Pirkanmaan liitto

Häme ja Pirkanmaa korostavat pääradan investointien yhteistä merkitystä

Jaa
Hämeen ja Pirkanmaan maakunnat tiivistävät pääratakokonaisuutta koskevaa yhteistyötään.

Pirkanmaan ja Hämeen maakuntaliitot kokosivat joukon maakuntien ja kuntien edustajia yhteiseen, päärataa koskevaan keskustelutilaisuuteen. Hyvähenkisen tilaisuuden tuloksena todettiin, että alueiden välistä yhteistyötä tiivistetään ja tapaamisia jatketaan.

Pääradan kehittämiskokonaisuus on monimutkainen ja hankalasti hahmotettava, mikä osaltaan on saattanut haitata kipeästi tarvittavien investointien etenemistä rahoitukseen ja toteutukseen saakka. Kompleksisessa kokonaisuudessa kaikki vaikuttaa kaikkeen.

Pahasti ruuhkautuneen pääradan pitkittyneet korjaus- ja kehittämisinvestoinnit uhkaavat haavoittaa sekä Hämeen että Pirkanmaan saavutettavuutta vielä pitkään. Saavutettavuuden tulee parantua kummankin maakunnan osalta, ja sen mahdollistamiseksi tarvitaan pikaisia investointeja Tampereen henkilöratapihaan, Pasila-Riihimäki-välin 2.- ja 3.-vaiheisiin sekä pääradan peruskorjaukseen.

Maan tärkein rataosuus ei voi enää odottaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Toni K. Laine, maakuntajohtaja, Häme,
p. 050 463 7810


Anna-Mari Ahonen, maakuntajohtaja, Pirkanmaa,
p. 050 572 0945

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan liitto
Pirkanmaan liitto
Kelloportinkatu 1 B
33101 Tampere

03 2481 111http://www.pirkanmaa.fi

Pirkanmaan liitto on koko maakunnan laajuinen kuntayhtymä. Toiminta-alueita ovat aluekehitystyö, maankäyttö ja liikenne (alueidenkäyttö), innovaatio- ja tulevaisuustyö, EU-rahoitukseen liittyvät tehtävät sekä kansallinen ja kansainvälinen edunvalvonta. Liiton toiminnassa korostuu verkostomaisuus, jonka avulla viemme yhdessä Pirkanmaata kohti kestävästi elinvoimaista maakuntaa.

www.pirkanmaa.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan liitto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme