SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta

Pyöräkauppa käy kuumana – sähköpyörät kasvattavat osuuttaan

Jaa
Sähköpyörien osuuden Prisman pyöräkaupan arvosta uskotaan nousevan tänä vuonna jo 40 prosenttiin. Vaihtoehtoja erilaisiin tarpeisiin ja budjetteihin löytyy aiempaa enemmän.
Kuva: Tunturi
Kuva: Tunturi

Maaliskuun loppu oli tänä vuonna lähes koko maassa luminen, mutta huhtikuussa pyöräilymyynnin vauhti kiihtyi. Viikolla 16 Prisman asiakasomistajapäivien aikaan myynti yli tuplaantui edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Erilaisia pyöriä myytiin 2,5-kertaisesti ja tarvikkeita, kuten pyöräilykypäriä noin 50 % enemmän vuodentakaiseen nähden. 

Erityisesti kiinnostusta ovat herättäneet sähköpyörät. Huhtikuun asiakasomistajapäivien aikana joka kolmas ostettu pyörä oli sähköavusteinen. S-ryhmän marketkaupan sportin myyntipäällikön Anu Keskisen mukaan sähköpyörät alkoivat yleistyä Suomessa viitisen vuotta sitten. Koronapandemian myötä niiden suosio lähti voimakkaaseen kasvuun, joka jatkuu edelleen.  

”Viime vuonna sähköpyörien osuus oli S-ryhmän pyöräkaupan arvosta neljänneksen, ja tänä vuonna osuuden odotetaan nousevan 40 prosenttiin”, Keskinen kertoo. 

Prismassa sähköavusteisten pyörien valikoima on liki tuplaantunut tänä keväänä viime vuoteen verrattuna. Valikoimasta löytyy erihintaisia hybridejä, citypyöriä, maastureita ja fatbikeja sekä aikuisille että nuorille. Myös henkilökunnan valmennuksissa on tänä vuonna keskitytty erityisesti sähköpyöriin, jotta varmistutaan siitä, että asiakkaalle löytyy juuri hänen tarpeisiinsa sopiva malli. 

Monille sopiva tapa liikkua 

Sähköpyöräilyn nopeasti kasvaneen suosion taustalla on Keskisen mukaan useita syitä.  

”Sähköpyöräily on ympäristöystävällinen tapa liikkua ja samalla oiva liikuntamuoto myös niille, jotka karttavat perinteistä pyöräilyä syystä tai toisesta. Sähköavusteisella pyörällä on helpompi polkea nopeammin ja pidemmälle kuin perinteisellä pyörällä, ja se tuo helpotusta esimerkiksi mäkien nousemiseen, mutta kunto kasvaa myös sähköpyörällä ajaessa”, Keskinen huomauttaa, ja lisää: 

”Toisaalta suosion kasvuun liittyy myös laajempi liikkumisen murros, jossa pyöräilyllä on keskeinen rooli. Yhä useampi lisää liikuntaa arkeensa sähköpyöräilemällä esimerkiksi töihin tai harrastuksiin ympäri vuoden, ja varsinkin ruuhka-aikoihin sähköpyörä saattaa olla autoilua sukkelampi tapa liikkua. Lisäksi monilla paikkakunnilla on panostettu pyöräilyinfran kehittämiseen, mikä osaltaan edesauttaa tätä kehitystä.” 

Sähköpyörissä on tyypillisesti korkeintaan 250 watin sähkömoottori, joka avustaa poljettaessa. Avustustason voi valita itselleen sopivaksi.  

”Ja toisin kuin usein luullaan, sähköpyörällä voi edelleen pyöräillä, vaikka akku pääsisi loppumaan, joskin pyörän paino vaikuttaa nopeuteen”, Keskinen huomauttaa. 

Suosion kasvu näkyy myymälöissä 

Ympärivuotisen sähköpyöräilyn suosion kasvun on huomannut myös Oulun Prisma Limingantullin käyttötavarakaupan myyntipäällikkö Marika Lappalainen, joka itsekin kulkee työmatkansa sähköpyörällä kaikkina vuodenaikoina.  

“Työpäivä alkaa huomattavasti virkeämpänä, kun sen aloittaa pyöräillen. Lisäksi sähköpyöräily on erinomaista matalasykkeistä liikuntaa”, Lappalainen toteaa. 

Limingantullin Prismassa sähköpyörien kysyntä on Lappalaisen mukaan tasaisesti kasvavaa. Erityisesti sähköavusteiset fatbiket herättävät nyt kiinnostusta. 

“Meillä Oulussa sähköpyöriä ovat viime aikoina kysyneet erityisesti keski-ikäiset ja iäkkäämmät asiakkaat. Omasta puolestani voin suositella sähköpyörää kaikille”, Lappalainen sanoo. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Anu Keskinen, myyntipäällikkö, S-ryhmän marketkauppa, anu.keskinen@sok.fi, puh. 010 768 0304 

Kuvat

Kuva: Tunturi
Kuva: Tunturi
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta
SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta
Fleminginkatu 34
00510 Helsinki

http://www.s-ryhma.fi

​S-ryhmä on suomalaisten kotitalouksien omistama kaupparyhmä. S-ryhmän muodostavat 19 alueosuuskauppaa, SOK sekä niiden tytäryhtiöt. ​

 
Tarjoamme arjen palveluita päivittäistavarakaupassa, hotelleissa & ravintoloissa, tavarataloissa, liikennemyymälöissä, rautakaupassa ja oman pankkimme kautta. ​
 
Olemme suurin yksityinen työllistäjä Suomessa - meitä s-ryhmäläisiä on noin 40 000. Ilmastotavoitteemme ovat maan kunnianhimoisimmat, ja olemme Suomen suurin kotimaisen ja lähiruoan myyjä. Verojalanjälkemme on lähes 1,7 miljardia euroa, ja investoimme Suomeen vuosittain noin 500 miljoonaa euroa. ​​
 

#parempipaikkaelää

SOK:n viestintä tarjoaa median edustajille ajankohtaista tietoa S-ryhmästä. Viestintämme palvelee mediaa arkisin klo 8–16.

Mediapuhelin: 050 472 2745 (pvm/mpm)
Sähköposti: viestinta@sok.fi

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta

Nyt laskee suklaan, vessapaperin ja juustojen hinnat – S-ryhmä jatkaa kevään hinnanalennuksia26.9.2023 09:19:43 EEST | Tiedote

Ruokaostoksia tekevien asiakkaiden mielissä on havaittavissa toivoa: S-ryhmän tuoreen asiakaskyselyn mukaan ruoan hintaa miettimään joutuvien kuluttajien määrä on kääntynyt pieneen laskuun ja samalla aiempaa harvempi on joutunut luopumaan jostain ruoasta. S-ryhmä helpottaa asiakkaiden arkea entisestään ja laskee tiistaina 26.9. noin sadan Xtra-tuotteen hintaa vieläkin edullisemmaksi. Hinnanlasku on jatkoa maaliskuulle, jolloin S-ryhmä laski lähes neljänsadan Xtra-tuotteen hintaa. Omien merkkien hintojen alennus tukee kuluttajien ostokäyttäytymistä: omien merkkien osuus on parin viime vuoden aikana kasvanut suomalaisten ostoskoreissa.

Kysely: Lähes puolet suomalaisista kamppailee joka syksy saman pukeutumishaasteen kanssa13.9.2023 13:00:00 EEST | Tiedote

Sokoksen teettämästä laajasta kyselytutkimuksesta selviää, että suomalaiset kaipaavat tällä hetkellä pukeutumisessaan eniten vinkkejä monikäyttöisten ja istuvien vaatteiden löytämiseen. Lähes puolet vastaajista kokee syksyllä haastavaksi löytää omalle tyylilleen sopivia vaatteita. Lisäksi useampi kuin joka kolmas kokee hankalaksi istuvien vaatteiden löytämisen. Tutkimukseen vastasi 1 326 eri-ikäistä suomalaista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme