SDP Helsinki

Neljä ehdokasta Helsingin kasvatuksen ja koulutuksen toimialan apulaispormestariksi

Jaa
Ehdokkaiden kesken järjestetään kaikille avoin keskustelutilaisuus torstaina 11.5. klo 17.30 Helsinki Congress Paasitornissa, os. Paasivuorenkatu 5 A.
Hilkka Ahde, Ville Jalovaara, Johanna Laisaari ja Markku Rantahalvari
Hilkka Ahde, Ville Jalovaara, Johanna Laisaari ja Markku Rantahalvari

SDP sai vuoden 2021 kuntavaalien yhteydessä kasvatuksesta ja koulutuksesta vastaavan Helsingin apulaispormestarin paikan. Tehtävää hoitanut apulaispormestari Nasima Razmyar valittiin kevään eduskuntavaaleissa kansanedustajaksi. Helsingissä on neljä apulaispormestaria, jotka toimivat toimialalautakuntien puheenjohtajina ja kaupunginhallituksen jäseninä. Apulaispormestari on päätoiminen luottamushenkilö ja apulaispormestarin valitsee kaupunginvaltuusto valtuutettujen ja varavaltuutettujen keskuudesta.

Helsingin sosialidemokraatit nimeävät uuden apulaispormestarin 25. toukokuuta järjestettävässä ylimääräisessä piirikokouksessa. Puolueosastot saivat tehdä ehdotuksia apulaispormestariehdokkaista 5. toukokuuta klo 23.59 mennessä. Neljää henkilöä esitettiin tehtävään määräaikaan mennessä. Ehdokkaiden kesken järjestetään kaikille avoin keskustelutilaisuus torstaina 11.5. klo 17.30 Helsinki Congress Paasitornissa, os. Paasivuorenkatu 5 A. Ilmoittautuminen tilaisuuteen tästä linkistä.

Median ilmoittautumiset.

Ehdokkaat ja heitä esittäneet puolueosastot:
Varhaiskasvatuksen opettaja ja kaupunginvaltuutettu Hilkka Ahde
Kuljetusalan Demarit ry
Tölö Unga Socialister TUS
Eurooppademarit – Tähti ry
Opiskelijoiden Sosialidemokraattinen Yhdistys

Kaupunginvaltuutettu, valtuuston 2. varapuheenjohtaja, historiantutkija ja dosentti Ville Jalovaara
Itä-Helsingin Sosialidemokraatit ry

Lapsioikeusjuristi, varatuomari, kansallisen lapsistrategian pääsihteeri ja varavaltuutettu Johanna Laisaari
Helsingin Sosialidemokraattinen Naisyhdistys ry
Helsingin sosialidemokraattinen työväenyhdistys
Itä-Helsingin Sosialidemokraatit ry
Malmin Sosialidemokraatit ry
Pitäjänmäen Työväenyhdistys ry
Yhteiskuntapoliittinen sos.dem. yhdistys (YPSY)

Tapahtuma- ja koulutusasiantuntija ja varavaltuutettu Markku Rantahalvari
Helsinginniemen Sosialidemokraatit ry

SDP Helsingin toiminnanjohtaja Tuomas Finne ja puheenjohtaja Anita Hellman pitävät hyvänä asiana, että apulaispormestarin pesti kiinnostaa ja siihen löytyi useampi pätevä hakija. Jokaisella hakijalla on omat, erityyppiset vahvuutensa. Ensi viikon paneelikeskustelussa pääsee tutustumaan tarkemmin ehdokkaiden näkemyksiin ja tavoitteisiin. On tärkeää, että valintaprosessi on avoin ja hyvähenkinen, toteavat Finne ja Hellman.

Yhteyshenkilöt

Tuomas Finne
toiminnanjohtaja
SDP Helsinki
p. 050 374 0315
tuomas.finne@sdp.fi


Anita Hellman
puheenjohtaja
SDP Helsinki
p. 040 756 5765
hellman.anita@gmail.com

Kuvat

Hilkka Ahde, Ville Jalovaara, Johanna Laisaari ja Markku Rantahalvari
Hilkka Ahde, Ville Jalovaara, Johanna Laisaari ja Markku Rantahalvari
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP Helsinki
SDP Helsinki
Siltasaarenkatu 18-20 C
00530 Helsinki

https://helsinki.sdp.fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP Helsinki

SDP:n valtuustoryhmän tavoite läpi: Hekaa ja Hasoa tuetaan vuokrankorotuspaineiden keskellä2.11.2023 14:37:22 EET | Tiedote

Helsingin kaupungin talousarvioneuvotteluissa on löydetty sopu kaupungin vuoden 2024 budjetista valtuuston enemmistön kesken. SDP:n valtuustoryhmä on tyytyväinen saavutettuun sopuun. Valtuustoryhmän ajamat tavoitteet, kuten kaupungin palkkaohjelman jatkaminen, Hekan vuokrankorotusten hillitseminen, koulutuksen perusrahoituksen tuki sekä alueiden eritymiskehityksen ehkäisyn tukeminen toteutuivat.

SDP Helsingin ryhmäaloite: Toimivaa työvoimapolitiikkaa12.10.2023 12:50:30 EEST | Tiedote

Vuoden 2025 alusta TE-palvelut siirtyvät valtiolta kuntien järjestettäväksi. Helsinki on ollut mukana työllisyyspalveluiden kuntakokeilussa. Kuntakokeilun piirissä ovat ainoastaan olleet työttömät alle 30-vuotiaat nuoret, työmarkkinatuella olevat sekä asiakkaat, joiden äidinkieli on muu kuin suomi tai ruotsi. Vuoden 2025 alusta tuleva uudistus tuo työvoimapalvelut koko laajuudessaan Helsingin järjestettäväksi. Palvelukokonaisuus on huomattavasti laajempi kuin kuntakokeilussa. Siirtyvät työvoimapalvelut koostuvat henkilöasiakkaan palveluista, alkavan yrityksen palveluista sekä työnantaja- ja yrityspalveluista. ”Helsingin TE-Palvelut tulee rakentaa yhteistyössä sekä henkilö- että yritysasiakkaiden tarpeista lähtien. Keskeistä on henkilöstön osaamisen hyödyntäminen ja sitouttaminen. Asiakkaiden ja henkilöstön näkökulmat ansaitsevat tulla kuulluksi. Laaja-alainen yhteistyö takaa onnistuneen lopputuloksen”, kertoo varavaltuutettu Marika Koski. Tämä uudistus on Helsingille suuri mahdollisuus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme