Turun Messukeskus Oy/Turun Messu- ja Kongressikeskus

Turun Messukeskus Artukaisissa tähyää luottavaisesti tulevaisuuteen

Jaa
Turun Messukeskus Oy suhtautuu myönteisesti esillä olleisiin ajatuksiin Turun Artukaisten alueen kehittämiseksi. Messuyhtiö omistaa alueella tapahtumatilaa yhteensä 12.000 m². Yrityksen mukaan Artukaisiin mahtuu uutta toimintaa ja alueen elävöittäminen on tervetullutta.

Turun Messukeskus Oy suhtautuu myönteisesti esillä olleisiin ajatuksiin Turun Artukaisten alueen kehittämiseksi. Messuyhtiö omistaa alueella tapahtumatilaa yhteensä 12.000 m². Yrityksen mukaan Artukaisiin mahtuu uutta toimintaa ja alueen elävöittäminen on tervetullutta.

”Katsomme, että Artukaisten kaikenlainen kehittäminen tukee myös messuliiketoiminnan kehittämistä alueella. Uudet toiminnot alueelle ovat tervetulleita, ja mekin osallistumme hyvin mielellämme niitä koskeviin neuvotteluihin”, toteaa Turun Messukeskuksen hallituksen puheenjohtaja Kaisa Leiwo.

Yhtiön varsinainen yhtiökokous pidettiin tiistaina 9.5. Kokouksessa vahvistettiin tilinpäätös ja valittiin hallitus. Hallitus on sitoutunut kehittämään messu- ja tapahtumaliiketoimintaa ja uskoo vahvasti messujen tulevaisuuteen. Seuraava Turun Messukeskuksessa järjestettävä suuri tapahtuma on kansainvälisestikin tunnettu ja arvostettu Turun Kirja- ja Ruokamessut syys-lokakuun vaihteessa. Suunnitelmia ja varauksia on pitkälle tulevaisuuteen.

”Messuja päästiin koronarajoitusten jälkeen tekemään täydellä teholla maaliskuusta 2022 lähtien. Patoutunut tarve tapahtumille oli ilmeinen, ja iloksemme saimme toteuttaa lähes kaikki viime vuodelle suunnitellut tapahtumat ja saavutimme asettamamme tavoitteet”, summaa Turun Messukeskuksen toimitusjohtaja Marja Pekkanen viime vuotta.

Messutapahtumat kiinnostavat edelleen ja ne ovat yrityksille tärkeä väline tavoittaa kuluttajia.

Vuonna 2022 Turun Messukeskuksen liikevaihto oli 3,1 milj. euroa. Turun Messukeskuksen suurimmat omistajat ovat Turun kauppakamari (72 %), Turun kaupunki (12 %) ja ProAgria Farman säätiö (11 %). Turun Messukeskuksen liiketoiminta-alueita ovat messut, tapahtumat ja tilavuokraus.

Suurimmat tapahtumat ovat Turun Rakennusmessut, Turun Kirjamessut ja Turun Ruoka- ja Viinimessut, Caravan Show, Turun Kevät -messut ja ammattitapahtuma Navigate meriteollisuuden ammattilaisille.

Turun Messukeskus Oy:n hallituksen jäsenet:
Kaisa Leiwo (puheenjohtaja), Toni Eklund, Jussi Hakala, Risto Heininen, Mikko Lampikoski, Maria Puhakka ja Olli Setänen

Lisätiedot:

Turun Messukeskus Oy:n toimitusjohtaja Marja Pekkanen, puh. 040 545 7766, marja.pekkanen@turunmessukeskus.fi www.turunmessukeskus.fi

Turun Messukeskus Oy:n hallituksen puheenjohtaja Kaisa Leiwo, puh. 040 556 6697, kaisa.leiwo@kauppakamari.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Turun Messukeskus Oy/Turun Messu- ja Kongressikeskus
Turun Messukeskus Oy/Turun Messu- ja Kongressikeskus
Messukentänkatu 9-13
20210 Turku

Vaihde (02) 337 111https://www.turunmessukeskus.fi

Turun Messukeskus Oy on messu- ja näyttelytoimintaa harjoittava palveluyritys, jonka liiketoimintaan kuuluvat messujen ohella tilojen vuokraus erilaisia tapahtumia, kongresseja ja messuja varten sekä näihin liittyvän tekniikan ja osaamisen markkinointi.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Turun Messukeskus Oy/Turun Messu- ja Kongressikeskus

Turun Kirjamessujen ohjelma on julkaistu – esiintyjiä yli 50029.8.2023 12:00:00 EEST | Tiedote

Turun Kirjamessujen ohjelma on julkaistu. Kolmen päivän aikana 29.9.–1.10. messuilla nähdään noin 300 ohjelmanumeroa. Turun Messukeskukseen kokoontuvat kirjallisuuden kuumimmat nimet ja laaja joukko tunnettuja yhteiskunnallisia keskustelijoita. Kirjamessujen ohjelmassa tartutaan väkevästi aiheisiin, joista Suomi ja maailma puhuvat juuri nyt. Poikkitaiteellisena teemana on tänä vuonna tanssi.

SAVE THE DATE: Turun Kirjamessujen ohjelma julkaistaan 29.8. – luvassa painavaa yhteiskunnallista dialogia sekä yhteistyötä kirjasomen kanssa17.8.2023 08:00:00 EEST | Tiedote

Turun Kirjamessujen ohjelma julkaistaan ti 29.8. messujen verkkosivuilla www.kirjamessut.fi. Messuilla on keskustelemassa iso joukko aikamme ajattelijoita Sixten Korkmanista Riina Tanskaseen ja Risto Isomäestä Merete Mazzarellaan. Tapaamme myös presidenttiehdokkaita, kansainvälisiä kirjailijavieraita ja goottirockin legendoja. Ensimmäistä kertaa Turun Kirjamessuilla julkistetaan myös Tanssiva karhu- ja Kääntäjäkarhu-runouspalkintojen ehdokkaat. Messujen teemana on tanssi.

Ajoneuvomatkailu on nyt matkailutrendien aallonharjalla – uutuudet esillä Turun Caravan Show´ssa17.4.2023 08:00:00 EEST | Tiedote

Matkailuajoneuvoilla matkustamisesta on tullut entistä suositumpaa viime vuosina. Riippumaton ja vapaa matkustusmuoto kiinnostaa nyt yhä useampaa, myös nuoria aikuisia. Turun Messukeskuksessa 21.-23.4.2023 järjestettävässä Caravan Show -tapahtumassa esitellään niin vuoden 2023 uutuusmatkailuajoneuvoja ja -vaunuja kuin vaihtokalustoakin. Messuviikonlopun ajankohtainen ohjelma pureutuu kotimaan matkailuun.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme