Suomen Salibandyliitto ry

Miesten salibandymaajoukkueen MM2024-projekti alkaa - toukokuun leirille 30 pelaajan ryhmä

Jaa
Miesten maajoukkueen valmennus päävalmentaja Esa Jussilan johdolla on valinnut pelaajat 18.–19.5. pidettävälle leirille Eerikkilään. Mukana on neljä maalivahtia ja 26 kenttäpelaajaa. Alkavan projektin tähtäimessä siintävät MM-kisat Ruotsin Malmössä joulukuussa 2024.

Toukokuun-leiri on salibandymiehille ensimmäinen tapahtuma sitten viime vuoden marraskuun MM-kisojen ja ensimmäinen tapahtuma, jonka pelaajavalinnat on tehnyt uusi miesten maajoukkueen valmennus.

Vuoden alussa aloittanut maajoukkueen valmennus seurasi tiiviisti päättyneen kauden F-liigaa ja etenkin kevään pudotuspelejä.

- Pudotuspeleistä kaikkiensa jäi positiivinen kuva. Niiden päätteeksi saatiin kokea upea finaalisarja, jossa kohtasi kaksi eri tavalla peliä lähestyvää joukkuetta, ja kumpikin pystyi ajoittain laittamaan toisen siltaan, luonnehtii Esa Jussila

Pudotuspeleissä onnistuminen näkyykin leiriryhmässä laajalti. F-liigan finaalijoukkueista (TPS ja Nokian KrP) leirikutsun sai 13 pelaajaa, mutta mukana on edustus yhteensä kymmenestä seurasta. Myös Ruotsista ja Sveitsistä.

Mitkä kriteerit valinnoissa erityisesti painottuivat?

- Pelaajien pitää tukea maajoukkueen pelitapaa. Varsinkin puolustajien osalta isoina asioina ovat pallollinen osaaminen, kyky nostaa jalalla, syöttötaito. Kaiken kaikkiaan pelaajan kyky olla aktiivinen ja aloitteellinen pallollisessa pelissä, kun hyökätään viisikkona. Puolustusta tietenkään unohtamatta. Tiivistetysti tällaiset asiat varmaan näkyvätkin nyt valitussa ryhmässä.

Maajoukkueen edellinen tapahtuma oli viime vuoden MM-kisat, jonka jälkeen uusi valmennus on aloittanut ja tulevalla leirillä on mukana uusia ja uudehkoja pelaajia maajoukkueympäristössä. Toukokuun leirillä salibandy onkin Esa Jussilan mukaan ohjelmassa pikemmin keskusteluissa kuin kaukalossa. 

- Tällä leirillä urheiluvarusteet ovat mukana, mutta salibandymailoja ei tarvita. Ensimmäinen juttu leirillä on, että ryhdymme määrittämään joukkueen yhteisiä arvoja ja linjoja jatkoa ajatellen. Kun näitä asioita määritetään yhdessä staffin ja pelaajien kesken, silloin on myös helpompi vaatia sitoutumista. Ja ylipäätään keskitymme toisiimme tutustumiseen. Pikkuhiljaa ryhdytään rakentamaan luottamussuhteita pelaajien ja valmennuksen välille. Toki pelillisiä asioita katsotaan myös, mutta ei mennä vielä yksityiskohtiin. 

Kesäkuussa miesten maajoukkueella ja U23-miehillä on yhteisleiri jo perinteeksi muodostuneeseen tapaan. Syyskuun alussa ensimmäiset pelitapahtumat, kun vastaan juoksee Ruotsi kahdesti Vantaan Energia Areenalla. Marraskuussa odottaa EFT-turnaus (Suomi, Ruotsi, Sveitsi ja Tshekki) Ruotsissa.

Mitä tavoitteita maajoukkueella on loppuvuodelle?

- Valmennus on uusi monelle pelaajalle ja moni pelaaja uusi valmennukselle, vaikka yhteyttä pelaajiin on pidetty. Luottamuksellisen, positiivisen ja turvallisen ilmapiirin luominen, jossa urheilijan on hyvä suorittaa, on ensiarvoisen tärkeää alkuvaiheessa. Tämän päälle ryhdytään tuomaan pelillisiä asioita pala palalta kärsivällisesti.

- Kesäkuun-leirillä näemme enemmän potentiaalisia pelaajia kerralla ja saadaan laadukkaat keskinäiset harjoituspelit aikaiseksi. Maaotteluita tänä vuonna on viisi. Pelillisenä tavoitteena näissä on, että pelaajat sisäistävät pelitapaamme ja pystyisimme esittämään maajoukkueen identiteetin näköistä peliä, päävalmentaja summaa.

Toukokuun leiriryhmä, Eerikkilän urheiluopisto

Maalivahdit (ikä, seura 2022-23)
Fälden Oskari 22, TPS
Laakso Markus 28, Happee
Strandberg Santtu 32, Växjö Vipers (SWE)
Tuomala Miro 27, Nokian KrP

Kenttäpelaajat
Ahola Juuso 19, Nokian KrP
Astala Aaro 26, Esport Oilers
Hakanen Riku 21, Nurmon Jymy
Jonaeson Nico 28, Nokian KrP
Junkkarinen Jonne 32, Happee
Kailiala Miko 30, TPS
Kainulainen Justus 24, Esport Oilers
Karvonen Valte 25, OLS
Kovanen Joonatan 23, Nokian KrP
Laakso Mikko 24, Nokian KrP
Laine Olli 27, TPS
Laitila Alpo 20, Classic
Lastikka Ville 27, Classic
Lehkosuo Otto 26, Floorball Köniz (SUI)
Mäkinen Miska 26, Nokian KrP
Niemelä Jere 22, TPS
Ojala Tuomas 22, TPS
Rantala Joona 24, Nokian KrP
Salin Eemeli 33, Classic
Salmi Markus 22, Happee
Salo Nico 29, Classic
Sikkinen Eetu 25, Classic
Sipronen Markus 25, Happee
Tykkyläinen Konsta 24, Classic
Veikkola Matias 27, Esport Oilers
Vesterinen Waltteri 20, TPS

Toimihenkilöt
Jussila Esa, päävalmentaja
Vartiainen Antti, valmentaja
Isomäki Jori, valmentaja
Ihme Jarno, mv-valmentaja
Kilpikoski Juuso, huoltaja-fysio
Haapalainen Ari, huoltaja-hieroja
Oksanen Jari, joukkueenjohtaja

Miesten maajoukkueen ohjelma 2023
18.-19.5. MM2024-projektin startti, Eerikkilä
18.-20.6. kesäleiri, Eerikkilä
1.-2.9. Ruotsi-ottelut, Vantaa
8.-12.11. Euro Floorball Tour, Ruotsi

Yhteyshenkilöt

Jussi Ojala, viestintäjohtaja
jussi.ojala@salibandy.fi
puh. 040 777 4831

Tietoja julkaisijasta

Suomen Salibandyliitto ry
Suomen Salibandyliitto ry
Alakiventie 2
00920 Helsinki

0400 529 017http://www.salibandy.fi

Salibandy on yksi Suomen suurimmista urheilulajeista. Haluamme luoda liikettä, joka synnyttää elämyksiä, hyvinvointia ja menestystä. Salibandyllä ja sählyllä on Suomessa yhteensä noin 400 000 harrastajaa. Rekisteröityneitä pelaajia ja harrastajia on yli 50 000.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Salibandyliitto ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme