Suomen Punainen Risti SPR

Punaisen Ristin Inhimillinen kädenojennus -tunnustus Mielenterveysambulanssille

Jaa
Suomen Punainen Risti antaa Inhimillinen kädenojennus -tunnustuksen Pirkanmaan hyvinvointialueen ensihoitopalvelujen Mielenterveysambulanssille. Kokeiluna toteutettu Mielenterveysambulanssi on uudenlainen ratkaisu vastata heikoimmassa asemassa olevien tarpeisiin.
Kuva: Jarkko Mikkonen / Suomen Punainen Risti
Kuva: Jarkko Mikkonen / Suomen Punainen Risti

Pirkanmaalla toiminut ensihoidon erikoisyksikkö, Mielenterveysambulanssi, tarjosi puolen vuoden kokeilun aikana apua noin 1300:lle mielenterveyshäiriöistä kärsivälle. Yksikkö lähetettiin hälytyskeskuksen välittämille mielenterveyttä koskeville tehtäville, ja sen ensihoitajille järjestettiin lisäkoulutusta ja työvälineitä mielenterveyshäiriöiden hoitamiseksi.

Punaisen Ristin Inhimillinen kädenojennus -tunnustus luovutetaan tänään Punaisen Ristin päivänä.

– Arvostamme erityisesti tapaa, jolla Pirkanmaalla on etsitty rohkeasti uusia toimintamalleja inhimillisten kohtaamisten mahdollistamiseksi. Apua hakevien tarpeet on otettu toiminnan kehittämisen lähtökohdaksi. Kokeilu tuottaa merkityksellistä uutta tietoa koko yhteiskunnalle ja auttaa löytämään toimivia ratkaisuja, joita voimme hyödyntää vastataksemme lisääntyviin mielenterveysongelmiin, toteaa Suomen Punaisen Ristin pääsihteeri Kristiina Kumpula.

Ensihoidolla on Pirkanmaalla arviolta 4900 mielenterveyteen liittyvää tehtävää vuodessa. Maaliskuussa päättynyt kokeilu on otettu myönteisesti vastaan potilaiden, omaisten, sairaanhoidon ammattilaisten ja viranomaisten parissa. Saatuja kokemuksia on jaettu myös muille hyvinvointialueille.

– Mielenterveyshäiriöiden määrä on selkeästi kasvanut, ja ihmisten hätä näkyy tehtävämäärissä. Vaihtoehtoisia ja monimuotoisia palveluja syntyy vain rohkeiden kokeilujen kautta. Mielenterveysambulanssista saimme potilailta ja hoitolaitoksilta palautetta, että potilaat on kohdattu ihmisinä ja heille on pystytty antamaan aikaa kohtaamiseen, kertoo Pirkanmaan hyvinvointialueen ensihoitopalveluiden päällikkö Anssi Aunola.

Suomen Punainen Risti myöntää Inhimillinen kädenojennus -tunnustuksen vuosittain erityisen ansioituneelle henkilölle tai yhteisölle, joka on toimillaan edistänyt inhimillisiä teemoja, arvoja ja toimintaa. Inhimillinen kädenojennus on annettu ensimmäisen kerran vuonna 1988.

Lisätietoja:

Viestinnän asiantuntija Sari Häkkinen, Suomen Punainen Risti
p. 040 664 3236, sari.hakkinen@punainenristi.fi

Avainsanat

Kuvat

Kuva: Jarkko Mikkonen / Suomen Punainen Risti
Kuva: Jarkko Mikkonen / Suomen Punainen Risti
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Suomen Punainen Risti SPR
Suomen Punainen Risti SPR
Tehtaankatu 1 a
00140 HELSINKI

https://www.punainenristi.fi/

Suomen Punainen Risti on yksi Suomen suurimmista kansalaisjärjestöistä. Punaisen Ristin tehtävänä on auttaa apua eniten tarvitsevia kotimaassa ja ulkomailla.

Punainen Risti auttaa ihmisiä katastrofien ja onnettomuuksien sattuessa ja kouluttaa heitä varautumaan niihin. Järjestö kannustaa ihmisiä hoitamaan terveyttään ja pitämään huolta toisistaan. Inhimillisyyden puolustaminen on yksi järjestön päätavoitteista.

Finlands Röda Kors är en av de största frivilligorganisationerna i Finland. Röda Korset har i uppgift att hjälpa dem som mest är i behov av hjälp såväl i hemlandet som utomlands.

Röda Korset hjälper människor i samband med katastrofer och olyckor och ger utbildning i beredskap. Organisationen uppmuntrar människor att sköta sin hälsa och ta hand om varandra. Att försvara humanitet är en av Röda Korsets huvudmål.

 

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Punainen Risti SPR

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye