Pirkanmaan hyvinvointialue

Pirkanmaan hyvinvointialueen kohdeavustuksien haku alkaa 15. toukokuuta

Jaa
Järjestötoiminta tukee pirkanmaalaisten hyvinvoinnin ja terveyden edistämistä hyvinvointialueen ja kuntien rinnalla, ja järjestöjä tuetaan erilaisilla avustuksilla. Pirkanmaan hyvinvointialueen kohdeavustuksien hakuaika alkaa 15. toukokuuta ja päättyy 2. kesäkuuta.

Kohdeavustusta myönnetään kertaluonteisen, yksittäisen tapahtuman, projektin tai hankkeen toteuttamiseen. Kohdeavustuksia voidaan myöntää tänä vuonna yhteensä noin 55 000 euroa, josta yhdelle yhteisölle kohdistetaan korkeintaan 5000 euroa.   

– Kohdeavustusta voidaan myöntää tämän vuoden aikana toteutettavaan tapahtumaan tai pienimuotoiseen projektiin, joka täydentää hyvinvointialueelle kuuluvien sote-palveluiden toimintaa, kuvailee järjestö- ja osallisuuskoordinaation suunnittelupäällikkö Annamari Tuominen Pirkanmaan hyvinvointialueelta.  

Avustusta haetaan ensisijaisesti sähköisellä hakulomakkeella, joka julkaistaan hakuaikaan mennessä Pirkanmaan hyvinvointialueen verkkosivuilla osoitteessa pirha.fi/jarjestoyhteistyo. Sivulta löytyvät myös avustusten myöntämisperusteet sekä ohjeet avustusten hakemiseen. 

Yleishyödylliset, rekisteröityneet yhdistykset ja yhteisöt voivat hakea myös sosiaali- ja terveysministeriön STEA-avustuksia hyvinvoinnin edistämiseen.  Vuonna 2024 myönnettävien STEA-avustusten hakuaika alkoi STEAn verkkoasioinnissa 17. huhtikuuta ja päättyy 31. toukokuuta.  Hakuilmoitus ja ohjeita avustuksen hakijoille on julkaistu verkkosivulla stea.fi.

Avustukset ovat yksi yhteistyön muoto hyvinvointialueen ja sote-järjestöjen välillä, ja niitä myönnetään toimintaan, joka täydentää Pirkanmaan hyvinvointialueen toimintaa. Kohdeavustuksien lisäksi jaetaan vuosittain yleisavustuksia ja lisäksi voidaan päättää myös kumppanuusavustuksista järjestöille. Aluehallitus voi harkintansa mukaan myöntää myös muita avustuksia.  Yleisavustuksia myönnettiin tälle vuodelle yhteensä 444 250 euroa 82 yhteisölle eri puolille Pirkanmaata. 

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan hyvinvointialue
Pirkanmaan hyvinvointialue
PL 272
33101 TAMPERE

http://www.pirha.fi

Pirkanmaan hyvinvointialue vastaa pirkanmaalaisten julkisten sosiaali- ja terveyspalvelujen sekä pelastuspalvelujen järjestämisestä ja pääosin myös tuottamisesta. Lisätietoja pirha.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan hyvinvointialue

Osavuosikatsaus: Pirkanmaalla jatkettava määrätietoisia talouden tasapainotustoimia, palveluiden saatavuus hyvällä tasolla24.4.2024 16:29:14 EEST | Tiedote

Pirkanmaan hyvinvointialueen taloustilanne näyttää ennakoitua vaikeammalta vuoden ensimmäisen, maaliskuun lopun tilanteen osavuosikatsauksen pohjalta tehdyn ennusteen perusteella. Osavuosikatsauksessa ennakoidaan kuluvalle vuodelle noin 63 miljoonan euron alijäämää, josta kaksi kolmasosaa kertyisi ostopalveluista. Talousarviossa oli varauduttu kaikkiaan 24 miljoonan euron alijäämään.

Mielenterveys- ja päihdekuntoutujien asumispalveluissa vahvistetaan hyvinvointialueen omaa palvelutuotantoa ja ehkäistään asunnottomuutta24.4.2024 14:27:47 EEST | Tiedote

Mielenterveys- ja päihdekuntoutujien asumispalveluissa esitetään palvelujen painopisteen siirtämistä raskaista asumispalveluista kevyempiin palvelumuotoihin. Ostopalveluja siirretään jatkossa enemmän omaksi toiminnaksi. Asunnottomuuden ehkäisemiseksi Pirkanmaalle suunnitellaan muun muassa toisen asumispäivystyksen yksikön käynnistämistä ja erityisesti naisille suunnatun asumisyksikön perustamista.

Digiklinikka käyttöön 2.5. Pirkanmaalla – näin käytät uutta palvelua23.4.2024 15:25:09 EEST | Tiedote

Pirkanmaan hyvinvointialueen digiklinikka avautuu torstaina 2.5.2024. Mobiilisovelluksella tai verkkoselaimen kautta käytettävä digiklinikka on helppo ja nopea tapa olla yhteydessä hoitajaan tai lääkäriin. Palvelun toiminta perustuu esitietokyselyn jälkeen avautuvaan chat-keskusteluun, jossa terveydenhuollon ammattilaisen kanssa ollaan yhteydessä pääasiassa viestein ja kuvin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye