Espoon kaupunki - Esbo stad

Tiedote kasvun ja oppimisen lautakunnan kokouksesta 10.5.2023

Jaa
Espooseen työn perässä muuttavien perheiden ja englanninkielistä opetusta tarvitsevien oppilaiden määrä on kasvanut ja kasvaa tulevaisuudessakin. Näin ollen englanninkielistä opetusta on lisättävä. Lautakunta päätti, että englanninkielistä opetusta järjestetään 1.8.2023 alkaen hallinnollisesti toisistaan erillisesti kahdessa koulussa, Espoo International Schoolissa ja Kivimiehen koulussa.

Kasvun ja oppimisen lautakunta päätti, että englanninkielistä opetusta järjestetään 1.8.2023 alkaen hallinnollisesti toisistaan erillisesti kahdessa koulussa, Espoo International Schoolissa ja Kivimiehen koulussa. Tämän seurauksena EIS:n Kivimiehen toimipiste ja Kivimiehen koulu yhdistyvät hallinnollisesti samaksi kouluksi ja jatkossa Kivimiehen koulun alaisuudessa toimisivat sekä suomenkieliset että englanninkieliset luokat. 

Lautakunta pyysi suomenkielisen perusopetuksen tulosyksikköä valmistelemaan koulupolun jatkumisen kannalta tarpeelliset muutokset Kivimiehen koulun kieliohjelmaan, englanninkielisen käyttönimen Kivimiehen koululle sekä suunnitelman EIS:n ja Kivimiehen koulun englanninkielisen opetuksen yhteistyön jatkuvuudesta. Lautakunta piti myös tärkeänä, että englanninkielisen opetuksen yhteisöllisyydestä ja yhteiskehittämisestä huolehditaan siten, että molempia englanninkielistä opetusta tarjoavaa koulua kehitetään tasalaatuisesti yhteistyössä kyseisten koulujen kanssa.

Uudet englanninkieliseen opetukseen hakevat oppilaat valitaan englanninkieliseen opetukseen joko Kivimiehen kouluun tai EIS:iin kulloinkin voimassa olevien oppilasvalintaperusteiden mukaisesti.

Esittelijä veti englanninkielisen opetuksen oppilasvalintaperusteet pois listalta.

The committee asked the Finnish basic education unit to prepare the changes necessary for the continuation of the school path to the language program of Kivimiehen koulu, the English school name for Kivimiehen koulu, and a plan for the continuity of cooperation of the English teaching between EIS and Kivimiehen koulu.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Marika Räf, lautakunnan puheenjohtaja, p. 040 822 8822, marika.k.niemi@gmail.com
Harri Rinta-aho, kasvun ja oppimisen toimialajohtaja, p. 050 428 9440, harri.rinta-aho@espoo.fi
Tapio Erma, suomenkielisen toisen asteen koulutuksen ja nuorisopalvelujen johtaja, p. 046 877 3216, tapio.erma@espoo.fi
Juha Nurmi, suomenkielisen perusopetuksen johtaja, p. 050 372 5852, juha.nurmi@espoo.fi
Virpi Mattila, varhaiskasvatuksen johtaja, p. 050 347 5845, virpi.mattila@espoo.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme