Bazar Kustannus

Vuoden odotetuin romaani päättää Lucinda Rileyn huippusuositun Seitsemän sisarta -sarjan

Jaa
Irlantilaissyntyisen Lucinda Rileyn ja hänen poikansa Harry Whittakerin kirjoittama Atlas, Papa Saltin tarina (Bazar) ilmestyy maailmanlaajuisesti tänään 11.5.2023. Romaani päättää ilmiömäisen suositun Seitsemän sisarta -romaanisarjan, jossa on aiemmin ilmestynyt seitsemän osaa. Maailmanlaajuiseen menestykseen nousseen Lucinda Rileyn kirjoja on myyty Suomessakin jo ennätykselliset 1,2 miljoonaa kappaletta ja niitä on kuunneltu 12 miljoona tuntia äänikirjoina. Riley on Suomen tämän hetken luetuin ja kuunnelluin kirjailija käännetyssä kaunokirjallisuudessa.

Lucinda Rileyn luoma Seitsemän sisarta -kirjasarja kertoo Papa Saltin eri puolilta maailmaa adoptoimista tyttäristä, jotka ovat saaneet kasvaa ylellisessä kodissaan Atlantiksessa Genevenjärven rannalla. Kasvatti-isänsä kuoltua jokainen heistä saa vihjeen, jota seuraamalla he voivat selvittää omat sukujuurensa.

Sarjan seitsemässä ensimmäisessä kirjassa seurataan vuorollaan yhden sisaren tarinaa. Kirjojen tarinat vievät eri puolille maailmaa ja kauas historiaan. Romaanien keskiössä ovat eri aikoina eläneet vahvat, itsenäiset naiset, ja osa sarjan hahmoista perustuu todellisiin historiallisiin henkilöihin.

Seitsemän sisarta -sarjan nyt julkaistu päätösosa, Atlas, Papa Saltin tarina, paljastaa viimein arvoituksellisen Papa Saltin salaisuudet ja punoo koko sarjan tarinat yhteen.

Tähtikuvioon perustuva kirjasarja

Lucinda Riley sai inspiraation kirjasarjan kirjoittamiseen katsellessaan taivaalle tähtikirkkaana tammikuisena yönä vuonna 2013. Hän keksi ajatuksen sarjasta, joka perustuisi Plejadien eli Seulasten tähtikuvioon, jota myös Seitsemäksi sisareksi kutsutaan. Riley päätti käyttää tähtikuvioon liittyviä kreikkalaisia myyttejä pohjana kirjasarjansa henkilöille.

Sarjan aiemmat osat ovat Seitsemän sisarta, Myrskyn sisar, Varjon sisar, Helmen sisar, Kuun sisar, Auringon sisar ja Kadonnut sisar. Kuusi ensimmäistä osaa on suomentanut Hilkka Pekkanen. Seitsemännen ja nyt ilmestyvän Atlas, Papa Saltin tarina -romaanin ovat suomentaneet Hilkka Pekkanen ja Tuukka Pekkanen.

Harry Whittaker viimeisteli päätösosan äitinsä ohjeiden mukaan

Irlantilaissyntyinen Lucinda Riley (1965–2021) oli taiturimainen tarinankertoja, jonka teoksia on käännetty jo lähes neljällekymmenelle kielelle ja myyty kymmeniä miljoonia kappaleita maailmanlaajuisesti. Seitsemän sisarta -sarjan lisäksi häneltä on suomennettu yhdeksän itsenäistä romaania. Syyskuussa 2023 suomeksi ilmestyy Valo ikkunassa.

Atlas, Papa Saltin tarina -romaanin toinen kirjoittaja, Harry Whittaker, vietti lapsuutensa läntisen Irlannin maaseudulla. Äitinsä jalanjäljissä Whittaker on luonut uraa kirjailijana, näyttelijänä ja radiojuontajana.

Lucinda Riley menehtyi syöpään kesäkuussa 2021. Muutama vuosi ennen kuolemaansa hän valtuutti poikansa Harry Whittakerin kirjoittamaan kahdeksannen osan, mikäli ei itse voisi sitä tehdä. Riley ehti kirjoittaa vain osan viimeisestä kirjasta, mutta jätti sarjan salat perinnöksi pojalleen, joka viimeisteli tarinan loppuun.

”Hänen kuolemansa jälkeen ei tullut kysymykseenkään, etten olisi pitänyt sanaani. Monet ovat kyselleet minulta tehtävän aiheuttamista paineista. Viimeisen osanhan luvataan paljastavan salaisuuksia, jotka ovat saaneet lukijat arvailemaan niiden ratkaisua jo kymmenen vuoden ajan. Olen kuitenkin aina ajatellut tätä prosessia kunnianosoituksena”, kertoo Harry Whittaker. ”Papa Saltin tarinan parissa työskenteleminen on ollut elämäni suuri haaste ja etuoikeus. Se on Lucinda Rileyn läksiäislahja, ja olen iloinen, että saan antaa sen.”

Bazar Kustannus on kutsunut kirjailija Harry Whittakerin Suomeen ja vierailun suunnitellaan toteutuvan lokakuussa 2023.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Kirjan kansikuva (kansi: Timo Numminen)
Kirjan kansikuva (kansi: Timo Numminen)
Lataa
Lucinda Riley (kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva)
Lucinda Riley (kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva)
Lataa
Harry Whittaker (kuva: Harry Whittaker)
Harry Whittaker (kuva: Harry Whittaker)
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Bazar Kustannus
Bazar Kustannus
Lönnrotinkatu 18
00120 Helsinki

http://www.bazarkustannus.fi

Bazar ­– Parasta lukemista

Bazar Kustannus on vuonna 2002 perustettu yleiskustantamo, joka on osa Werner Söderström Osakeyhtiötä. Bazar julkaisee vuosittain noin 70 uutta kotimaista ja käännettyä kauno- ja tietokirjaa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Bazar Kustannus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme