Kokkolan kaupunki

Tapahtumajärjestäjän opas on päivitetty

Jaa
Kokkolan kaupungin, eri viranomaisten ja muiden tapahtumiin liittyvien tahojen kanssa tekemä Tapahtumajärjestäjän opas on päivitetty alkuvuoden 2023 aikana.

Opas on julkaistu kaupungin verkkosivulla www.kokkola.fi/tapahtumaopas. Oppaasta löytyy ohjeita ja vinkkejä onnistuneen tapahtuman valmisteluun ja toteuttamiseen.

Oppaan päivittämisen myötä Kokkolan kaupungin tapahtumajärjestämiseen liittyvät yksiköt sekä eri turvallisuusviranomaiset ovat tiivistäneet yhteistyötään. Yhteistyön tarkoitus on palvella erilaisia tapahtumajärjestäjiä kehittämällä kaupungin tapahtumapalveluita sekä tapahtumaturvallisuuteen liittyviä asioita. Työhön ovat osallistuneet muun muuassa kaupungin kulttuuri- ja lupapalvelut, infrasuunnittelu, rakennus- ja terveysvalvonnat, Kokkolanseudun Kehitys KOSEK sekä Visit Kokkola, Pohjanmaan poliisilaitos, Keski-Pohjanmaan pelastuslaitos ja SOITE:n ensihoitokeskus.

Kaupungin tavoitteena on mahdollistaa ja helpottaa erilaisten tapahtumien järjestämistä Kokkolassa. Tapahtumajärjestäjän oppaan päivityksen yhteydessä tehtiin myös tapahtumatoimijoille suunnattu kysely, jonka vastauksia on huomioitu oppaan sisällössä.

Turvallisuusviranomaiset ovat Keski-Pohjanmaalla aloittaneet tiiviimmän yhteistyön vuonna 2021 perustetun tapahtumaturvallisuustyöryhmän myötä. Työryhmään kuuluu Pohjanmaan poliisilaitoksen, Keski-Pohjamaan pelastuslaitoksen ja SOITEn ensihoitokeskuksen edustajia. Ryhmän tarkoitus on kehittää alueen tapahtumaturvallisuutta sisäministeriön ja poliisihallituksen ohjaamana. Turvallisuusviranomaisten ensisijainen tavoite on, että tapahtumat Keski-Pohjanmaan alueella ovat tulevaisuudessakin turvallisia ja tapahtumajärjestäjillä on käytettävissä yhdenmukainen ohjeistus.


Lisätiedot:
Jenni Taipalus
Kulttuurituottaja, kulttuuripalvelut
Kokkolan kaupunki
0447809288
jenni.taipalus@kokkola.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kokkola. Meillä on laajempi horisontti

Kokkolan kaupunki on Keski-Pohjanmaan kaksikielinen maakuntakeskus, jossa asukkaita on noin 48.000. Kokkolan elinkeinoelämän veturi on kansainvälisestikin merkittävä kemianteollisuuden keskittymä, jota täydentävät Suomen suurin raideliikenne- ja panamaxsatama sekä monipuolinen yritystoimijoiden verkosto. Myös monipuoliset tapahtumat, matkailu ja loma-asuminen tuovat kaupunkiin kävijöitä.

Kuningas Kustaa II Aadolf perusti Kokkolan kaupungin 400 vuotta sitten Pohjanlahden rannalle. Meri on tuonut mukanaan vahvat kaupan ja logistiikan perinteet merenkulusta ja laivanrakennuksesta teollisuuteen ja sivistykseen. Sijainti meren ja lentoyhteyksien äärellä, pääradan ja E8-tien varrella varmistaa niin ihmisten, tavaroiden kuin ideoidenkin liikkuvuuden.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokkolan kaupunki

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme