Espoon seurakuntayhtymä

Arttu Wiskari sai Espoonlahden seurakunnalta Pro diaconia -tunnustuksen

Jaa
Espoonlahden seurakunta antoi seurakunnan diakoniatiimin esityksen pohjalta Pro diaconia -tunnustuksen seurakunnan jäsen Arttu Wiskarille. Hänet tunnetaan monipuolisena muusikkona sekä musiikki- ja ravintola-alan yrittäjänä.
Arttu Wiskarille myönnettiin Pro diaconia-tunnustus. Kuva: Eija Harju
Arttu Wiskarille myönnettiin Pro diaconia-tunnustus. Kuva: Eija Harju

Tunnustus myönnetään henkilölle tai yhteisölle, joka toiminnassaan tai päätöksenteossaan on toiminut yhteistyössä diakoniatyön kanssa ja edistänyt diakonian perustehtävän toteutumista. Merkin saaja on huomannut ihmisen ja tehnyt työtään sydäntään kuunnellen ja kristillistä lähimmäisenrakkautta toteuttaen.

Tunnustuksen luovuttivat maanantaina 15.5. Espoonlahden seurakunnan kirkkoherra Jouni Turtiainen ja johtava diakoniatyöntekijä Mari Paulasaari. Tilaisuutta oli juhlistamassa iso joukko seurakunnan diakoniatiimistä sekä seurakuntalaisia.

- Pro diaconia -tunnustus on mahtava huomionosoitus. Mitali kuuluu Pauliina-vaimolleni ja koko Wiskarilan työryhmälle. Olimme korona-aikana itse hädässä, kun pääsimme auttamaan muita, Arttu Wiskari kertoo.

Korona-aikaa Arttu Wiskari piti erittäin haastavana ajanjaksona. Rajoitukset lopettivat ensin keikkailun ja sitten sulkutoimet uhkasivat ravintolan toimintaa. 
- Mietimme vaimon kanssa, miten tästä selvitään. Oli todella hankala keksiä mistään asiasta mitään positiivista. Musahommien loputtua olin ensimmäistä kertaa 15 vuoteen työttömänä, Arttu Wiskari sanoo.

Tuossa hetkessä hän päätti vaimonsa kanssa, että Arttu ryhtyy kuljettamaan ruokalaatikoita ihmisille koteihin.

- Ajoin autolla ympäri Espoota, kuuntelin rockia ja vein ihmisille safkaa. Ruokalähetyksiä toimittaessani sain jutella ihmisten kanssa. Se oli parasta ikinä, Arttu Wiskari kertoo.

Taustalla korona-ajan ruoka-aputoiminta

Arttu Wiskari on toiminut omistamansa Wiskarila-ravintolan myötä yhteistyössä seurakunnan diakoniatyön kanssa järjestämällä Apukäsi-toimintaa koronapandemian aikana. Espoonlahdessa oli keväällä 2020 koronasulun aikana kuukauden yhteistyöprojekti Arttu Wiskarin Wiskarilan ja Apukäsi-toiminnan kanssa 28.4.–28.5.2020. Apukädet eli ihmiset, jotka halusivat lahjoittaa ruoka-annoksia tarvitseville, maksoivat Wiskarilaan etukäteen ruoka-annoksista.

Wiskarila valmisti ruoat ja toimitti ne kirkolle sovittuina päivinä eli tiistaisin ja torstaisin n. klo 10. Ruokaboxeja tuli jaettavaksi 5 perheelle tiistaisin ja torstaisin sisältäen ruoat 4 hengelle/boxi. Perheet itse noutivat ruoat kirkolta. Diakoniatyö valitsi asiakkaidemme joukosta perheet, joille lahjoitusruoat annettiin ja jakoi ruokaboxit kirkolla heille. Kaikkiaan ruokaboxeja sai 25 perhettä. He olivat hyvin tyytyväisiä saamistaan ruokaboxeista ja varsinkin monen perheen nuoret olivat ilahtuneita, kun ruoka tuli juuri Wiskarilasta.

Diakoniatyö haluaa myöntää Arttu Wiskarille kiitoksena ja tunnustuksena Pro diaconia -tunnustuksen koronavuosien aikana tehdystä arvokkaasta työstä seurakunnan yhteistyökumppanina. Merkki on seitsemäs Espoonlahden seurakunnan myöntämä tunnustus. Kaikkiaan Pro diaconia -mitaleita on Espoon seurakunnissa jaettu 28 kappaletta.

Mikä on Pro diaconia -tunnustus?

Tunnustuksena diakonisesta toiminnasta seurakunta, hiippakunta, kirkkohallitus tai sen yksikkö, Diakoniatyöntekijöiden Liitto tai diakoniajärjestö voivat myöntää yhteistyökumppaneilleen Pro diaconia -mitalin.

Mitali voidaan antaa henkilölle tai yhteisölle, joka toiminnassaan tai päätöksenteossaan on toiminut diakoniaa edistäen tai erityisellä tavalla lähimmäisenrakkautta toteuttaen.

Kirkkoneuvosto tai seurakuntaneuvosto, tuomiokapituli, kirkkohallitus, Diakoniatyöntekijöiden Liiton hallitus tai diakoniajärjestön hallitus myöntää Pro diaconia -mitalin kirkon viranhaltijan, työntekijän tai järjestön edustajan hakemuksesta. 

Lisätietoja:

Muusikko, yrittäjä Arttu Wiskari, arttu.wiskari@mokkitie.com

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Arttu Wiskarille myönnettiin Pro diaconia-tunnustus. Kuva: Eija Harju
Arttu Wiskarille myönnettiin Pro diaconia-tunnustus. Kuva: Eija Harju
Lataa
Pro diaconia -mitaliin on kuvattu kannattelevat kädet. Kuva: Eija Harju.
Pro diaconia -mitaliin on kuvattu kannattelevat kädet. Kuva: Eija Harju.
Lataa
Arttu Wiskari ja Espoonlahden seurakunnan diakoniatiimi ryhmäkuvassa. Kuvassa taustalla on myös kirkkoherra Jouni Turtiainen. Kuva: Eija Harju
Arttu Wiskari ja Espoonlahden seurakunnan diakoniatiimi ryhmäkuvassa. Kuvassa taustalla on myös kirkkoherra Jouni Turtiainen. Kuva: Eija Harju
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Espoon seurakuntayhtymä
Espoon seurakuntayhtymä
Kirkkokatu 1, PL 200
02771 Espoo

09 80501https://www.espoonseurakunnat.fi

Espoon seurakunnat - Evankelis-luterilainen kirkko Espoossa

Espoon tuomiokirkkoseurakunta, Espoonlahden seurakunta, Leppävaaran seurakunta, Olarin seurakunta, Tapiolan seurakunta ja Esbo svenska församling muodostavat yhdessä Espoon seurakuntayhtymän. Seurakunnissa on yhteensä 159 200 jäsentä. Työntekijöitä on noin 500.

Kirkko Espoossa vahvistaa yhteisönä kristillistä uskoa, tulevaisuuden toivoa ja lähimmäisenrakkautta. Olemme läsnä ihmisten arjessa ja juhlassa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon seurakuntayhtymä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme