Rakennusliike Lapti Oy

Opiskelijatornitalo UNOn työmaa Oulussa julistautui Suomen siisteimmäksi työmaaksi

Jaa
Oulussa rakennetaan poikkeuksellista kohdetta. Kaupungin uudeksi maamerkiksi kohoaa Pohjois-Suomen opiskelija-asuntosäätiön opiskelijatornitalo UNO, josta tulee 16-kerroksinen ja 53,4 metrin korkuinen eli Oulun 3. korkein asuinkerrostalo. Ainutlaatuinen UNO on myös sisältä: asukkaat pääsevät nauttimaan puhtaasta sisäilmasta, sillä opiskelijatornitalon puhtausluokka on paras P1, mikä on vielä harvinaista asuinkerrostalolle. Poikkeuksellinen on tulevan tornitalon työmaakin. Se on julistautunut Suomen siisteimmäksi työmaaksi.

UNOn työmaalla panostetaan siisteyteen poikkeuksellisen kattavasti ja poikkeuksellisessa hengessä. Suomen siisteimmäksi työmaa on saatu paitsi hyödyntämällä työmaalla alan parhaita käytäntöjä, erityisesti tekemällä tavoite siististä työmaasta näkyväksi ja yhteiseksi kaikille työmaalla työskenteleville. Siisti työmaa on turvallinen ja viihtyisä paikka työskennellä. Siisteys takaa myös laadukkaan lopputuloksen.

”Teemme työmaallamme jotain poikkeuksellista, jossa kaikki työmaalla haluavat olla mielellään mukana. Haluamme tuoda Suomen siisteimmän työmaan tavoitteen yhteiseksi ja selkeästi esille, jolloin se muistuttaa meitä joka päivä, kun teemme valintoja työmaalla. Asettamalla tavoitteen itsellemme korkeaksi haastamme itseämme ja koko alaa. Suomen siistein työmaa on terveellinen ja turvallinen tekijöille, rakennukselle ja asukkaille”, kuvailee vastaava työnjohtaja Jaakko Juola UNOn rakentamisesta vastaavasta Rakennusliike Lapti Oy:stä.

”Näemme työmaan siisteydellä suoran yhteyden laatuun ja työturvallisuuteen. Työmaan siisteys ja P1-puhtausluokka takaavat varmuudella tuleville asukkaille puhtaan sisäilman. Meille tilaajana on myös tärkeää, ettei meidän tilaamillamme työmailla tapahdu tapaturmia. Haluamme omalta osaltamme olla ehkäisemässä esimerkiksi pölylle altistumisesta johtuvia rakennusalan ammattitauteja. Tavoite on tietysti, että työntekijät jatkavat terveinä seuraaviin työkohteisiinsa”, kertoo kiinteistöpäällikkö Eerik Junnikkala Pohjois-Suomen opiskelija-asuntosäätiöstä.

Suomen siisteimmällä työmaalla ratkaisevinta on yhteinen tavoite ja asenne

Korkea pistetalo haastaa rakentamista, sillä päällekkäisiä työvaiheita on yhtä aikaa käynnissä paljon. Karkeasti, kun yläkerroksissa rakennetaan vasta väliseiniä, alakerroksissa tehdään jo loppusiivousta. Koko asuntorakentamisen kirjo on käynnissä yhtä aikaa. Kerrosten läpimenoaika on nopea, joten töiden täytyy edetä sujuvasti.

Kun työmaalla kulkee, mikään ei oikein pistä silmään ja oikeastaan se on huomion arvoista. Kulkuväylät ja työpisteet ovat siistejä, eikä missään roiku ylimääräisiä jatkojohtoja, löydy epämääräisiä tarvikekasoja tai näy viimeistelemättömiä töitä.

”Työmaan siisteyden ylläpitämiseksi ei ole keksitty varsinaisesti mitään uutta ratkaisua, vaan kyse on yhteisestä, selkeästä ja näkyvästä tavoitteesta. Tämän ansiosta kohde todella toteutetaan pölyn- ja puhtaudenhallintasuunnitelman mukaan ilman erillistä muistutusta ja työmaa on aidosti Suomen siistein”, toteaa Juola.

Työmaan puhtaudenhallinnassa hyödynnetään parhaita käytäntöjä

Opiskelijatornitalo UNOn työmaalla puhtaudenhallinta on huomioitu aivan hankkeen alusta alkaen kattavin suunnitelmin ja resurssein: Työmaa, tilaaja ja puhtaudenhallintakoordinaattori ovat yhteistyössä tehneet tarkan puhtauden- ja pölynhallintasuunnitelman. Näin työmaa on päässyt osallistumaan suunnitelman laadintaan ja sopimaan yhdessä toimenpiteistä alusta alkaen, jolloin suunnitelmaan on helpompi sitoutua ja sen toteuttaminen on sujuvaa.

Korkeassa tornitalossa ahtaalla tontilla on siisteyden ja työturvallisuuden takia tärkeää jättää kaikki ylimääräinen työ pois. Siksi työmaalla hyödynnetään esivalmistusta ja tehdään tilat kerralla niin valmiiksi kuin mahdollista. Tavoitteena on, ettei jälkitöitä tule eikä työntekijän tarvitse palata työpisteelle enää samoissa merkeissä.

Esivalmistus vähentää jälkitöiden, sotkun ja pölyn määrää sekä edesauttaa työturvallisuutta, kun muun muassa korkean riskin valjastyöskentelyä saadaan minimoitua. Esimerkiksi julkisivun sandwich-elementteihin varustetaan maassa sääsuojassa ikkunat, pellitykset, kaiteet ja IV-päätelaitteet. Kun elementit nostetaan valmiina paikoilleen, rakennuksen sisätiloissa on siistiä ja miellyttävä työskentelylämpötila.

Työmaalla siisteyttä ja työturvallisuutta edesauttaa myös käytössä oleva Gridflex-holvimuottijärjestelmä, jonka käyttäminen ja kokoaminen on nopeampaa, turvallisempaa, vähemmän tilaa vievää ja siistimpää kuin perinteisen holvimuotin.

”Työmaamme tunnistaa Suomen siisteimmäksi jokaisesta yksityiskohdasta työmaalla. Työmaallamme on ylivertaiset työskentelyolosuhteet, ja pidämme yhdessä siisteydestä huolta. Työviihtyvyyden lisäksi työturvallisuus paranee, kun esimerkiksi työmaiden yleisimmille tapaturmille, liukastumisille ja kompastumisille, ei ole enää edellytyksiä siistillä työmaalla. Opiskelijatornitalo UNOlle on kovat laatutavoitteet, ja työmaan siisteydellä varmistamme myös laadukkaat kodit ja ilmanlaadun tuleville asukkaille”, summaa Juola.

Opiskelijatornitalo UNO nousee Oulun uudeksi maamerkiksi, ja 16-kerroksiseen tornitaloon tulee reilu 170 opiskelija-asuntoa. UNO yhdistää yksinasumisen ja yhteisöllisyyden ainutlaatuisella tavalla ja tukee opiskelijoiden liikunnallista elämäntapaa. Tornitalo rakennetaan A-Insinöörien kehittämänä yhteistoiminnallisena KVR-urakkana, jossa PSOAS, rakentajat ja suunnittelijat ovat kehittäneet hanketta alusta asti yhdessä. Rakennustöistä vastaa Rakennusliike Lapti. Rakennustyöt alkoivat elokuussa 2022, ja uudet opiskelijat pääsevät muuttamaan torniin keväällä 2024.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jaakko Juola, vastaava työnjohtaja, Rakennusliike Lapti Oy, p. 050 501 2095, jaakko.juola@lapti.fi
Eerik Junnikkala, kiinteistöpäällikkö, Pohjois-Suomen opiskelija-asuntosäätiö, p. 044 757 3173, eerik.junnikkala@psoas.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Rakennusliike Lapti Oy
Rakennusliike Lapti Oy
Äyritie 8 B
01510 VANTAA

020 785 5500http://www.lapti.fi

Lapti lyhyesti

Lapti on vakavarainen rakentaja, joka keskittyy toiminnassaan kohtuuhintaisten asuntojen uudisrakentamiseen Suomen suurimmissa kasvukeskuksissa. Laptin palveluvalikoimaan kuuluu lisäksi laadukkaiden liike- ja toimitilojen, koulujen ja terveydenhuoltokiinteistöjen sekä päivähoito- ja hoivakiinteistöjen rakentaminen maanlaajuisesti. Rakennusliike Lapti -konsernin palveluksessa oli tilikauden päättyessä noin 570 henkilöä. www.lapti.fi

Rakennamme huolella hyvän elämän puitteet.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Rakennusliike Lapti Oy

Opiskelijatornitalo UNO saavutti harjakorkeuden – opiskelijat pääsevät muuttamaan keväällä 20248.9.2023 14:30:00 EEST | Tiedote

Oulun 3. korkein asuinkerrostalo ja Pohjois-Suomen opiskelija-asuntosäätiön historian korkein uudiskohde, 16-kerroksinen UNO on saavuttanut harjakorkeuden. Opiskelijoiden arjen kohtaamisiin ja yhteisöllisyyteen on panostettu tornitalossa tavalla, joka tuo tasapainoa yksinasumiseen ja etäopiskeluun. Yhteistoiminta on korostunut myös hankkeen suunnittelussa ja rakentamisessa. Opiskelijat pääsevät muuttamaan uusiin asuntoihin keväällä 2024.

Savitaipaleelle uusi hoivakoti ympärivuorokautisen hoivan asiakkaille4.9.2023 09:00:00 EEST | Tiedote

Hoivakodin rakentaminen alkaa syksyllä 2023, ja talo valmistuu loppuvuodesta 2024. Uudessa hoivakodissa on tilat 60 asukkaalle. Osa tiloista soveltuu ympärivuorokautista hoivaa tarvitseville ikääntyneille ja osa yhteisölliseen asumiseen. Suomen Hoiva ja Asunto Oy:n omistukseen tulevan hoivakodin suunnittelusta ja rakentamisesta vastaa Rakennusliike Lapti Oy. Tiloissa tuottavat palveluja Attendo Oy ja Etelä-Karjalan hyvinvointialue.

Ähtärin kampus yhdistää ammatillisen koulutuksen ja lukion saman katon alle – Lapti aloittaa rakentamisen elokuussa22.8.2023 09:30:00 EEST | Tiedote

Ähtäriin nousee uusi kampus, joka yhdistää Seinäjoen koulutuskuntayhtymän ammatillisen koulutuksen ja Ähtärin lukion saman katon alle Tuomarniemen alueelle. Rakentaminen käynnistyy elokuussa 2023. Rakennustyöt valmistuvat syksyllä 2025, ja opetustoiminta kampuksella alkaa vuoden 2025 loppupuolella. Kokonaisuuden pääurakoitsijana toimii Rakennusliike Lapti Oy. Pääsuunnittelijana ja arkkitehtina toimii Mikko Pohjaranta UKI Arkkitehdit Oy:stä.

Savilahden liikunta- ja tapahtumakeskus Luola palvelee alueen oppilaitoksia monipuolisesti17.8.2023 12:00:00 EEST | Tiedote

Savilahden liikunta- ja tapahtumakeskus Luolan rakentaminen etenee hyvää tahtia – työmaalla on alkanut sisävalmistusvaihe ja pääsisäänkäyntirakennuksen rakentaminen Luolan ulkopuolelle. Sisävalmistusvaiheeseen kuuluvat muun muassa vaativat ja laajat tekniikka-asennukset, joita vaaditaan esimerkiksi kansainvälisten urheilutapahtumien järjestämiseen. Luolaan rekrytoidaan parhaillaan kahvila-, ravintola- ja asiakaspalveluyrittäjää, joka kehittää yhteistyössä kaupungin kanssa asiakkaille laadukkaita palveluita. Kahvila-ravintola-liiketoiminnan lisäksi yrittäjä hoitaa Luolan asiakaspalvelun, joka koostuu Luolan käyttäjien opastuksesta, neuvonnasta ja asiakasmaksujen perimisestä. Perinteisiä harjannostajaisia Luolassa päästään viettämään perjantaina 8.9.2023 Luolan runkorakenteiden valmistumisen kunniaksi. Luolan 2. vaiheen eli sisäosien rakentamisesta vastaa Rakennusliike Lapti Oy. Yhteistyöllä rakennetaan kaikille mieluinen Luola Kuopion kaupunki ja Savilahden alueen oppilaitokset eli Savo

Vuorentaustan koulu laajenee Ylöjärvellä – keskiössä tilojen muunneltavuus ja monikäyttöisyys9.8.2023 09:00:00 EEST | Tiedote

Vuorentaustan koulun laajennusosan rakentaminen vanhan peruskorjattavan rakennuksen yhteyteen alkaa elokuussa 2023 Ylöjärvellä. Laajennusosan suunnittelusta ja rakentamisesta vastaa Rakennusliike Lapti Oy, joka voitti urakan erityisesti parhailla laatupisteillä. Rakennustyöt valmistuvat loppuvuodesta 2024, ja ensimmäinen lukukausi alkaa laajennusosassa alkuvuodesta 2025.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme