Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Suomalais-norjalainen kulttuurirahasto jakaa lähes 45 000 euroa apurahoja

Jaa
Suomalais-norjalaisen kulttuurirahaston hallitus on päättänyt apurahojen jakamisesta loppuvuodelle 2023 ja alkuvuodelle 2024. Hakemusten määrä oli viime vuotta korkeampi.

Rahaston Suomen jaostolle oli jätetty yhteensä 110 hakemusta, ja hallitus päätti jakaa apurahoja yhteensä 44 830 euroa 52 hakijalle.

”Rahasto oli tyytyväinen saatuaan paljon laadukkaita, kahdenvälisiä hakemuksia eri puolilta Suomea, ja hakemusten määrä oli viime vuotta korkeampi. Nyt myönnettyjen apurahojen skaala oli laaja metallimusiikista kulttuurin ja tieteen alan hakemuksiin. Tieteen alalle myönnettyjen apurahojen joukossa oli mm. tutkimus, joka käsittelee Norjassa vuonna 1940 olleita suomalaisia sotalapsia”, sanoo rahaston Suomen jaoston puheenjohtaja Eero Hokkanen.

Suomalais-norjalainen kulttuurirahasto myönsi suurimman yksittäisen apurahan, 2 000 euroa, SOSTE, Suomen sosiaali ja terveys ry:lle opintomatkaan Osloon, Suomalaisen barokkiorkesterin kannatusyhdistykselle vierailuun Oslo Early Music Festival -festivaalille, Suomen teatterit ry:lle Nordic Ambitions -mentoriohjelmaan sekä Suomen sarjakuvaseura ry:lle norjalaisten sarjakuvapiirtäjien kutsumiseksi Helsingin sarjakuvafestivaaleille 2023.

Lue lisää Suomen jaoston myöntämistä apurahoista ohessa olevasta liitteestä

Suomalais-norjalainen kulttuurirahasto

Suomalais-norjalaisen kulttuurirahaston tavoitteena on edistää Suomen ja Norjan välisiä yhteyksiä ja kulttuurivaihtoa sekä lisätä maiden keskinäistä tuntemusta. Rahasto myöntää vuosittain apurahoja erilaisiin yhteiskunnallisiin ja kulttuurielämän hankkeisiin.

Suomen jaoston hallitukseen kuuluvat puheenjohtaja, neuvotteleva virkamies Eero Hokkanen sekä hallituksen jäsenet rehtori, toimitusjohtaja Teemu Kokko ja pääsihteeri Tove Ekman.

Rahaston työtä koordinoidaan ja hallinnoidaan Hanasaaressa.  

Yhteystiedot:

Pääsihteeri Gunvor Kronman, puh. 040 745 1738, s-posti gunvor.kronman(at)hanaholmen.fi

Lue lisää rahastosta: www.hanaholmen.fi/kulttuurikeskus/hanasaari/rahastot/suomalais-norjalainen-kulttuurirahasto/

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaarenranta 5
02100 ESPOO

+358 40 767 7373http://www.hanaholmen.fi

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Hanaholmen är ett kulturcentrum för Sverige och Finland samt ett konferenshotell och mötescentrum i Esbo, strax utanför Helsingfors. Hanaholmen arrangerar högaktuella seminarier och evenemang där viktiga samhälleliga frågor diskuteras och debatteras. Kulturfonden för Sverige och Finland är Hanaholmens huvudman, dvs. har det yttersta ansvaret för Hanaholmens verksamhet. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme