Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy

Kaksi laadukkainta tarjoajaa etenee Koskelan varikon kilpailutuksessa

Jaa
Koskelan varikolla vuonna 2024 alkavan mittavan uudishankkeen kilpailutus on edennyt välipäätökseen. Valmistuttuaan Koskelasta tulee toinen pääraitiovaunuvarikko rakenteilla olevan Ruskeasuon varikon ohella. Varikkoa rakennuttaa Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy.
Havainnekuva Koskelan varikosta.
Havainnekuva Koskelan varikosta.

Koskelan varikon uudistamista koskeva hankinta sai osakseen suurta kiinnostusta, sillä viisi ryhmittymää osallistui ensimmäiseen vaiheeseen. Kaupunkiliikenne Oy:llä ollaan otettuja tarjoajien antamasta panoksesta tarjouksen ensimmäiseen vaiheeseen, sekä innoissaan tarjoajien esittämistä ajatuksista, joilla hanketta voidaan kehittää kohti tavoitteitaan. Viiden joukosta on nyt valittu kaksi laadullisesti parasta tarjoajaryhmittymää seuraavalle neuvottelukierrokselle:

  • Ryhmittymä “Akseli”, johon kuuluu Skanska Infra Oy, Skanska Talonrakennus Oy, Sweco Finland Oy, Sipti Infra Oy, Rejlers Rakentaminen Oy ja Arkkitehtityöhuone APRT Oy.
  • Ryhmittymä “Varikkokärjet”, jossa mukana ovat YIT Suomi Oy, Ratatek Oy, Ramboll Finland Oy, Proxion Plan Oy, Caverion Suomi Oy ja ARCO Architecture Company Oy.

Valinnassa vertailtiin tarjoajien alustaviin tarjouksiinsa laatimia aineistoja koskien mm. kokonaisaikataulua sekä teknisiä suunnittelu- ja toteutusratkaisuja. Lisäksi kunkin ryhmittämän kanssa järjestetyissä työpajoissa arvioitiin luottamuksen rakentamista. 

Seuraavaksi neuvotteluja jatketaan, ja tavoite on valita kesäkuun aikana kokonaistaloudellisesti edullisin palveluntarjoaja kehittämään ja rakentamaan Koskelan varikkoa. 

Koskelasta tulee valmistuttuaan toinen päävarikko raitiovaunuille 

Koskelan varikko tulee valmistuttuaan olemaan Helsingin raitioliikenteen toinen päävarikko nyt rakenteilla olevan Ruskeasuon varikon ohella. Hankkeessa Koskelan nykyisen varikon osittain epätarkoituksenmukaiset tilat korvataan uudella varikolla. Varikolle rakennetaan tilat raitiovaunujen säilytykselle, kunnossapidolle ja korjaukselle. Lisäksi varikkokokonaisuuteen kuuluu ratainfran kunnossapidon varikko.

Koskelan varikon uudishanke on osa raitiovaunuvarikoiden kehittämissuunnitelmaa, jonka mukaisesti varaudutaan pääkaupunkiseudun raitioliikenteen kasvuun. 

Koskelan varikkoa kehitetään kohti hankkeelle asetettuja tavoitteita. Tavoitteena on, että hankkeen laatutaso tukee varikon elinkaaren aikaista kustannustehokasta toimintaa ja että hanke toimii edelläkävijänä ympäristövastuullisten rakentamishankkeiden edistämisessä. Hankkeen tavoitteena on valmistua sille asetetussa aikataulussa ja budjetissa. Hankkeella etsitään parhaat ratkaisut ja yhteistyökumppanit, jotta sille asetetut tavoitteet voidaan saavuttaa.

Varikkoa voidaan alkaa rakentaa kesällä 2024, kun Koskelan nykyisen varikon toiminnot siirtyvät alkuvuodesta 2024 valmistuvalle Ruskeasuon varikolle. Varikko valmistuu tavoitteen mukaan vuonna 2028. Varikon hankesuunnitelman mukainen kokonaiskustannusarvio on noin 275 miljoonaa euroa.

Yhteyshenkilöt

Hankejohtaja Lotta Koski-Lammi
puh. 050 412 3312
lotta.koski-lammi@kaupunkiliikenne.fi

Kuvat

Havainnekuva Koskelan varikosta.
Havainnekuva Koskelan varikosta.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy
Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy
PL 55250
00099 Helsingin kaupunki

(09) 310 1071https://kaupunkiliikenne.fi/

Kaupunkiliikenne Oy jatkaa HKL:n työtä ja hallinnoi Helsingin joukkoliikenneinfraa ja omistaa raitiovaunukaluston. Vastaamme joukkoliikenteen kokonaisuuden kehittämisestä ja kunnossapidosta. Liikennöimme raitiovaunua ja tuotamme metron liikennöintiä palveluna. Hoidamme lisäksi Suomenlinnan lautan liikenteen sekä järjestämme Helsingin kaupunkipyöräpalvelun.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy

Kaupunkiliikenne kehittää liityntäpyöräpysäköintipalvelua useammalla raideliikenteen asemalla28.9.2023 08:58:47 EEST | Tiedote

Tänä kesänä Kaupunkiliikenne Oy on parantanut pyöräpysäköintipalvelua Kannelmäen, Käpylän, Ruoholahden, Siilitien, Tapanilan ja Vuosaaren asemilla. Lisäämällä ja kehittämällä liityntäpyöräpysäköinnin laatua, turvallisuutta ja käyttökokemusta voidaan edistää kestävän liikkumisen matkaketjuja sekä vaikuttaa joukkoliikenteen saavutettavuuteen ja pyöräliikenteen houkuttelevuuteen.

Pikaraitiovaunu nousi kiskoilta harjoitustilanteessa12.9.2023 10:02:59 EEST | Tiedote

Pikaraitiovaunun teli nousi kiskoilta Latokartanossa koeajon aikana tehdyn häiriönhallinnan harjoituksen yhteydessä maanantaina kello 21 jälkeen. Kyseessä oli suunnanvaihdon harjoitus, jossa vaunu on liikkunut kävelynopeudella. Harjoituksen yhteydessä teli nousi kiskoilta ja vaunu osui radan vieressä olevaan ratapylvääseen. Nyt harjoiteltuja suunnanvaihtoja ei tehdä normaaliliikenteessä, mutta niitä tarvitaan poikkeustilanteissa, joissa vain osa rataa on käytössä.

Poikkeustilanne Myllypuron metroasemalla – liikenne normalisoitunut25.8.2023 12:20:37 EEST | Tiedote

Myllypuron metroasemalla tapahtui poikkeustilanne metroliikenteessä perjantaina aamupäivällä. Asemalta lähteneen junan takimmaisen vaunun kohdalla leimahti valokaari, joka aiheutti savunmuodostusta. Metroliikenne kyseisellä raiteella keskeytettiin tilanteen selvittämisen ja korjaustöiden ajaksi. Tämän hetken tiedon mukaan tapahtuman aiheutti metroradan virtakiskon eristimen vikaantuminen. Pelastuslaitos varmisti paikalla turvallisuuden ja Kaupunkiliikenne Oy:n ratasähköasentajat korjasivat virtakiskon ja varmistivat sen toiminnan. Liikenne saatiin palautettua normaaliksi noin tunnin kuluttua tapahtuneesta. Lisätiedot: Kaupunkiliikenne Oy, turvallisuuspäällikkö Juhana Hietaranta, p. 09 310 70504

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme