Vaasan yliopisto

Vaasan yliopiston uusi työelämäprofessori Elina Melgin tuo vahvaa osaamista vastuullisesta ja vaikuttavasta viestinnästä

Jaa
Filosofian tohtori Elina Melgin on kutsuttu työelämäprofessoriksi Vaasan yliopiston markkinoinnin ja viestinnän akateemiseen yksikköön tehtäväalueenaan strateginen vastuullisuus- ja vaikuttamisviestintä. Tehtävä on osa-aikainen ja kestää kolme vuotta.
Vaasan yliopiston uusi työelämäprofessori Elina Melgin. Kuva vapaasti käytettävissä. Kuvaaja: Sam Jamsen.
Vaasan yliopiston uusi työelämäprofessori Elina Melgin. Kuva vapaasti käytettävissä. Kuvaaja: Sam Jamsen.

Elina Melgin osallistuu paitsi toimialueensa opetukseen ja tutkimukseen, hän on myös mukana erilaisissa yliopistotasoisissa hankkeissa, kuten uuden kampuksen taideprojektissa.

Melgin väitteli tohtoriksi kulttuurisesta maakuvasta Helsingin yliopistossa vuonna 2014, ja hän sai Turun yliopiston poliittisen viestinnän historian dosentuurin 2021.

Taustaltaan Melgin on monipuolinen työelämälähtöinen osaaja. Hän toimi ProCom – Viestinnän ammattilaiset ry:n ja oy:n toimitusjohtajana 17 vuotta. Tuona aikana hän toimi koko viestintäalan edustajana paitsi Suomessa myös kansainvälisesti alan kattojärjestö Global Alliancen hallituksessa. Jätettyään tehtävänsä syksyllä 2022 hän ryhtyi yrittäjäksi ja on tehnyt neuvonantajan työtä erilaisille organisaatioille, kuten Luottamus & Maine -menetelmästä tunnetulle T-Medialle. Melginillä on käytännön viestintäkokemusta muun muassa pörssiyhtiöstä (Nokia Oyj) ja yliopistomaailmasta (Taideteollinen korkeakoulu). Hän on johtanut tai tuottanut palkittuja viestintäprojekteja ja -tuotteita. Vuonna 2022 hänet palkittiin Viestinnän elämätyöpalkinnolla. Melginin monialaisuudesta kertoo se, että hän on myös tuottelias taidenäyttelyihin osallistuva taidemaalari.

– Elina Melginillä on monitieteellinen osaamistausta ja sen mukaisesti monialaiset verkostot, mistä tulee olemaan paljon hyötyä Vaasan yliopistolle, rehtori Minna Martikainen sanoo.

– Melgin on toiminut rohkeasti työurallaan yhdistäen liiketoimintaa, kulttuuria, viestintää ja tutkimusta. Toivotan hänet ilomielin tervetulleeksi dynaamiseen ja ennakkoluulottomaan yhteisöömme.

– Viestintä, vastuullisuus ja vaikuttaminen läpäisevät kaikki liiketoiminta-alueet ja organisaatiomuodot. Viestinnän avulla suunnataan yhteisö kohti tavoitteita. Siksi se on aina luonteeltaan strategista, Melgin sanoo.

– Astun hyvin mielelläni uuteen tehtävääni Vaasan yliopistossa monitieteelliseen yhteistyöhön kutsuen. Avoin dialogi luo pohjan yhteisille intresseille, jotka varmistavat onnistumisia paitsi akateemiselle yhteisölle myös sen kanssa toimiville kumppaneille.

Lisätietoja:

Elina Melgin, p. 040 821 1688, elina.melgin@gmail.com

Dekaani Arto Rajala, Markkinoinnin ja viestinnän akateeminen yksikkö, p. 029 449 8141, arto.rajala@uwasa.fi

Avainsanat

Kuvat

Vaasan yliopiston uusi työelämäprofessori Elina Melgin. Kuva vapaasti käytettävissä. Kuvaaja: Sam Jamsen.
Vaasan yliopiston uusi työelämäprofessori Elina Melgin. Kuva vapaasti käytettävissä. Kuvaaja: Sam Jamsen.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Vaasan yliopisto
Vaasan yliopisto
Wolffintie 32, FI-65200 Vaasa PL 700
65101 Vaasa

http://www.uwasa.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan yliopisto

Väitös: Teknisiä ohjeita laajennetun todellisuuden avulla? Uusi malli auttaa huomiomaan vaaran paikat7.12.2023 12:43:09 EET | Tiedote

Uudet teknologiat, kuten älyrannekkeet, robotit, tekoäly sekä AR, VR ja muu laajennettu todellisuus, ympäröivät meitä yhä laajemmin elämän eri osa-alueilla. Hypen, hyödyn ja huvin lisäksi ne tuovat myös uusia, arkisia haasteita esimerkiksi työelämään, ilmenee Satu Rantakokon väitöstutkimuksesta. Tutkimuksessa keskitytään erityisesti siihen, miten laajennettua todellisuutta voidaan käyttää teknisten ohjeiden välittämisessä.

Miksi kansainvälisiä yhteisyrityksiä lakkautetaan, ja miten se vaikuttaa emoyhtiön arvoon?7.12.2023 09:18:30 EET | Tiedote

Roman Filenko on tutkinut väitöskirjassaan kansainvälisten yhteisyritysten lakkauttamisen syitä ja lakkauttamisen vaikutuksia emoyhtiöihin. Hän tarkasteli yhteisyrityksiä, joiden pääkonttori sijaitsi Pohjoismaissa. Tulosten mukaan tietty lakkauttamismuoto, kuten yritysosto, myynti tai likvidointi, ei vaikuta emoyhtiön arvoon samalla tavalla kuin esimerkiksi toimintaympäristön ominaisuudet.

Väitös: Älykkäät ratkaisut satamaverkkoihin tukevat puhtaampaa meriliikennettä1.12.2023 16:03:02 EET | Tiedote

Meriliikenteen tiukentuvien päästömääräysten vuoksi kiinnostus akkuenergiavarastojen käyttöön laivoissa kasvaa. Tämä merkitsee myös uusia haasteita satamien sähkönsyöttöjärjestelmille. Jagdesh Kumar on Vaasan yliopistoon tekemässä väitöskirjassaan kehittänyt uusia satamaverkkoratkaisuja, jotka täyttävät nykyaikaisten sähkö- tai hybridilaivojen asettamat vaatimukset.

Vaasan yliopisto mukaan kansainvälisesti arvostettuun Erasmus Mundus -maisteriohjelmaan – yhteistyökumppaneina Vaasan kaupunki ja Merinova30.11.2023 08:01:56 EET | Tiedote

Vaasan yliopiston tekniikan ja innovaatiojohtamisen akateeminen yksikkö liittyy mukaan neljän eurooppalaisen yliopiston yhteiseen Smart Cities and Communities -maisteriohjelmaan. Kyseessä on Vaasan yliopiston ensimmäinen Erasmus Mundus Joint Programme -yhteisohjelma. Muut mukana olevat yliopistot ovat University of Mons Belgiasta, International Hellenic University Kreikasta sekä University of the Basque Country Espanjasta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme