Finnboat

Suomalaiset venealan toimijat aloittavat kesäkauden Helsingissä suurella koeajotapahtumalla

Jaa
Suomalaiset venealan toimijat aloittavat kesäkauden perjantaina Lauttasaaressa Helsingissä järjestettävällä laajalla koeajotapahtumalla. Paikalla on yleisön testattavana yli 40 erilaista moottorivenettä ja vesijettiä kaikkiaan 25 eri venemerkiltä niin kotimaista kuin ulkomailtakin.
Koeajotapahtumassa Helsingin Lauttasaaressa on yleisön testattavana yli 40 erilaista moottorivenettä ja vesijettiä kaikkiaan 25 eri venemerkiltä niin kotimaasta kuin ulkomailtakin.
Koeajotapahtumassa Helsingin Lauttasaaressa on yleisön testattavana yli 40 erilaista moottorivenettä ja vesijettiä kaikkiaan 25 eri venemerkiltä niin kotimaasta kuin ulkomailtakin.

”Tapahtumasta tekee ainutlaatuisen se, että Lauttasaaressa keskitytään vain veneiden koeajamiseen. Koeajoveneiden valikoimasta löytyvät lähes kaikki veneenrakennuksen materiaalit puusta lasikuituun ja alumiiniin sekä moottorivaihtoehdot bensiinistä ja dieselistä sähköön”‚ Venealan Keskusliitto Finnboatin toimitusjohtaja Jarkko Pajusalo kertoo. 

Koeajot pyörivät non-stop-periaatteella perjantaina kello 12–20 ja lauantaina kello 10–18. Koeajoille lähdöt toteutetaan puolen tunnin välein; viimeinen lähtö on perjantaina klo 19.30 ja lauantaina klo 17.30. 

Koeajotapahtuma on yleisölle maksuton ja jokaisessa veneessä on mukana ammattitaitoinen kippari. 

Toimialajärjestö Finnboatin ja Helsingin Venemessujen lisäksi tapahtumaa ovat järjestämässä lukuisat suomalaiset venevalmistajat ja -maahantuojat. Kesäsesonkia ovat mukana avaamassa myös veneilijöitä palvelevat Veneentekijäntien liikkeet sekä tapahtuma-alueella esittäytyvät venealan yritykset. Lauttasaaren Veneentekijäntie on Suomen suurin venealan keskittymä, josta löytyy laaja valikoima alan palveluita korjaustelakasta venetarvikemyymälöihin. 

Myöhäinen kevät ja talouden epävarmuus on hidastanut venekauppaa

Ennusteiden mukaan sää tulee suosimaan koeajotapahtumaa, mutta venealalla myöhäinen kevät on vaikuttanut erityisesti pienten perämoottoriveneiden kauppaan. 
Pitkään jatkuneet pakkaset ovat viivyttäneet monin paikoin veneilykauden alkua ja se on vaikuttanut myös venekauppaan. ”Esimerkiksi Kallavesi on alkanut vapautua jäästä vasta tällä viikolla ja sisämaassa on jouduttu peruuttamaan suunniteltuja koeajotilaisuuksia”, Pajusalo sanoo. 

Venealan suhdannebarometriin vastanneista yrityksistä 29 % kertoo asiakkaiden määrän vähentyneen alkuvuoden aikana, kun vuosi sitten määrä oli 20 %. Tilauksia on kuitenkin peruttu vähemmän kuin keväällä 2022. Barometriin vastanneista venealan yrityksistä 40 % liikevaihto on vuoden 2023 ensimmäisellä kvartaalilla ollut alempi kuin edellisen vuoden vastaavana aikana, 29 % yrityksistä suurempi kuin vuotta aiemmin. 

”Merkittävä osa suomalaisesta venekaupasta liittyy kesämökkeihin ja mökkikäytössä suosittuihin pienehköihin perämoottoriveneisiin. Mökkikauppaan vaikuttava yleinen taloudellinen epävarmuus on sitä kautta vaikuttanut myös mökkiveneiden kauppaan”‚ Pajusalo arvioi. 

Isompien veneiden kysynnässä muutokset ovat kuitenkin vähäisiä ja niiden toimitusajat ovat edelleen vuosia. 

Kasvavasta henkilöstötarpeesta raportoi neljäsosa venealan yrityksistä – mikro- ja PK-yrityksillä lisähenkilöstön tarpeet ovat yksittäisistä henkilöistä muutamiin, mutta midcap-yrityksillä tarve on jopa kymmeniä henkilöitä. 

Edeltävinä vuosina venealan tuotanto ja kauppaa häirinneet kansainvälisten hankintaketjujen häiriöt eivät ole täysin poistuneet, mutta vähentyneet. Barometriin vastanneista yrityksistä 28 % kertoi hankintaketjun häiriöistä, vuotta aiemmin keväällä luku oli 34 %. 

Veneilykesä huipentuu Lauttasaaressa elokuussa, kun Helsingin uiva venenäyttely UIVA FLYTANDE tarjoaa kauden parhaat tuotekattaukset ja ensi kauden veneuutuuksien ensiesittelyt torstaista sunnuntaihin 17.–20.8.2023.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Koeajotapahtumassa Helsingin Lauttasaaressa on yleisön testattavana yli 40 erilaista moottorivenettä ja vesijettiä kaikkiaan 25 eri venemerkiltä niin kotimaasta kuin ulkomailtakin.
Koeajotapahtumassa Helsingin Lauttasaaressa on yleisön testattavana yli 40 erilaista moottorivenettä ja vesijettiä kaikkiaan 25 eri venemerkiltä niin kotimaasta kuin ulkomailtakin.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Finnboat
Finnboat
Käenkuja 8 A 47
00500 Helsinki

http://www.finnboat.fi/

Finnboat on maamme venealan teollisuuden ja kaupan toimialajärjestö. Finnboatin jäsenkunta vastaa lähes sataprosenttisesti alan kotimaan liikevaihdosta ja Suomen veneviennistä. Sivulta www.suomiveneilee.fi löydät nopeasti ajan tasalla olevat tiedot jäsenyritysten uusista ja käytetyistä veneistä ja moottoreista sekä tarvikkeista ja muista palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Finnboat

Utmanande år för Finlands båtsektor, trots ökning i exportvärdet9.2.2024 06:00:00 EET | Tiedote

Konsumenternas försvagade köpkraft och den osäkra situationen återspeglades i båtsektorns försäljningssiffror. Enligt statistik över registrering och leveranser i grossistledet minskade antalet sålda nya båtar med nästan trettio procent jämfört med föregående år, och omsättningen för båtbranschens företag sjönk med 7 procent. Båtbranschen sysselsätter cirka 3 500 personer i Finland. Medlemsföretagen i Finnboat genererade en omsättning på över 800 miljoner euro.

Challenging year for Finnish boating industry, but value of exports rise9.2.2024 06:00:00 EET | Press release

The weakened purchasing power of consumers and the uncertain economic situation were reflected in the sales of the Finnish boating industry in 2023. According to statistics for registrations and wholesale deliveries, the number of new boats sold decreased by almost thirty percent from the previous year, while the net sales of boating industry companies decreased by 7 percent. The boating industry employs approximately 3500 people in Finland, and according to preliminary estimates, the net sales of Finnboat’s member companies exceeded EUR 800 million in 2023.

Suomen venealalla haastava vuosi, vaikka viennin arvo kasvoi9.2.2024 06:00:00 EET | Tiedote

Kuluttajien heikentynyt ostovoima ja epävarma tilanne heijastui venealan vuoden 2023 myyntiin. Myytyjen uusien veneiden määrä väheni rekisteröinti- ja tukkutoimitustilastojen mukaan lähes kolmekymmentä prosenttia edellisestä vuodesta ja venealan yritysten liikevaihto laski 7 prosenttia. Veneala työllistää Suomessa noin 3500 henkeä ja Finnboatin jäsenyritysten liikevaihto ylitti alustavan arvion mukaan 800 miljoonaa euroa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye