Michael Jackson on legenda, jonka vaikutus näkyy popkulttuurissa tänäkin päivänä

Jaa

Michael Jacksonin vaikutus popmusiikkiin on valtava ja häntä voidaan pitää yhtenä merkittävimmistä artisteista popmusiikin historiassa. Hänen ainutlaatuinen musiikkinsa sekä uskomaton tanssi- ja esiintymistyylinsä ovat innoittaneet monia artisteja ja muokanneet popkulttuuria monin tavoin.

Henkilökohtaisessa elämässään Michael Jacksonille tapahtui paljon erinäisiä asioita, joista nousi lukuisia kohuja. Hän olikin ristiriitainen hahmo, josta voidaan olla montaa mieltä. Se ei kuitenkaan poista sitä tosiasiaa, että musiikillisella saralla hänen vaikutuksensa oli ja on edelleen merkittävä.

Michael Jacksonin ”perintö”

Michael Jackson on legendaarinen hahmo, jonka elämästä ja musiikista on tehty lukematon määrä ohjelmia ja kirjoitettu useita kirjoja. Hän oli eläessään maailman seuratuimpia kuuluisuuksia ja yhä edelleen hänen perintönsä inspiroi lukuisia ihmisiä ympäri maailman. Tälläkin hetkellä New Yorkin Broadwaylla esitetään hänen elämästään kertovaa MJ The Life Story -musikaalia. Lippuja tähän ja moneen muuhun Broadway-musikaaliin voi ostaa helposti esimerkiksi hellotickets.fi -sivustolta.

Michael Jackson ei ole tunnettu ainoastaan musiikistaan, vaan monesta muustakin seikasta. Esimerkiksi hänen tanssityylinsä tunnetaan varmasti kaikkialla maailmassa. Jacksonin "Moonwalk"-liike onkin yksi tunnetuimmista ja imitoiduimmista tanssiliikkeistä, ja se on saanut monia ihmisiä innostumaan tanssimisesta. Jacksonin tanssityyli on yhdistelmä perinteisiä tanssilajeja, muun muassa diskoa ja funkia, höystettynä hänen itse keksimillään tanssiliikkeillä. Sellaisenaan se on myös vaikuttanut moniin eri tanssilajeihin.

Jackson oli lisäksi musiikkivideoiden uranuurtaja. Hänen musiikkivideonsa "Thriller" ja "Beat It" olivat ensimmäisiä musiikkivideoita, joita näytettiin toistuvasti televisiossa. Videot olivat erittäin hyvin tuotettuja ja käsikirjoitettuja, jonka ansiosta musiikkivideoiden asema popkulttuurissa nousi merkittävämmäksi.

Monet popmuusikot ovat kertoneet, että Michael Jackson on ollut heidän suurin vaikuttajansa ja idolinsa. Jacksonin tyyli ja musiikki ovat toimineet innoittajina monilla muillakin pop-kulttuurin osa-alueilla. Niin muotisuunnittelijat, taiteilijat kuin elokuvantekijätkin ovat inspiroituneet Jacksonista.

Miten Michael Jacksonin musiikki syntyi?

Jacksonin ura alkoi lapsena The Jackson 5 -yhtyeen kanssa. Häntä pidettiin musikaalisena ihmelapsena, sillä hän oppi jo lapsena niin esiintymistaitonsa kuin musiikin tekemisen perusteet. Kun hän alkoi tehdä omaa musiikkiaan, hänellä oli jo selkeä visio siitä.

Sooloartistina hän tuli tunnetuksi 1980-luvun alussa julkaistessaan albumin "Off the Wall". Seuraavat albumit "Thriller" ja "Bad" olivat jo valtavia menestyksiä. Jackson yhdisti musiikissaan monta eri genreä, kuten poppia, rockia, soulia, funkia ja R&B:tä. Hän käytti paljon erilaisia instrumentteja, kuten pianoa, kitaraa ja lyömäsoittimia, ja teki kappaleistaan erittäin tanssittavia ja melodialtaan tarttuvia.

Jackson teki yhteistyötä myös muiden lauluntekijöiden ja tuottajien, kuten esimerkiksi Quincy Jonesin, Stevie Wonderin, Paul McCartneyn ja Lionel Richien kanssa. Hänen tapanaan oli olla yhteydessä muihin musiikin ammattilaisiin, jotta hän voisi löytää yhä uusia ideoita ja inspiraatiota omaan musiikkiinsa.

Jacksonin musiikin tekemisen tapa oli hyvin tarkkaa ja huolellista. Hän käytti studiotyöskentelyyn pitkiä aikoja, jotta hän sai aikaan juuri oikeanlaisen soundin ja tunteen.

Mistä aiheista Michael Jackson laulaa?

Monet Jacksonin kappaleet käsittelevät rakkauden erilaisia muotoja. Esimerkiksi "Billie Jean" ja "Smooth Criminal" käsittelevät ihastumista ja ihmissuhteita, kun taas "Man in the Mirror" ja "Heal the World" käsittelevät laajempaa rakkautta ihmiskuntaa kohtaan.

Osa kappaleista, kuten "Beat It" ja "They Don't Care About Us" käsittelevät puolestaan väkivaltaa ja epäoikeudenmukaisuutta. Jotkut kappaleet kertovat puolestaan yhteiskunnallisista ongelmista, kuten ”Earth Song” ympäristön saastumisesta.

Kappaleet olivat Jacksonille usein henkilökohtaisia ja ne kertovatkin hänen omista kokemuksistaan. "Childhood" käsittelee Jacksonin kokemuksia lapsitähdeksi kasvamisesta ja "Dirty Diana" julkisuuden paineita. Myös identiteetin ja itsensä löytäminen ovat lauluissa toistuvia teemoja. "Black or White" käsittelee rotujen ja kulttuurien välisiä eroja ja "Man in the Mirror" yksilön keinoja vaikuttaa maailman parantamiseen.

Ristiriitainen hahmo

Michael Jacksonin elämä oli täynnä erilaisia kohuja. Häntä syytettiin muun muassa useita kertoja lapsiin kohdistuneista seksuaalisista hyväksikäytöistä. Jacksonia ei kuitenkaan koskaan todettu syylliseksi.

Myös hänen radikaalisti muuttunut ulkonäkönsä, vaalentunut ihonsa ja muokatut kasvot aiheuttivat kritiikkiä. Jackson itse selitti muutoksia sairauksillaan. Hänen huhuttiin myös käyttäneen suuria määriä reseptilääkkeitä ja huumeita, jotka lopulta olisivat johtaneet hänen kuolemaansa.

Näiden lisäksi hänen elämässään oli monta muutakin kohua. Ja vaikka Jacksonin henkilökohtainen elämä olikin paljolti täynnä draamaa, ei hänen vaikutustaan popkulttuuriin voida kiistää.

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Emtir Marketing oü

Sähkömarkkinakatsaus Kesäkuu (2023)31.5.2023 12:08:35 EEST | Tiedote

Sähkösopimusten kilpailutuspalvelu Halvinsähkösopimus.fin markkinakatsauksessa selvitettiin, miksi määräaikaisten sähkösopimusten hinnat eivät laske, vaikka pörssisähkö on superhalpaa. Pörssisähkön arvonlisäverollinen keskihinta jäi toukokuussa 2023 vain 3,3 senttiin kilowattitunnilta, kun vuotta aiemmin sama keskihinta oli 16,45 senttiä. Samaan aikaan 2-vuotisten kiinteiden sähkösopimusten hinnat eivät ole merkittävästi laskeneet. Poimintoja: Pörssisähkön arvonlisäverollinen keskihinta oli toukokuussa 3,3 c/kWh Vuosi sitten sama keskiarvo oli 16,45 c/kWh Määräaikaisten 2-vuotisten sopimusten hinnat eivät ole juuri laskeneet, ja niiden hinnat ovat samankaltaisia kuin vuosi sitten Futuurien perusteella pörssisähkö on kesällä halpaa, mutta hinta nousee talvella Pörssisähkö oli toukokuussa halpaa, muttei historiallisen halpaa Pörssisähkö maksoi toukokuussa keskimäärin vain 3,3 c/kWh arvonlisäveron kera. Nordpoolin 2000-luvun hintahistoriatietojen perusteella toukokuun keskihinta on ollut

Kiertotalouden nousu - Miten se muuttaa kulutustottumuksiamme ja taloutta30.5.2023 11:54:00 EEST | Blogi

Maapallomme kantokyky on rajoitettu. Nykyinen lineaarinen talousmalli, jossa raaka-aineet muutetaan tuotteiksi, jotka lopulta päätyvät jätteeksi, on kestämätön pitkällä aikavälillä. Kestävämpää ja resurssitehokkaampaa talousmallia kaivataan, ja yhä useammin katseet kääntyvät kiertotalouteen. Kiertotalous ei tarkastele ainoastaan jätteen määrän vähentämistä tai kierrätystä, vaan se pyrkii uudistamaan koko talouden rakenteen niin, että materiaalit ja raaka-aineet pysyvät kierrossa mahdollisimman pitkään ja niiden arvo säilyy. Tämä merkittävä siirtymä ei vaikuta ainoastaan yrityksiin ja politiikkoihin, vaan se muuttaa myös meidän jokaisen kulutustottumuksia ja jopa lainavalintojamme. Tässä artikkelissa tarkastelemme, miten kiertotalouden nousu vaikuttaa kuluttamiseemme ja talouteemme Mitä kiertotalous tarkoittaa? Kiertotalous on talousmalli, joka pyrkii minimoimaan jätteen ja resurssien hävikin. Sen sijaan että raaka-aineita käytettäisiin vain kerran tuotteen valmistuksessa, jonka jälkeen

Uusi korkokatto ja muut lainoja koskevat lakiuudistukset seuraavan 12 kk aikana23.4.2023 09:03:00 EEST | Tiedote

Seuraavan 12 kuukauden aikana useat uudet lait tulevat muokkaamaan Suomen lainamarkkinoita – osa enemmän, osa vähemmän. Nämä lait koskevat esimerkiksi sosiaalista luottoa, kuluttajaluottojen korkoja ja positiivista luottotietorekisteriä. Alla kerrotaan tarkemmin kustakin laista ja sen mahdollisista vaikutuksista kuluttajalle. Sosiaalisen luoton uudistus 1.8.2023 Sosiaalinen luotto voidaan myöntää henkilölle, jolla ei vähävaraisuutensa ja pienituloisuutensa takia ole mahdollisuutta saada kohtuuehtoista luottoa muualta. Sosiaalinen luotto on tarkoitettu taloudellisen syrjäytymisen ja ylivelkaantumisen ehkäisyyn. Sen mahdollisia käyttötarkoituksia ovat esimerkiksi kodin hankintojen tekeminen tai asumisen turvaaminen. Se voi olla myös yhdistelylaina, minkä avulla katkaistaan velkakierre. Luoton voi saada maksuhäiriömerkinnästä huolimatta, ja lainan korko saa olla enintään korkolain mukainen viitekorko. Sosiaalisen luoton myöntäminen siirtyi kunnilta hyvinvointialueiden vastuulle jo vuoden