo Aada Peltoniemi, FASHCENE ry:n kolmas perustaja.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Seemi Peltoniemi
Kuva: Seemi Peltoniemi
Lataa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Turun Musiikkijuhlat / Turun Musiikkijuhlasäätiö sr
Sibeliuksenkatu 2
20100 Turku

http://www.turunmusiikkijuhlat.fi

FASHCENE ry on kolmen nuoren vuonna 2022 perustama yhdistys, joka järjestää vuosittain Turun suurimman muotinäytöksen. Tavoitteena on toimia alustana ja ponnahduslautana nuorille lupaaville vaatesuunnittelijoille, artisteille sekä malleille. Turun musiikkijuhlat toimii yhtenä pääyhteistyökumppanina tässä tapahtumassa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Turun Musiikkijuhlat / Turun Musiikkijuhlasäätiö sr

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye