Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen kevättulvatiedote 12.5.2023

Jaa
Tulvahuippu lähestyy Iijoella. Pudasjärven tulvahuippu ajoittuu 15.5.–20.5. väliselle ajalle. Tulva noussee tasolle, jossa yksittäisiä vapaa-ajan asuntoja voi olla kastumisvaarassa. Kuusamossa Karhunkierros katkeaa tulvaveden vuoksi huomenna 13.5. noin viikon ajaksi.
Tulvavesi virtaa Jongunjärvestä Kiimikijoen puolelle Länsirannantien ylitse. Kuvaaja Timo Hampinen.
Tulvavesi virtaa Jongunjärvestä Kiimikijoen puolelle Länsirannantien ylitse. Kuvaaja Timo Hampinen.

Pudasjärven yläpuolella olevalla Jongunjärvellä tulva nousee ns. bifurkaatiotasolle, jolloin tulvavesi virtaa Länsirannantien ylitse Kiiminkijoen vesistöalueelle. Ylivirtaustilanne alkaa ensi maanantaina 15.5. ja kestää noin viikon ajan. Liikennöintiä tulvaveden katkaisemalla tiellä on syytä välttää.

Oijärvellä tulvahuippu koetaan 12.5. jonka jälkeen vesi lähtee laskuun.

Kuusamossa Karhunkierros katkeaa tulvaveden vuoksi huomenna 13.5. ja katkos kestänee noin viikon ajan. ELY-keskus kehottaa jokivarsien asukkaita ja kiinteistön omistajia seuraamaan tulvatilannetta ja varautumaan siihen tarpeen mukaan. Irtotavara kannattaa kerätä pois tulvan tieltä ja alavilla paikoilla kannattaa mahdollisesti myös varautua rakennusten suojaamiseen.

Jokialueiden vesitilanteisiin ja tulvaennusteisiin voi tutustua vesi.fi-palvelussa:

  • Iijoki, Pudasjärven tulvahuippu 15.5.–20.5.
  • Oijärvi, tulvahuippu ohitetaan tulevana viikonloppuna.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Säännöstely (Kala- ja Pyhäjoki): vesitalousasiantuntija Mikko Hinkkanen, p. 0295 038 817, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi


Vesitilanne, ennusteet, ja säännöstely (Siika-, Patti- ja Kuivajoki): vesitalousasiantuntija Riku Eskelinen, p. 050 351 1927, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi


Tulvantorjuntatoimenpiteet: johtava vesitalousasiantuntija Timo Karjalainen, p. 0295 038 341, etunimi.k.sukunimi@ely-keskus.fi

Kuvat

Tulvavesi virtaa Jongunjärvestä Kiimikijoen puolelle Länsirannantien ylitse. Kuvaaja Timo Hampinen.
Tulvavesi virtaa Jongunjärvestä Kiimikijoen puolelle Länsirannantien ylitse. Kuvaaja Timo Hampinen.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Veteraanikatu 1
90130 Oulu

0295 038 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-pohjanmaa

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Luomutuotannon päivää juhlitaan lauantaina – alan kehittämiseen kaivataan uusia avauksia22.9.2023 13:22:01 EEST | Tiedote

Euroopan unionin luomutuotannon päivää juhlitaan lauantaina 23.9.2023 toista kertaa. Maa- ja metsätalousministeriön mukaan luomutuotanto on tärkeä osa kestävää ruokajärjestelmää ja huoltovarmuutta. Lisäksi se ylläpitää luonnon monimuotoisuutta. Luomutuotannossa ei käytetä kemiallisia lannoitteita tai torjunta-aineita, joten luomu ei ole ulkomaisten tuotantopanosten varassa.

Lähiruokapäivänä 9.9. Pohjois-Pohjanmaalla kuusi käyntikohdetta4.9.2023 13:34:34 EEST | Tiedote

Mistä suomalainen ruoka tulee? Millaisia tuotteita Pohjois-Pohjanmaalla tuotetaan? Mitä muuta mielenkiintoista maaseudulta löytyy? Muun muassa näihin kysymyksiin voit saada vastauksen valtakunnallisen Lähiruokapäivän tapahtumissa lauantaina 9.9.2023! Pohjois-Pohjanmaalla on mukana ainakin kuusi Lähiruokapäivän käyntikohdetta – kohteita voi tulla enemmänkin, sillä järjestäjäksi saa ilmoittautua tapahtumapäivään saakka.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme