Gummerus

Nimitysuutinen: Aleksi Pöyry Gummeruksen kotimaisen kaunokirjallisuuden ja digitaalisten kirjojen kustantajaksi

Jaa
Kustannusalalla vuodesta 2008 työskennellyt Aleksi Pöyry aloittaa Gummeruksen kotimaisen kaunokirjallisuuden ja digitaalisten kirjojen kustantajana sekä johtoryhmän jäsenenä 7.8.2023. Pöyry siirtyy Gummerukselle Storytelistä, missä hän on toiminut Pohjoismaiden Storytel Original -äänikirjatuotannoista vastaavana kustannuspäällikkönä. Ennen Storyteliä Pöyry työskenteli kustannuspäällikkönä Otavalla.
Aleksi Pöyry (kuva: Storytel)
Aleksi Pöyry (kuva: Storytel)

”Aleksi Pöyry on moderni ja näkemyksellinen kustantaja, joka on yhtä lailla kotonaan niin painetun kirjan kuin digitaalisten formaattien parissa. Aleksin nimitys tukee pitkän tähtäimen tavoitettamme vahvistaa kotimaisen kaunokirjallisuuden listaa sekä toimituksen osaamista ja johtamista”, Gummeruksen toimitusjohtaja Anna Baijars luonnehtii.

"Lähden innoissani mukaan rakentamaan Suomen vanhimman yleiskustantamon korkeatasoista ja monipuolista julkaisulistaa. Tavoitteeni kustantajana on tyydyttää kirjojen nälkää mahdollisimman monille erilaisille lukijoille ja kuulijoille. Uudessa työssäni tulen ennen kaikkea keskittymään kirjailijan ja kustantajan saumattomaan yhteistyöhön, jonka tuloksena vetoavat ja valloittavat, ajatuksia ja tunteita herättävät kirjat löytävät tiensä laajan yleisön nautittaviksi. Viime vuosina digitaaliset kanavat ovat tuoneet aivan uusia yleisöjä kirjojen äärelle, ja samalla on syntynyt entistä monipuolisempaa kysyntää erilaisille sisällöille, eri genreille ja uusille muodoille. Äänikirjojen alueella suoraan audiomuotoon kirjoittaminen sekä äänisuunnittelun hyödyntäminen ovat myös luoneet aivan uuden kirjallisuuden lajin, jota on ilo tutkia ja kehittää edelleen", Aleksi Pöyry kertoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:
Anna Baijars, toimitusjohtaja, anna.baijars@gummerus.fi, p. 040 584 0061
Aleksi Pöyry, aleksi.poyry@storytel.com, p. 050 411 5200

Kuvat

Aleksi Pöyry (kuva: Storytel)
Aleksi Pöyry (kuva: Storytel)
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Gummerus
Gummerus
PL 1000 / Käenkuja 3 A
00501 HELSINKI

*010 6836 200http://www.gummerus.fi

Gummerus

Vuonna 1872 perustettu Gummerus on Suomen vanhin yleiskustantamo. Toteutamme edelleen perustajamme Kaarle Jaakko Gummeruksen alkuperäistä visiota julkaista kirjallisuutta ”huviksi ja hyödyksi”. Omaperäiset ja uskaliaat kustannuspäätökset ovat aina olleet Gummeruksen toiminnan ydin. Suhtaudumme kirjallisuuteen rakastavasti ja intohimoisesti, ja meitä ohjaavat yhteiset arvot: rohkea mieli, avara katse ja vapaa sana.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Gummerus

Rehellisyys vai ystävyys? – Pakistanilaissyntyisen Kamila Shamsien uutuusromaani pureutuu ystävyyden, vallan ja siirtolaisuuden teemoihin22.9.2023 08:36:03 EEST | Tiedote

Ystävistä parhain (Gummerus) on Karachissa kasvaneen ja Lontooseen asettuneen Kamila Shamsien tarkkanäköinen kuvaus kahden siirtolaistaustaisen, vaikutusvaltaiseen asemaan nousseen naisen ystävyydestä, 1980-luvun Pakistanista ja nyky-Lontoosta. Shamsien edellinen romaani Joka veljeään vihaa (Gummerus, 2018) sai arvostetun Women’s Prize for Fiction -kirjallisuuspalkinnon. Hänen lukuisia tunnustuksia saaneita teoksiaan on käännetty 34 kielelle.

Boheemi kulttuuripersoona, kohujulkkis, luonnonsuojelija ja rohkea ääni Lapista – kirjailija Annikki Kariniemi eli värikkään ja vaiheikkaan elämän18.9.2023 13:49:32 EEST | Tiedote

Kairojen kosmopoliitti (Gummerus) on kirjallisuustoimittaja Outi Hytösen laatima elämäkerta kirjailija Annikki Kariniemestä (1913 –1984). Rovaniemeltä kotoisin oleva Kariniemi julkaisi urallaan 31 kirjaa ja näytelmiä sekä satoja lehtiartikkeleita. Nykyään paljolti unohdetun kirjailijan teokset keikkuivat aikanaan myyntilistojen kärjessä Veikko Huovisen ja Kalle Päätalon kanssa.​ Eläytyvän ja lämminhenkisen elämäkerran teemoiksi nousevat yksinäisyys, julkisuus, luova työ, Lapin historia ja asema Suomessa sekä luonnonsuojelu, naisen rooli ja taiteilijuus.

Ysärinostalgiaa, ystävyyttä ja unelmien tavoittelua – Lähes vuoden New York Timesin bestsellerlistalla viettänyt ilmiöromaani pian suomeksi13.9.2023 13:32:11 EEST | Tiedote

Yhdysvaltalaiskirjailija Gabrielle Zevinin romaani Huomenna, huomenna ja huomenna (Gummerus) myi ensimmäisen vuoden aikana yli miljoona kappaletta. Suuria intohimoja herättänyt kirja on saanut Goodreadsissa jo 248 000 viiden tähden arviota vannoutuneilta faneiltaan. 25 tuotantoyhtiötä taisteli teoksen elokuvaoikeuksista ja sen käännösoikeudet on myyty jo 37 maahan. Kahdesta tietokonepelejä rakastavasta lapsuudenystävästä kertovaan romaaniin ovat rakastuneet niin pelialasta kiinnostuneet kuin sitä vieroksuvat lukijat. Kirja ilmestyy suomeksi 2.10.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme