Tampere-talo Oy

Syyslomalla ihmetellään sinisiä kaljupäitä – Blue Man Group tuo uuden maailmankiertueensa Tampere-taloon

Jaa
Yhdysvaltalainen Blue Man Group esiintyy Tampere-talon Isossa salissa parhaaseen syysloma-aikaan lokakuussa. Esitys on osa ryhmän Bluevolution World Tour -kiertuetta, ja Tampere-talo on tämän palkitun teatteri-ilmiön ainoa pysähdyspaikka Suomessa. Komediaa, musiikkia ja sanatonta viestintää yhdistelevissä esityksissä nähdään klassikkonumeroiden lisäksi uusia yllätyksiä. Uutena hahmona kolmen sinisen ja kaljun miehen rinnalla seikkailee naispuolinen seremoniamestari. Liput ovat nyt myynnissä.
Näyttävissä esityksissään Blue Man Group mm. soittaa rumpuja, joihin on laitettu maalia. Maalia saattaa roiskua eturivin Splash Zone -paikoille. Kuva: Blue Man Group
Näyttävissä esityksissään Blue Man Group mm. soittaa rumpuja, joihin on laitettu maalia. Maalia saattaa roiskua eturivin Splash Zone -paikoille. Kuva: Blue Man Group

Vuonna 2019 Suomessa ensimmäisen kerran ihastuttanut Blue Man Group palaa Tampere-taloon neljän esityksen voimin parhaaseen syysloma-aikaan viikonloppuna 20.–22. lokakuuta. Ryhmän uudessa Bluevolution World Tour -esityksessä yleisö saa rokata, nauraa ja juhlia, kun kolme sinistä ja kaljua hahmoa tutkivat maailmaa ja löytävät siitä musiikkia, komediaa ja yllätyksiä.

Tampereelle saapuva Bluevolution World Tour esittelee klassisia Blue Man Group -suosikkinumeroita sekä upouutta sisältöä, kuten uuden ”The Rockstar” -naishahmon. Sähäkän sinitukkainen ja eksentrinen ”The Rockstar” toimii illan shamaanisena seremoniamestarina ja korvaa perinteisen bändin multi-instrumentaalisilla taidoillaan.

Blue Man Group -esityksissä ei puhuta, joten kaikki ikäryhmät, kulttuurit ja kansallisuudet voivat nauttia kokemuksesta. Esitykset ovatkin tunnettuja siitä, että niissä voi tapahtua melkein mitä tahansa. Ison salin lisäkatsomo on kokonaan Splash Zone -aluetta, jossa istuville jaetaan sadeviitat, sillä villin show’n aikana paikolle saattaa roiskua lavalta vettä tai muuta materiaalia. 

New Yorkissa vuonna 1991 alkunsa saanut Blue Man Group on vuosien saatossa kasvanut maailmanlaajuiseksi teatteri-ilmiöksi, jonka värikkäät ja palkitut esitykset ovat keränneet yli 35 miljoonaa katsojaa. Blue Man Group on toimintansa alusta asti edistänyt ja kehittänyt uusia tapoja ilmaisulleen. Ryhmä on myötävaikuttanut moniin tv-tuotantoihin Simpsoneista The Tonight Show’hun ja julkaissut useita albumeita sekä oman kirjan.

Blue Man Group: Bluevolution World Tour

Iso sali, Tampere-talo

Esitykset ja liput

Pe 20.10.2023 klo 19
La 21.10.2023 klo 14
La 21.10.2023 klo 18
Su 22.10.2023 klo 14

Aikuisten liput 79/69/59 €, Splash Zone -liput 89 €
Lasten ja nuorten (16-v. asti) liput 59/49/39 €, Splash Zone -liput 69 € 

Liput ovat nyt myynnissä Tampere-talon ja Lippu.fin myyntikanavissa.

Tampere-talon tuleva ohjelmisto täydentyy loppukevään aikana. Tutustu ohjelmatarjontaan täällä

Lisätiedot 

Suvi Leinonen 
Ohjelma- ja liiketoimintajohtaja 
Tampere-talo Oy 
Puh. +358 3 243 4031 
suvi.leinonen@tampere-talo.fi 

Median liput ja haastattelupyynnöt 

Elsa Vähänen 
Viestintäasiantuntija 
Tampere-talo Oy 
Puh. +358 40 5512 739 
elsa.vahanen@tampere-talo.fi 

Avainsanat

Kuvat

Näyttävissä esityksissään Blue Man Group mm. soittaa rumpuja, joihin on laitettu maalia. Maalia saattaa roiskua eturivin Splash Zone -paikoille. Kuva: Blue Man Group
Näyttävissä esityksissään Blue Man Group mm. soittaa rumpuja, joihin on laitettu maalia. Maalia saattaa roiskua eturivin Splash Zone -paikoille. Kuva: Blue Man Group
Lataa
Kuva: Blue Man Group
Kuva: Blue Man Group
Lataa
Kuva: Blue Man Group
Kuva: Blue Man Group
Lataa
Kuva: Blue Man Group
Kuva: Blue Man Group
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Tampere-talo Oy
Tampere-talo Oy
Yliopistonkatu 55
33100 Tampere

http://www.tampere-talo.fi

Tampere-talo on ohjelmistoltaan, tapahtumiltaan ja kävijämäärältään Suomen suurin ja monipuolisin kulttuuri- ja kongressikeskus ja tapahtumayhtiö. Toimimme myös promoottorina tuottamalla tapahtumia ja konsertteja talon ulkopuolella, ja Events Tampere -tapahtumatoimistomme tuottaa yritystapahtumia ja kongressi- ja kokouspalveluita.

Tapahtumamme sisältävät mm. balettivierailuita, oopperaa, lastenkulttuuria, rock- ja pop-konsertteja, messuja, kokouksia, konferensseja, yritystapahtumia, seminaareja ja kansainvälisiä kongresseja.

Vuonna 2019 Tampere-talon liikevaihto oli 14,6 miljoonaa euroa. Vuodessa järjestämme yli tuhat tapahtumaa, kävijöitä on vuosittain 675 000 ja tuotamme Tampereen talousalueelle 50 miljoonaa euroa. 

Tampere-talo Oy on perustettu 1987 ja ovet avattiin yleisölle 1990. Se on Tampereen kaupungin omistama osakeyhtiö. Talossa on vieraillut jo lähes 10 miljoonaa kävijää. Yhtiön toimitusjohtaja on Paulina Ahokas ja työntekijöitä on 49. Hallituksen puheenjohtaja on Martti Silvennoinen.

Talossa toimivat lisäksi täysimittainen sinfoniaorkesteri Tampere Filharmonia, à la carte -ravintola Tuhto ja maailman ainoa Muumimuseo. Talon yhteydessä palvelee Suomen ensimmäinen Courtyard by Marriott -hotelli.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tampere-talo Oy

Tampere-talo Oy suunnittelee toimintojensa jakamista kahteen yhtiöön20.9.2023 16:39:56 EEST | Tiedote

Tampere-talo Oy on suunnitellut toimintojensa jakamista kahteen erilliseen yhtiöön. Uudessa yhtiömallissa emoyhtiönä toimisi yleishyödylliseen kulttuuri- ja taidetoimintaan keskittyvä Tampere-talo Oy ja tytäryhtiönä markkinaehtoinen Talo Events Oy. Markkinaehtoinen liiketoiminta tultaisiin siirtämään uuteen, jo perustettuun yhtiöön aikaisintaan vuoden 2024 alusta. Molemmat yhtiöt jatkavat vahvaa konserniyhteistyötä kulttuuri- ja tapahtumaelämän edistämiseksi Tampereella ja muualla Suomessa.

Minna Leinosen sävellyskonsertissa eturivin taiteilijoita ja kantaa ottava kantaesitys28.8.2023 07:10:00 EEST | Tiedote

Tampere-talon syksyssä soi nykymusiikki. Suomen eturivin taiteilijat yhdistävät voimansa ja esittelevät säveltäjä Minna Leinosen monipuolista tuotantoa lauantaina 16. syyskuuta. Pienen salin lavalle nousevat nykymusiikkiyhtyeet TampereRaw, defunensemble sekä eri instrumenttien solistit. Sävellyskonsertissa kuullaan fossiilivapaasta elämästä ammentavan Maa, jonka jätämme -teoksen maailman kantaesitys.

Tampere Hall’s dinosaur exhibition attracts 57,000 visitors16.8.2023 14:59:18 EEST | Tiedote

Tampere Hall's summer events attracted many domestic and foreign tourists. A total of 127,800 people visited Tampere Hall during the summer season. The popular Dinosaur Invasion summer exhibition was experienced by 57,000 visitors. Rock legends Patti Smith and Billy Gibbons performed for large audiences in the Main Auditorium in June. Tampere Philharmonic Orchestra's annual Park Concert in August attracted thousands of people who watched the outdoor concert live at Tampere's Duck Park or via Yle’s broadcast.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme