Uudenmaan ELY-keskus

Kutsu Uudenmaan vesihuollon nykytilaselvityksen julkistamistilaisuuteen 1.6.2023 klo 14–15

Jaa

Syksyllä 2022 aloitettu ”Uudenmaan vesihuollon nykytila ja kehittämistarpeet” –selvitystyö valmistuu pian. Selvitystyön avulla tarkennamme tilannekuvaamme alueen vesihuollosta, jotta pystymme valitsemaan parhaat toimenpiteet vuonna 2021 valmistuneen itäisen ja eteläisen Suomen vesihuoltostrategian tavoitteiden saavuttamiseksi. Työn tuloksia hyödyntämällä strategian pohjalta laadittua Uudenmaan toimenpidesuunnitelmaa täsmennetään ja siinä esitettyjä toimenpiteitä priorisoidaan. Työ palvelee myös Uudenmaan vesihuollon yleissuunnitelmaa, joka on tarkoitus aloittaa vuoden 2023 aikana.

Työssä hyödynnettiin Hyvän vesihuollon kriteerit -työkalua sekä erillistä, selvitystä varten vesihuoltotoimijoille laadittua kyselyä. Lisäksi tietoa kerättiin esimerkiksi vesihuollon tietojärjestelmästä Veetistä ja vesihuoltolaitosten toimintakertomuksista. Uudenmaan vesihuollon nykytilan lisäksi raportissa kuvataan alan tulevaisuuden haasteita ja muutostarpeita vesihuoltotoimijoiden näkemyksiin perustuen. Selvityksen osana laadittiin Uudenmaan vesihuollon huoltovarmuustilannekuva hyödyntäen Hyvän vesihuollon kriteereihin kuuluvia huoltovarmuusindikaattoreita sekä työpajatyöskentelyä. Lisäksi luotiin muillakin alueilla hyödynnettävissä oleva yleinen malli huoltovarmuustilannekuvan määrittämiseen.

Selvitystyötä ohjasi ELY-keskuksen, vesihuoltolaitosten, kuntien, Vesilaitosyhdistyksen, Vesihuoltopoolin, Uudenmaan liiton sekä viranomaisten edustajista koostuva ryhmä ja työn toteutti AFRY.

Selvityksen tuloksia esitellään Teamsin välityksellä pidettävässä julkistamistilaisuudessa, johon kutsumme erityisestiUudenmaan vesihuoltotoimijat ja vesihuollon sidosryhmät – toki kiinnostuneet muualtakin Suomesta ovat tervetulleita!

 

Tilaisuuteen pääset liittymään tästä linkistä.

Itäisen ja Eteläisen Suomen vesihuoltostrategia sekä Uudenmaan toimenpidesuunnitelma

Yhteyshenkilöt

Vesitalousasiantuntija Niina Kosunen, niina.kosunen@ely-keskus.fi, 0295 021 047
Johtava vesitalousasiantuntija Ilkka Juva, ilkka.juva@ely-keskus.fi, 0295 021 400

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Uudenmaan ELY-keskus
Uudenmaan ELY-keskus
Opastinsilta 12 A, 2. krs
00520 Helsinki

0295 021 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-uusimaa

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Uudenmaan ELY-keskus

Maantien 140 jalankulku- ja pyöräilyväylä kunnostetaan Vantaan Hakunilan Kyytitien ja Nikinmäen Sipoontien välillä29.9.2023 08:08:00 EEST | Tiedote

Maantie 140:n jalankulku- ja pyöräilyväylän leventäminen ja parantaminen Vantaan Hakunilan Kyytitien ja Nikinmäen Sipoontien (Mt 152) välisellä osuudella on käynnistynyt. Tämä yli 7 kilometrin mittainen osuus sijaitsee sekä Vantaan että Sipoon alueella. Hanke toteutetaan yhdessä ELY-keskuksen, Sipoon kunnan, Vantaan kaupungin ja Fintraffic Tie Oy:n kesken.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme