Kulttuuritoimisto Palovaara & Ruusila Oy

Drag-Leidit Levällään -kesäkiertue murtaa ennakkoluuloja ja tuo drag show’n aurinkoon Pola Ivankan 30-vuotistaiteilijajuhlan siivittämänä

Jaa
Drag-Leidit Pola Ivanka (Mika Tepsa) ja Antti Taipale murtavat uudella viihteellisellä esityksellä drag-taiteeseen liitettyjä ennakkoluuloja tuomalla tutut laulut ja hauskat tarinat kesäiselle teatteriyleisölle. Viiden esityksen showkiertueella on tilaa diversiteetille ja yleisö saa laulaa mukana lempihittinsä Drag-Leidien kanssa. Pola Ivanka aloittaa 30-vuotisen taiteilijajuhlansa Drag-Leidit Levällään -ensiesityksestä, joka nähdään Helsingin Bottalla 28. kesäkuuta.
Drag-Leidit Pola Ivanka ja Antti Taipale.
Drag-Leidit Pola Ivanka ja Antti Taipale.

Pola Ivanka on levittänyt elävänä lauletun drag-taiteen ilosanomaa suomalaisena pioneerina jo vuosikymmeniä ja luonut säihkyvän uran rakastettuna ja kaikkensa hienon kokonaisuuden vuoksi antavana drag-hahmona.

– Tämäkin show on live: Antti ja minä laulamme yleisön kanssa. Tulee varsinainen Drag Sing-A-Long!, Pola Ivanka hehkuttaa.

 Antti Taipaleen drag-hahmo Sheila jäi viime vuonna eläkkeelle, mutta nyt itse Antti tekee paluun lavalle. 

– Drag saa ilmiönä koko ajan lisää palstatilaa myös kärkevillä kommenteilla, Antti Taipale kertoo.

– On tärkeää muistaa mistä drag-taiteessa on kyse: ilosta, tunteista ja huumorista. Sillä voi myös koskettaa. Paras tapa muistuttaa näistä on vetää itse työhaalarit eli paljettimekot päälle ja esiintyä riemulla!

Drag-Leidit Levällään on saanut alkusysäyksen ja innoituksensa vuonna 2000 järjestetystä 16 jäähallikonsertin kiertueesta Leidit lavalla. Leideihin kuuluivat neljä kotimaisen iskelmämusiikin eturivin naisartistia: Katri Helena, Paula Koivuniemi, Marion Rung ja Lea Laven. Drag-Leidit levällään -esityksissä Pola Ivanka ja Antti Taipale laulavat muistellen legendaaristen Leidien lauluja, ja luvassa on taatusti nostalgiaa ja iloa pursuavia tulkintoja. Osansa saavat niin Paula Koivuniemi kuin Marion Rung sekä erityisesti Lea Laven ja Katri Helena, joiden roolihahmoja Pola ja Antti näyttelivät jo Drag-Leidit Lavalla -konserttikiertueella vuonna 2019.

– Drag-Leidit oli kaikkien aikojen suurin suomalainen drag-kiertue lähes 40 konsertilla ja me lauloimme kaiken itse. Ei mitään huulisynkkaa, Pola Ivanka toteaa.

Kesäteattereissa on nähty viime vuosina perinteisten teatteriesitysten lisäksi muun muassa stand up -esityksiä.

– Päätimme, että nyt on vihdoin dragin vuoro, Antti Taipale sanoo. 

Koko illan show’ssa on luvassa hittiputkien lisäksi tarinoita Leideistä Lavoilla. Esityksiä säestää pianotaiteilija Mikko Mattila. Kesäilloissa koko yleisön toivotaan laulavan esiintyjien mukana kaikkien tuntemia rakastetuimpia iskelmiä ja ikivihreitä.

– Minä laulan Vaarilla on saari -kappaleen!, huudahtaa Pola. 

– Ja Popsi, popsi porkkanaa tulee ainakin neliäänisesti, säestää Antti.

Drag-Leidit Levällään -kiertue alkaa 28.6. Helsingistä Bottalta ja päättyy 18.8. Spa Hotel Runniin Iisalmeen.

ENNAKKOMAISTIAISET medialle ja kutsuvieraille:

1.6.2023 klo 15 Botta, Helsinki

Ilmoittautumiset tästä linkistä lomakkeen kautta: https://forms.gle/feqVLLVVZ6PfP8CC9

DRAG-LEIDIT LEVÄLLÄÄN -ESITYSTEN KEIKKAPAIKAT:

28.6. Botta, Helsinki

20.7. Rikalanmäen kesäteatteri, Salo

21.7. Vihdin kesäteatteri, Vihti

4.8. Seurantalo Joukola, Taavetti

18.8. Spa Hotel Runni, Iisalmi

KUVAMATERIAALI:

https://drive.google.com/drive/folders/1VbdcooDKJJfv2CWasPTDKDlxMKvrr5MT?usp=share_link

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Pola Ivanka | +358 50 342 2916 | info@polaivanka.com | @polaivanka | polaivanka.com

Antti Taipale | +358 45 147 9477 | antti.taipale@sheila.fi | @antti_taipale | sheila.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Drag-Leidit Pola Ivanka ja Antti Taipale.
Drag-Leidit Pola Ivanka ja Antti Taipale.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kulttuuritoimisto Palovaara & Ruusila Oy
Kulttuuritoimisto Palovaara & Ruusila Oy
Kirstinkatu 3 B 27
00530 Helsinki

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kulttuuritoimisto Palovaara & Ruusila Oy

Maailmat kohtaavat WIFTI Helsinki Summitissa kun elokuvan ja television vaikuttajanaiset kertovat, miten maailmaa muutetaan tasa-arvoisemmaksi ja yhdenvertaisemmaksi29.8.2023 13:14:28 EEST | Tiedote

Espoon Hanasaaressa 22.-24. syyskuuta järjestettävä elokuva- ja televisioalan naisammattilaisten kansainvälinen huippukokous WIFTI Helsinki Summit 2023 – Facing the Future kokoaa yhteen Oscar-, Emmy-, Bafta- ja Jussi-palkittuja alan naisvaikuttajia Intiasta ja Nigeriaan ja Kaliforniasta Saamenmaalle. Ensimmäistä kertaa Suomessa järjestettävässä huippukokouksessa pohditaan globaalin elokuva- ja televisioalan ongelmia ja ratkaisuja ja etsitään keinoja yhdenvertaisen ja tasa-arvoisen tulevaisuuden puolesta.

Universumin kaiut – Kaija Saariahon musiikki -erikoisnäytös järjestetään Kinopalatsissa perjantaina 1.9. – ennen näytöstä keskustelu Kaija Saariahon säveltäjätyön monista ulottuvuuksista29.8.2023 08:49:31 EEST | Tiedote

Säveltäjä Kaija Saariahosta kertovasta elokuvasta Universumin kaiut – Kaija Saariahon musiikki järjestetään erikoisnäytös tulevana perjantaina 1.9. Helsingin Kinopalatsi 2 -salissa. Ilta alkaa klo 18.00 keskustelutilaisuudella, jossa avataan erityisesti Kaija Saariahon säveltäjätyön monia ulottuvuuksia tilaustöiden säveltämisestä kollegiaaliseen yhteistyöhön. Elokuvan esitys alkaa klo 19.00. Näytöksen ja keskustelutilaisuuden järjestävät Teatro Productions ja Pirkanmaan elokuvakeskus yhteistyössä Finnkinon, Suomen Säveltäjät ry:n, Music Finlandin ja Kulttuuritoimisto Palovaara & Ruusila Oy:n kanssa.

Tuomo & Markus levytti maahanmuuttoaiheisen protestilaulun – Hecho en Mexicon teemat ovat hyvin ajankohtaisia myös Suomessa25.8.2023 13:04:49 EEST | Tiedote

Tuomo & Markus -yhtyeen perjantaina 25.8. ilmestyvä single ja video Hecho en Mexico on kauniiden lauluharmonioiden ja haikean mariachi-trumpettiteeman siivittämä balladi aikamme polttavista aiheista. Suurten tunteiden ja kontrastien värittämässä kappaleessa trumpettia soittaa Tuomo & Markus -yhtyeessäkin vaikuttava Verneri Pohjola, jolle Kaija Saariaho sävelsi viimeiseksi teoksekseen jääneen trumpettikonserton Hush. Hecho en Mexico -kappaleen alkuperäinen versio löytyy Tuomo & Markus -yhtyeen aiemmin tänä vuonna ilmestyneeltä ylistetyltä Game Changing -albumilta (mm. viisi tähteä Helsingin Sanomissa).

The Shubie Brothersin uusi albumi It Takes A Village “soitti itse itsensä – ilman minkäänlaista genrepurismia”18.8.2023 10:08:00 EEST | Tiedote

Mitä tekevät Suomen työllistetyimpiin kuuluvat muusikot, kun leipätöistä saa lomaa? Siihen kuullaan vastaus tänään elokuun 18. päivänä, kun The Shubie Brothersin uusi pitkäsoitto It Takes A Village ilmestyy. Muun muassa Ismo Alangon ja J Karjalaisen yhtyeissä vaikuttavista muusikkoystävistä muodostuneen, jo pitkäikäisen bändin uusi levy soi nimensä mukaisesti kuin soittamassa olisi pieni kylä – mutta kyseessä on viiden Shubie-veljen sulava yhteissoundi. Vierailijoita ei levyllä kuulla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme