Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopiston promootio näkyy katukuvassa lauantaina

Jaa
Yliopiston historian yhdenteentoista kaikkien tiedekuntien yhteiseen promootioon on ilmoittautunut 117 maisteria ja 150 tohtoria. Kaikkiaan lauantaina 20.5. järjestettävään promootioaktiin Jyväskylän yliopiston päärakennuksessa osallistuu lähes 600 henkilöä.
Vuoden 2013 promootiokulkue.
Vuoden 2013 promootiokulkue.

Kunniatohtoreiksi vihitään viisitoista yhteiskunnallista vaikuttajaa ja tieteen saralla ansioitunutta henkilöä, mm. päävalmentaja Jukka Jalonen, yrittäjä Matti Häll ja toimitusjohtaja Antti Määttä.

Promootion primamaisteri on kauppatieteiden maisteri Sonja Karppanen, ultimusmaisteri liikuntatieteiden maisteri Weldon Green, primatohtori filosofian tohtori Hilkka Grahn ja ultimustohtori filosofian tohtori Christian Stutz. Promootion järjestelyistä vastaa promootiokoordinaattori Soila Joutsalainen.

Kulkue sulkee Kauppakadun

Promootioaktin jälkeen Kauppakatua pitkin kaupunginkirkkoon etenevässä promootiokulkueessa marssii yli 370 henkilöä. Promootiojumalanpalveluksessa saarnaa piispa Matti Salomäki. Vaihtoehtoinen tilaisuus, Festum Scientiae, järjestetään kaupungintalossa.

Kauppakadun liikennettä pysäytetään lauantaina 20.5. klo 14.40-15.10 välisenä aikana. Kauppakadun ylittäviä risteyksiä avataan liikenteelle kulkueen etenemisen mukaan. Yleisö voi seurata kulkuetta Kauppakadun molemmin puolin kevyen liikenteen väyliltä. Kulkueen arvioitu lähtöaika yliopiston päärakennuksesta on kello 14.30.

Promootiokulkuetta johtaa juhlamenojen ohjaaja, professori Timo Sajavaara, jota seuraavat promoottori, professori Outi Merisalo, vastavihityt kunniatohtorit (paitsi Jukka Jalonen, joka kiirehtii valmennustehtäviin Tampereelle), tohtorit ja maisterit, rehtori, yliopiston hallitus, professorit, yliairut, apulaisprofessori Elina Sillanpää, yleinen seppeleensitojatar Siiri Pellinen sekä muut seppeleensitojat.

Promootioaktin ja -kulkueen lisäksi lauantain ohjelmaan kuuluvat illallistanssiaiset Paviljongissa. Edellisenä iltana maisterit valmistautuvat promootioon seppeleensitojaisissa Ruusupuistossa ja tohtorit miekanhiojaisissa Agorassa.

Sunnuntaina 21.5. järjestetään purjehdus Päijänteellä.

Lisätietoja:

Promootion koordinaattori Soila Joutsalainen, 050 414 6368, soila.k.joutsalainen@jyu.fi

www.jyu.fi/promootio

Median edustajat voivat tulla seuraamaan promootioaktia ja kulkuetta. Ilmoittautumiset Soila Joutsalaiselle keskiviikkoon 17.5. mennessä soila.k.joutsalainen@jyu.fi

Kuvat

Vuoden 2013 promootiokulkue.
Vuoden 2013 promootiokulkue.
Lataa
Lauantain kulkueen reitti.
Lauantain kulkueen reitti.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Väitös 6.10.2023: Johtamismotivaatio on tärkeä voimavara kestävän johtajauran rakentumiselle (Auvinen)29.9.2023 14:00:00 EEST | Tiedote

PsM Elina Auvisen psykologian laitoksen väitöskirjassa tutkitaan suomalaisten johtajien kestävien työurien rakentumista. Keskeinen kysymys oli, auttaako johtajan johtamismotivaatio rakentamaan kestävää työuraa nykyisessä työelämäkontekstissa. Lisäksi tutkimuksessa tarkastellaan johtotehtävissä toimimisen taustalla vaikuttaneita syitä ja johtamismotivaation kykyä toimia voimavarana johtajan työuupumusta vastaan.

Kuluttajan älypuhelintaidoilla vaikutusta palvelukokemukseen verkko- ja kivijalkakaupan välillä29.9.2023 07:00:00 EEST | Tiedote

Jyväskylän yliopiston tietojärjestelmätieteen oppiaineen ja yhteiskuntatieteiden ja filosofian laitoksen tutkimuksessa osoitettiin, että älypuhelinta ostoksien teossa hyödyntävät kuluttajat hyötyvät eniten verkko- ja kivijalkaliikkeen eli fyysisen myymälätilan yhdistelmästä. Nämä kuluttajat ovat myös muita uskollisempia kaupoille, jotka ovat yhdistäneet palvelussaan verkon ja kivijalan onnistuneesti.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme