Duodecim

Uutuuskirja pohtii johtajuutta terveydenhuollossa lääkärien näkökulmasta – hyviä johtajia kehittyy monen polun kautta

Jaa

Kaksitoista lääkärijohtajaa – kaksitoista erilaista kertomusta siitä, millaista on johtaminen lääkärin työnä. Kustannus Oy Duodecimin uusi tietokirja Johtaminen lääkärin työnä koostuu erilaisista urapoluista ja johtajuuteen liittyvistä ajankohtaisista pohdinnoista.

Uutuuskirja syntyi toiveesta kuulla lääkärijohtajien omia kokemuksia ja tarinoita, kirjan kirjoittaneet Hanna Pelttari, Kaisla Lahdensuo ja Minna Kaila kertovat. Kaikilla on pitkä kokemus terveydenhuollon johtamisesta omilla työurillaan.

Johtaminen lääkärin työnä -kirja avaa näkymiä terveydenhuollon lääkärijohtajan arkeen. Kirjaan on haastateltu kahtatoista eri-ikäistä, terveydenhuollon eri sektoreilla toimivaa lääkärijohtajaa, jotka kertovat urapoluistaan, kokemuksistaan ja ajatuksistaan. He pohtivat johtajuuteen liittyviä teemoja, esimerkiksi omia valintojaan, ratkaisevia tapahtumia urallaan, yhteistyötä, motivaatiota ja vastuuta.

”Halusimme tehdä näkyväksi lääkäreiden monipuolisia uramahdollisuuksia, jotka etenkin uraansa aloittaville tai alaa vasta harkitseville saattavat olla vähemmän tunnettuja. Erityisesti halusimme korostaa sitä, miten monet kokevat johtamisen valtavan merkityksellisenä ja arvokkaana tehtävänä, kaikessa vaikeudessaan. Toivomme, että kirja kannustaa johtamisesta kiinnostuneita järjestämään itselleen johtamiskoulutusta, mentorointia ja muuta sparrausta”, psykiatrian ja terveydenhuollon erikoislääkäri Kaisla Lahdensuo kuvaa.

Johtamisoppien ja -trendien sijaan kirjassa tarkastellaan niitä edellytyksiä ja olosuhteita, joissa lääkärin koulutuksen saanut johtaa terveydenhuoltoa.

”Toivomme, että kirjan sisältö ja tarinat rohkaisevat ja kannustavat lääkäreitä, joiden kiinnostus terveydenhuollon johtamiseen on herännyt, mutta jotka vielä epäröivät syystä tai toisesta. Lääkärijohtajalla, jonka ammatillinen identiteetti ja toimialan ymmärrys yhdistyvät johtamisosaamiseen, on mahdollisuus vaikuttaa terveydenhuollon toimintaan niin, että potilaiden hoito paranee, henkilöstön ydinosaaminen pääsee käyttöön ja toiminnan vaikuttavuus kasvaa”, syöpätautien ja sisätautien erikoislääkäri, LT Hanna Pelttari summaa.

Johtaminen lääkärin työnä on suunnattu paitsi lääkäreille ja lääketieteen opiskelijoille, myös muille johtamisen urapoluista kiinnostuneille. Se muistuttaa, että hyviä terveydenhuollon johtajia kehittyy monen polun kautta.

”Johtamistehtäviin päätyy monenlaisilla taustoilla ja kehityskuluilla. Lääkärin perusosaaminen muodostaa yhtä hyvä pohjan kuin moni muukin koulutus. Jatkuva ammatillinen koulutus ja kehittyminen on tärkeää, aivan kuten kliinisilläkin aloilla”, professori Minna Kaila pohtii.

Tutustu kirjaan ja kirjan tekijöihin täällä. Kirjan kansikuvan voit ladata täältä.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt: viestintäpäällikkö Minna Hietakangas, +358 40 557 9676, minna.hietakangas@duodecim.fi.

Kirjan arvostelukappaleet: kirjat@duodecim.fi.   

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Duodecim

Suomalainen Lääkäriseura Duodecim on Suomen suurin tieteellinen yhdistys. Tehtävämme on tuottaa tieteestä terveyttä. Vahvistamme tutkitun tiedon käyttöä yhteiskunnallisessa päätöksenteossa ja kehitämme lääkärien ammattitaitoa ja arjen työtä. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Duodecim

Duodecimin Nuori tutkija -palkittu Juha Väyrynen: ”Tutkimustyössä saan onnistumisen kokemuksia pystyessäni luomaan uutta tietoa”17.11.2023 14:00:00 EET | Tiedote

Suomalainen Lääkäriseura Duodecim on myöntänyt Nuoren tutkijan palkinnon 35-vuotiaalle syöpäbiologian dosentti Juha Väyryselle. Palkinnon suuruus on 10 000 euroa. Väyrysen suolistosyöpätutkimus lisää ymmärrystä kasvainten monimutkaisista immuunireaktioista, mikä voi jatkossa auttaa lääkehoitojen kehittämisessä.

Sosiaalilääketieteen uranuurtaja Ilkka Taipale palkittiin arvostetulla Konrad ReijoWaaran palkinnolla17.11.2023 14:00:00 EET | Tiedote

Suomalainen Lääkäriseura Duodecim on myöntänyt psykiatri, sosiaalilääketieteen dosentti ja kansalaisaktivisti Ilkka Taipaleelle maamme arvostetuimpiin lääketieteellisiin tunnustuksiin kuuluvan Konrad ReijoWaaran palkinnon. Taipaleen ura sosiaalilääketieteen ja yhteiskunnallisten asioiden parissa on hengästyttävä, mutta menneiden saavutusten sijaan hän tähyää tulevaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme