Antilooppi Ky

Antiloopin vuokrausliiketoiminta jatkoi kasvuaan vuonna 2022

Jaa
Onnistuneeseen vuoteen siivittivät vahva strategia ja kyky vastata asiakkaiden kasvaviin odotuksiin oman tiimin voimin.
Antilooppi solmi  vilkkaasti vuokrasopimuksia muun muassa Ruoholahdessa. Kuvassa funkkistyylinen Tallbergintalo.
Antilooppi solmi vilkkaasti vuokrasopimuksia muun muassa Ruoholahdessa. Kuvassa funkkistyylinen Tallbergintalo.

Vuosi 2022 oli Antiloopille menestyksekäs haastavasta toimintaympäristöstä huolimatta. Epävakaa maailmantilanne ei horjuttanut yhtiön tuloksellista vuokrausliiketoimintaa, jossa Antilooppi onnistui vuokraamaan asiakkailleen yhteensä n. 86 000 m2 edestä toimitilaa. Vuokrauskysyntä osoittaa, että korkealaatuisille toimitiloille riittää tarvetta.

”Viime vuosi oli vuokraustoimintamme osalta erinomainen ja pystyimme löytämään yhdessä asiakkaidemme kanssa hienoja ratkaisuja muuttuneisiin työympäristötarpeisiin”, kertoo Antiloopin Head of Asset Management Esa Mattila.

Menestyksekkään vuoden ajurina on erityisesti Antiloopin strategia, joka ohjaa yhtiötä hallinnoimaan ja kehittämään kiinteistöjään pitkäjänteisesti ja vastuullisesti. Antilooppi ei vuokraa vain toimitiloja, vaan luo joustavia, toimivia ja innovatiivisia tilaratkaisuja asiakkaiden tarpeiden ja toiminnan pohjalta. Onnistunutta vuotta selittää myös Antiloopin monipuolinen sisäinen osaaminen. Työelämän muutos on tuonut mukanaan uudenlaisia tilankäytöllisiä kysymyksiä, joita yhtiö ratkoo ketterän oman tiiminsä voimin.

”Asiakastarpeet ovat monipuolistuneet työelämän muutoksen myötä. Yritykset kaipaavat nyt joustavia tilaratkaisuja, jotka tukevat niiden liiketoimintatavoitteita ja muuttuvia tarpeita. Meillä on vahva kyky ratkoa näitä kysymyksiä yhdessä asiakkaidemme kanssa ja löytää juuri heidän tilanteeseensa sopivimmat ratkaisut nopeasti”, Mattila toteaa.

Vuokraustoiminnan positiivisen kehityksen lisäksi myös asiakastyytyväisyys jatkoi kasvuaan: Antiloopin vuosittain teettämän KTI-kyselyn asiakastyytyväisyyttä mittaava NPS-luku nousi viime vuonna peräti 14 yksikköä.

Antiloopin kiinteistöt Hakaniemessä ja Ruoholahdessa kehittyvät vauhdilla

Pääkaupunkiseudulla toimiva Antilooppi hallinnoi kiinteistövarallisuutta yhteensä 1,4 miljardin euron edestä. Yhtiöllä on merkittävä omistuskanta muun muassa Hakaniemessä ja Ruoholahdessa, joissa Antilooppi on ottanut tärkeitä edistysaskelia vuoden 2022 aikana.

Tärkeimpiin viimeaikaisiin aikaansaannoksiin lukeutuu täydellisen saneerauksen läpikäynyt historiallinen Siltasaari 10 Hakaniemessä. Vastuullisuus on entistä tärkeämpi toimitilojen valintaan vaikuttava tekijä, ja Siltasaari 10 tarjoaa siksi yrityksille kokonaisvaltaista vastuullisuutta hiilineutraalista energiankäytöstä ja kierrätyksestä vihreään liikkumiseen. Vuonna 2022 kohde saavutti arvostetun LEED Platinum -ympäristösertifikaatin Suomen parhaalla pistemäärällä nykymuotoisessa v4-sertifioinnissa. Siltasaari 10:n vuokrausaste onkin ylittänyt kaikki odotukset, ja kohteen vuokralaisiin kuuluu mm. viestintätoimisto Tekir ja teknologiayhtiö Vainu.

Lisäksi Siltasaari 10 kätkee sisäänsä Antiloopin POOL-joustotilat sekä muuttovalmiit Aina Valmis -toimistot, jotka avaavat ovet laadukkaisiin ja valmiiksi vastuullisiin toimitiloihin. Vuonna 2022 lanseerattu Aina Valmis -konsepti löytyy tällä hetkellä jo yhdeksästä kohteesta.

Vuokrasopimuksia solmittiin vilkkaasti myös Ruoholahdessa, jossa Antilooppi on vakiinnuttanut asemansa merkittävänä kiinteistöomistajana. Teollishenkinen Kiila, funkkistyylinen Tallbergintalo ja alueen muut toimistokohteet palvelevat erityisesti yrityksiä, jotka etsivät ensiluokkaista toimitilaa ihanteellisella sijainnilla. Kohteet tarjoavat asiakkailleen myös huippuluokan vastuullisuutta: Porkkalankadulla sijaitsevat Ruoholahden Sulka ja Poijut -kiinteistöt saavuttivat vuonna 2022 BREEAM-ympäristösertifioinnin harvinaisella Excellent-tasolla. Kiinteistöalan vastuullisuuden edelläkävijänä Antilooppi aikoo sertifioida kaikki kohteensa vuoden 2023 aikana.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Esa Mattila, Head of Asset Management
Puh. +358 50 337 3263

Kuvat

Antilooppi solmi  vilkkaasti vuokrasopimuksia muun muassa Ruoholahdessa. Kuvassa funkkistyylinen Tallbergintalo.
Antilooppi solmi vilkkaasti vuokrasopimuksia muun muassa Ruoholahdessa. Kuvassa funkkistyylinen Tallbergintalo.
Lataa
Porkkalanladulla sijaitsee Antiloopin Sulka ja Poijut -kiinteistöt
Porkkalanladulla sijaitsee Antiloopin Sulka ja Poijut -kiinteistöt
Lataa
Siltasaari 10
Siltasaari 10
Lataa
Siltasaari 10
Siltasaari 10
Lataa
Antiloopin asiakastyytyväisyys on jatkanut kasvuaan
Antiloopin asiakastyytyväisyys on jatkanut kasvuaan
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Antilooppi Ky
Itämerenkatu 3
00180 Helsinki

http://www.antilooppi.fi

Antilooppi on suomalainen toimistokiinteistöihin keskittynyt vastuullinen kiinteistönomistaja. Kehitämme omistamiamme kohteita vastuullisesti ja pitkäjänteisesti yhdessä asiakkaiden kanssa. Kiinteistö on aina tiiviissä vuorovaikutuksessa lähiympäristönsä kanssa – meille on erityisen tärkeää kehittää paitsi kiinteistöä myös sen palveluja ja lähialueita entistä toimivammaksi. Tunnetuimpia Antiloopin kiinteistöistä ovat Ympyrätalo ja historiallinen entinen HOK Elannon kiinteistö Siltasaari 10 ja muut Hakaniemen ja Hämeentien maamerkkirakennukset, Merikortteli Punavuoressa sekä Kiilakortteli Ruoholahdessa. Kaikkiaan meillä on vuokrattavaa tilaa noin 400 000 m2, arvoltaan 1,4 mrd. euroa. Antiloopin omistavat suomalainen eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen ja ruotsalainen eläkevakuutusyhtiö AMF Tjänstepension AB.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Antilooppi Ky

Hakaniemen uusin ravintolatulokas tuo ranskalaiset bistroherkut Siltasaari 10:een – taustalla Munkkiniemen hehkutetun Mauritz-ravintolan omistajat20.9.2023 17:50:29 EEST | Tiedote

Vastikään avatun Bistro Le Coinin laadukas ruoka- ja juomatarjonta ja lämminhenkinen tunnelma kutsuvat viihtymään niin lounaalla kuin illallisellakin. Ravintoloitsijoina toimivat Helsingin huippuravintoloissa työskennellyt Eero Suhonen ja ravintola-alan ammattilainen Hanna Kaartoaho. Ravintolan pääomistajat puolestaan tunnetaan huippuarvioita ja mediahuomiota niittäneestä Mauritz-bistrosta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme