Basam Books

Villi itä on tarina nuoruudesta, vapaudesta ja niiden menettämisestä.

Jaa
Miika Nuutisen esikoisromaani on lempeän huumorin sävyttämä kertomus elämästä syrjässä, rakkaudesta luontoon ja miesten välisestä ystävyydestä.
Villi itä (Basam Books 2023)
Villi itä (Basam Books 2023)

Kolmekymppiset oman elämänsä antisankarit ovat jääneet elelemään kotiseudulleen Pohjois-Karjalaan. Kilpailuyhteiskunnan moniosaajiksi heistä ei ehkä olisikaan.

Miehet samoavat rajaseudun saloilla nauttien rajavyöhyketerapiasta. Autiotuvan hiljaisuus tuo hetkellisen rauhan ja tyhjästä viinipussista saa tyynyn yöksi. Luovuus metsässä ei tarkoita, että pärjäisi ihmisten ilmoilla.

Ajan kuluessa ymmärtää, ettei menneisyyttä pääse pakoon. On hyväksyttävä myös tuleva, millainen se sitten onkin. Nuoruuden seikkailut jäävät kuitenkin elämään. Katkeratkin muistot löytävät paikkansa elämänmittaisella matkalla – se raskainkin.

Miika Nuutinen on 45-vuotias sirkustaiteilija ja runoilija. Hänen esikoisromaaninsa Villi itä on lempeän huumorin sävyttämä kertomus elämästä syrjässä, rakkaudesta luontoon ja miesten välisestä ystävyydestä. Aikaisemmin häneltä on julkaistu kolme runokirjaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Haastattelupyynnöt ja arvostelukappaleet:


Frida Wikblad
frida@basambooks.fi

Kuvat

Villi itä (Basam Books 2023)
Villi itä (Basam Books 2023)
Lataa
Miika Nuutinen (kuvaaja: Eevi Ovaskainen)
Miika Nuutinen (kuvaaja: Eevi Ovaskainen)
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Basam Books
Basam Books
Lapinlahdenpolku 8, c/o Lapinlahden Lähde Oy
00180 HELSINKI

https://basambooks.fi

Basam Books on riippumaton helsinkiläinen yleiskustantamo. Meidät tunnetaan erityisesti laadukkaan hyvinvointi- ja työelämäkirjallisuuden, kaunokirjallisten klassikoiden sekä runouden kustantajana.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Basam Books

Lucius Annaeus Seneca Herakles-sankarin vaikeimpien elämänvaiheiden tulkkina21.11.2023 09:20:00 EET | Tiedote

Suomalaiset ovat jo ehtineet mieltyä Rooman ensimmäisten keisarien aikana vaikuttaneen Senecan kuolemattomiin ajatuksiin ja voimakkaaseen sanomaan. Kreikkalaiseen tarumaailmaan sijoittuvissa tragedioissaan hän tulkitsee ihmeellisen syvällisesti ihmismieltä, joka tuntuu pysyvän aikojen saatossa pohjimmiltaan muuttumattomana. Herakles-tradegiat vievät meidät Teeban kuninkaanlinnan myrskyisiin tunnelmiin ja tapahtumiin. Ne tutustuttavat lukijan myös Herakleen kahteen puolisoon, Megaraan ja Deianeiraan, joilla molemmilla on ongelmansa ja onneton kohtalonsa. Keskeisenä teemana ovat kuitenkin tarusankarin omat henkiset kamppailut.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme