Gramex äänitemusiikin tekijänoikeusjärjestö ry

Vuoden Musiikkioivallus -palkinto kirittää musiikin oivaltavaan käyttöön av-teoksissa

Jaa
Musiikin tekijänoikeusjärjestöt Gramex ja Teosto jakavat jälleen 31.8.2023 järjestettävässä audiovisuaalisen alan Screen Helsinki -tapahtumassa Vuoden Musiikkioivallus -tunnustuspalkinnon. Nyt toista kertaa jaettava palkinto jaetaan kotimaiselle elokuvalle tai tv-ohjelmalle, jossa musiikkia on käytetty kekseliäällä tavalla.

Vuoden musiikkioivallus -palkinnon tarkoitus on huomioida kotimaisia av-teoksia, joissa on käytetty musiikkia erityistä lisäarvoa tuovalla tavalla. Palkinto jaettiin viime vuonna ensimmäistä kertaa. Uusi palkinto otettiin vastaan innostuneesti.

”Viime vuonna palkintoehdokkaiksi haki jopa 21 audiovisuaalisen alan teosta. Toiveemme on, että tänä vuonna hakijoiksi saadaan vähintään yhtä monipuolinen kattaus elokuvia, lastenohjelmia sekä erilaisia tv-ohjelmia draamasta realityyn. Musiikkia voi käyttää kaikissa lajityypeissä teoksen arvoa kohottavalla tavalla. On innostavaa nähdä siitä oivaltavia käytännön esimerkkejä,” sanoo Gramexin toimitusjohtaja Ilmo Laevuo.

Viime vuonna palkinnon voitti Maija Isola -dokumenttielokuva (Greenlit Productions, ohj. Leena Kilpeläinen).

”Palkinnon tärkein kriteeri eli kekseliäs ja erityistä lisäarvoa tuottava musiikin käyttö näkyi hienosti viime vuoden voittajateoksessa, jossa yhdistettiin monipuolisesti olemassa olevaa äänitemusiikkia sekä tilaustyönä Sanna Salmenkallion säveltämää musiikkia. Monipuolinen musiikki liikkuvaan kuvaan yhdistettynä rakentaa aivan erityisen tunnevaikutuksen katsojaan. Näistä oivalluksista syntyy teos, jolla voi ponnistaa myös kansainväliseen menestykseen,” kertoo Teoston toimitusjohtaja Risto Salminen.

Palkinnon saaja valitaan kotimaisten tuotantoyhtiöiden ehdottamista av-teoksista, jotka voivat olla mitä tahansa laijtyyppiä, kuten lyhyitä tai pitkiä elokuvia, tv-sarjoja, lastenohjelmia tai muita televisio-ohjelmia. Ainoastaan varsinaiset musiikkiohjelmat on suljettu palkintokategorian ulkopuolelle. Ehdokkaina voivat olla teokset, jotka on julkaistu elokuu 2022 – heinäkuu 2023 välisenä aikana.

Valinnan palkinnosta tekee riippumaton tuomaristo, johon kuuluvat VTT, dosentti ja Sibelius-Akatemian yliopistolehtori Kaarina Kilpiö, säveltäjä Jari ”Yari” Knuutinen ja musiikintekijä, mainonnansuunnittelija ja kirjailija Lilli Loiri. Raadin puheenjohtajana toimii elokuvakriitikko Kalle Kinnunen ja sihteerinä Suomen Musiikkikustantajien toiminnanjohtaja Jari Muikku.

Palkinto luovutetaan saajalleen 31.8. järjestettävän Screen Helsinki -tapahtuman iltagaalassa, jossa jaetaan myös muita av-alan tuotantopalkintoja. Screen Helsinki on audiovisuaalisen alan ammattilaistapahtuma, jossa käsitellään tv- ja elokuva-alan päivänpolttavia puheenaiheita ja suunnataan katse alan tulevaisuuteen. Tapahtuman järjestää kotimaisten elokuva- ja tv-alan sisällöntuottajien yhdistys Audiovisual Producers Finland – APFI ry.

Lisätietoja:
Jari Muikku, tuomariston sihteeri
puh. 040 719 7480
jari.muikku@musiikkikustantajat.fi

Teoksen ilmoittaminen lomakkeella: https://apfi-lv.creamailer.fi/survey/answer/oyork0zadgeqp

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Gramex äänitemusiikin tekijänoikeusjärjestö ry
Gramex äänitemusiikin tekijänoikeusjärjestö ry
Musiikin Satama / Keilasatama 2 A
02150 ESPOO

Mediayhteydenotot: +358 50 325 10 73https://www.gramex.fi

Äänitemusiikin tekijänoikeusjärjestö Gramex edustaa esittäviä taiteilijoita ja äänitetuottajia. Gramexilla on noin 60 500 asiakassopimusta oikeudenhaltijoiden kanssa sekä noin 32 000 korvauksia maksavaa asiakasta. Gramexilta saa lupia äänitemusiikin ja musiikki-videoiden käyttöön. Koska musiikki tekee hyvää, me tahdomme tehdä musiikin käytön helpoksi. Median yhteydenotot: +358 10 248 9208

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Gramex äänitemusiikin tekijänoikeusjärjestö ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme