Kangasalan kaupunki

Kangasalan urkutehtaan historiasta kertova piennäyttely aloitti matkansa Pohjanmaalta

Jaa
Kangasalla vietetään tänä vuonna Kangasalan urkutehtaan 180-vuotisjuhlavuotta. Juhlavuoden kunniaksi on järjestetty jo 17 juhlakonserttia ja vielä yli 40 konserttia on tulossa eri puolilla Suomea. Konserttien lisäksi järjestetään myös näyttelyitä ja muita tilaisuuksia.
Kangasalan urkutehtaan historiasta kertovan näyttely mahtuu pieneen tilaan ja sen voi tilata Kangasalan kaupungin kulttuuripalveluista.
Kangasalan urkutehtaan historiasta kertovan näyttely mahtuu pieneen tilaan ja sen voi tilata Kangasalan kaupungin kulttuuripalveluista.

Kangasalan kaupungin kulttuurikoordinaattori Anna Toiva ja Pirkanmaan maakuntamuseon seutumuseotutkija Heli Hietamäki toteuttivat yhteistyönä piennäyttelyn urkutehtaan historiasta. Näyttely nostaa esille urkutehtaan historiaa runsaan kuvamateriaalin sekä Kangasalan kaupungin esinekokoelmasta kerättyjen esineiden avulla.

Näyttely kasattiin ensimmäisen kerran Alahärmän kirkkoon, jossa järjestettiin juhlakonsertti yhteistyössä Kauhavan kulttuuripalveluiden kanssa. Näyttely on esillä Kauhavan kirjastolla toukokuun loppuun ja sieltä näyttely saapuu Kangasala-talon 2.kerrokseen, jossa se on esillä 6. heinäkuuta asti. Kangasala-talolta näyttely matkaa aina Utsjoelle saakka, missä Suomen pohjoisimmilla uruilla soitetaan juhlakonsertti 15.7.2023.
 
Näyttely matkaa juhlavuoden aikana ympäri Suomea, ja sitä voi tilata Kangasalan kaupungin kulttuuripalveluista vielä juhlavuoden jälkeenkin.
 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kangasalan kaupunki,


kulttuuripalvelut Kulttuurikoordinaattori Anna Toiva,


p. 044 481 3020, anna.toiva@kangasala.fi

Kuvat

Kangasalan urkutehtaan historiasta kertovan näyttely mahtuu pieneen tilaan ja sen voi tilata Kangasalan kaupungin kulttuuripalveluista.
Kangasalan urkutehtaan historiasta kertovan näyttely mahtuu pieneen tilaan ja sen voi tilata Kangasalan kaupungin kulttuuripalveluista.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kangasalan kaupunki
Kangasalan kaupunki
Kunnantie 1
36201 Kangasala

03 5655 3000http://www.kangasala.fi

Kangasala on hyvinvoiva, kasvava ja voimakkaasti kehittyvä yli 33 000 asukkaan kaupunki kauniissa harju- ja järvimaisemissa hyvien kulkuyhteyksien äärellä Tampereen naapurissa. Olemme palveleva, uudistuvan toimintakulttuurin ja sujuvan arjen kaupunki, joka tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet asumiseen, harrastamiseen, yrittämiseen ja työntekoon.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kangasalan kaupunki

Vanhojen kiinteistöjen purkaminen Kangasalan K-Supermarketin tontilta alkaa18.9.2023 16:47:40 EEST | Tiedote

Kangasalan keskustassa K-Supermarketin laajentamisen mahdollistava kaava on saanut lainvoiman alkuvuonna 2023. Kaupan laajentamisen ja tontin uusien järjestelyiden suunnittelu on käynnissä. Keskon tontilla Ellintien ja Finnentien välissä osoitteissa Finnentie 3, Ellintie 1 ja 5 sekä Ainontie 6 ja 8 olevien vanhojen rakennusten purkutyöt aloitetaan 18.9. alkavalla viikolla. Purkutöiden on tarkoitus valmistua marraskuun loppuun mennessä. Purkamistyöstä aiheutuu jonkin verran ympäristöhäiriöitä, kuten ääntä, pölyä ja työmaaliikennettä, mutta haitat pyritään minimoimaan. Purku-urakoitsijana toimii Enerkon Ympäristöpalvelut Oy. Purkutyötä tehdään arkipäivinä ja melua aiheuttavat työvaiheet suoritetaan klo 9 ja 18 välillä. Työmaa-alue aidataan ja työmaa-alueeseen rajoittuville katualueille osoitetaan väliaikaiset liikenteenohjausjärjestelyt. Purkutyöt ovat askel eteenpäin kaupan laajennushankkeessa. Laajennuksen rakennustöiden on suunniteltu alkavan vuoden 2024 aikana.

Lumoava Kangasala – neljä julkista taideteosta valmistunut kaupunkiin11.8.2023 11:36:59 EEST | Tiedote

Kangasalan kaupunkiin on valmistunut kesän aikana neljä julkista taideteosta osana Lumoava Kangasala -ympäristö- ja taideohjelmaa. Kuvanveistäjä Pekka Jylhän ”Peili” ja taiteilija Ninni Luhtasaaren teoskokonaisuus ”Harhailevat ajatukset” ovat valmistuneet Kangasalan uuteen kaupunginosaan Lamminrahkaan. Taiteilija Aino Louhen seinämaalaus ”Muotokuvia tärkeistä asioista” on toteutettu Ruutanan monitoimitalon päiväkotiin, kun taas kuvanveistäjä Matti Kalkamon moniosainen veistoskokonaisuus ”Pica pica” on valmistunut Kuhmalahden kouluun. Lumoava Kangasala -taideohjelman sopimuskumppanina toimii tamperelainen Public Art Agency Finland.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme