Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue – Västra Nylands välfärdsområde

Välfärdsområdesstyrelsen diskuterade balansering av ekonomin

Dela
Välfärdsområdesstyrelsen behandlade välfärdsområdets delårsrapport och diskuterade en hållbar och långsiktig balansering av välfärdsområdets ekonomi. Välfärdsområdesstyrelsen diskuterade dessutom respons som samlats in från olika intressentgrupper för upprättande av servicestrategin samt samarbetet med HUS.

Välfärdsområdesstyrelsen antecknade för kännedom välfärdsområdets delårsrapport den 1 januari–31 mars 2023 och uppmanade att bereda ändamålsenliga åtgärder för balansering av ekonomin. Genom balansering av ekonomin kan man svara på trycket på utgiftsökningar för detta års del och minska balanseringsbehovet åren 2024 och 2025.  

I ärendet om verksamhetsstadgorna för påverkansorganen, det vill säga ungdomsfullmäktige, rådet för personer med funktionsnedsättning och äldrerådet, gjordes ett tillägg enligt vilket behovet av att publicera påverkansorganens föredragningslistor och protokoll på båda språken granskas när förvaltningsstadgan uppdateras nästa gång. 

Föredragande tog bort förslaget om inrättande av tjänster från listan på grund av kompletteringar. Förslaget övergår till nästa styrelsemöte. 

Dessutom gav välfärdsområdesstyrelsen Regionförvaltningsverket i Södra Finland en redogörelse om avhjälpande av observerade brister i räddningsverksamhetens servicenivåer.  

Föredragningslistans övriga beslutsärenden godkändes i enlighet med förslagen.  

Nyckelord

Kontakter

Mia LaihoLänsi-Uudenmaan hyvinvointialueen aluehallituksen puheenjohtaja / Ordföranden för Västra Nylands välfärdsområdesstyrelse

Tel:050 433 6461mia.laiho@eduskunta.fi

Om

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue – Västra Nylands välfärdsområde
Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue – Västra Nylands välfärdsområde
PL 33 / PB 33
02033 Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue / Västra Nylands välfärdsområde

https://www.luvn.fi

Västra Nylands välfärdsområde ordnar social- och hälsovården och räddningsväsendets tjänster för invånarna i Esbo, Grankulla, Hangö, Högfors, Ingå, Kyrkslätt, Lojo, Raseborg, Sjundeå och Vichtis.

Twitter: @LUhyvinvointi@LUpelastus

Facebook: @LansiUudenmaanHyvinvointialue@LansiUudenmaanPelastuslaitos

LinkedIn: Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue

YouTube: Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue

Webbplats: www.luvn.fi 

Följ Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue – Västra Nylands välfärdsområde

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue – Västra Nylands välfärdsområde

Välfärdsområdesstyrelsen återremitterade upphandlingen av persontransporter för ny beredning18.9.2023 15:44:36 EEST | Tiedote

Välfärdsområdesstyrelsen beslutade återremittera de strategiska principerna för upphandling av persontransporter för ny beredning. På sammanträdet framförde även ordförandena för äldrerådet, rådet för personer med funktionsnedsättning och ungdomsfullmäktige sina åsikter angående förslaget om upphandling av persontransporter i Västra Nylands välfärdsområde.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum