MessukeskusMessukeskus

Lautasella-tapahtuma esittelee erityisruokavalioita lokakuussa

Jaa
Erityisruokavaliota noudattaville ja niistä kiinnostuneille suunnattu Lautasella-tapahtuma tarjoaa messukävijöille tietoa, inspiraatiota ja uutuustuotteita. Teemoina nousevat esille niin gluteenittomuus, vege ja vegaanisuus kuin erilaiset allergiat. Lautasella 2023 järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 28.–29.10. samaan aikaan Viini & Ruoka -messujen ja Helsingin Kirjamessujen kanssa. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Messukeskus ja Keliakialiitto.
Erityisruokavalioiden Lautasella-tapahtuma järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 28.–29.10.2023.
Erityisruokavalioiden Lautasella-tapahtuma järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 28.–29.10.2023.

Lautasella-lavan ohjelmassa on luvassa asiantuntijoiden puheenvuoroja, kiinnostavia haastatteluja, paneelikeskusteluja, vertaistukea ja arjen vinkkejä. Kävijöille tarjoillaan tuoretta tietoa esimerkiksi gluteenittomasta ruokavaliosta ja kasvisruoasta sekä käytännön vinkkejä leivontaan ja juhliin.

Paikalla on useita asiantuntijoita, joita ovat muun muassa Keliakialiiton asiantuntijalääkäri, lääketieteen tohtori Pilvi Laurikka sekä Keliakialiiton ravitsemusterapeutit Miika Wynne-Ellis ja Sanna Arnala. Laurikka kertoo vatsavaivoista ja keliakiatutkimuksiin hakeutumisesta. Wynne-Ellis ja Arnala antavat puolestaan käytännön vinkkejä, miten tarkka gluteenittomassa ruokavaliossa pitää olla.

Haastateltaviksi lavalle tulevat olympiauimari, keliakiaa sairastava Matti Mattsson ja Gluteenittoman elämän lähettiläs 2022 ”Pinkit korkokengät” Maiju Hannolin, jotka kertovat gluteenittomasta arjestaan ja kokemuksistaan. Tuotekehittäjä Helena Kemppainen tarjoaa puheenvuorossaan vinkkejä, miten durraa ja teffiä voi käyttää leivonnassa.

Paneelikeskustelujen aiheena on erityisruokavalioasiakas ravintolassa ja kahvilassa. Aihetta käsitellään keliaakikon, allergisen ja vegaanin näkökulmasta. Yhtenä panelistina on mukana Vuoden Tarjoilija 2022 Joonas Heino, joka sairastaa keliakiaa ja noudattaa gluteenitonta ruokavaliota. Hän työskentelee hovimestarina Finnjävel Salongissa.

– Mielestäni tärkeintä ravintolassa asioidessa on kertoa avoimesti omasta ruokavaliostaan. Nykyisin ruokavaliovaatimuksiin suhtaudutaan vakavasti, kunhan ne vain ovat henkilökunnan tiedossa. Suosittelen myös selvittämään ainakin jonkun verran ennakkoon ravintolan tarjontaa ja ruokalistaa, Heino sanoo.   

Heino on mukana erityisruokavalioasiakkaita käsittelevässä paneelikeskustelussa sunnuntaina 29.10. klo 12.

Lautasella-messujen ohjelma on julkaistu nettisivuilla www.lautasella.fi. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Keliakialiitto ja Helsingin Messukeskus. Eri järjestöistä mukana messuilla ovat Allergia, Iho- ja Astmaliitto, IBD ja muut suolistosairaudet, Marttaliitto, Suomen Luustoliitto ja Suomen Reumaliitto.

Lautasella 2023 -messuilla on oma Gluteeniton elämä -alue, jossa voi tutustuma, maistella ja ostaa gluteenittomia tuotteita. Messuilla on lisäksi toiminnallista ohjelmaa lapsille.

Erityisruokavalioita esittelevä Lautasella 2023 -tapahtuma järjestetään Helsingin Messukeskuksessa lauantaista sunnuntaihin 28.–29.10. samaan aikaan Viini & Ruoka -messujen ja Helsingin Kirjamessujen kanssa. Viini & Ruoka ja Kirjamessut ovat avoinna to–su 26.–29.10. Lautasella-tapahtuman järjestävät yhteistyössä Messukeskus ja Keliakialiitto. Viini & Ruoka -tapahtuman järjestävät yhteistyössä Messukeskus ja Viini-lehti.

www.lautasella.fi, #lautasella2023, Facebook @lautasellamessut

Lisätietoja:

Keliakialiitto, viestintäpäällikkö Leila Alivuotila, p. 050 5181034, leila.alivuotila@keliakialitto.fi. www.keliakialiitto.fi

Helsingin Messukeskus, viestinnän asiantuntija Antti Karjunen, p. 050 574 3444, antti.karjunen@messukeskus.com. www.messukeskus.com

Kuvia edellisistä tapahtumista vapaasti toimitusten käyttöön Messukeskuksen kuvapankista https://mediabank.messukeskus.com

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Erityisruokavalioiden Lautasella-tapahtuma järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 28.–29.10.2023.
Erityisruokavalioiden Lautasella-tapahtuma järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 28.–29.10.2023.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Helsingin Messukeskus on Suomen elämyksellisin tapahtumakortteli ja vaikuttavin kohtaamismedia. Onnistuneet kohtaamiset jättävät vahvan muistijäljen ja tuottavat kiistatonta tulosta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan erilaisten tapahtumien areenaksi. Messukeskuksen itse tuottamia tapahtumia ovat mm. Habitare, Helsingin Kirjamessut, Educa, FinnBuild, Matkamessut ja Vene Båt. Vierastapahtumina Messukeskuksen tiloissa järjestetään mm. Slush, Nordic Business Forum, Assembly, Koiramessut sekä lukuisia kansainvälisiä kongresseja ja yritystapahtumia vuosittain. Tilat käsittävät 7 hallia, 40 muuntuvaa kokoustilaa, 21 ravintolaa ja oman tapahtumahotellin. Omistajayritys Suomen Messut Oyj perustettiin vuonna 1919. | Messukeskus. The real social media. | www.messukeskus.com @messukeskus

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) hosts Finland’s most inspiring events and exciting encounters. We create successful and lasting interactions with undisputable results. As Finland’s premier experience provider, we organise high-quality events and rent out our facilities for various occasions/ for a wide variety of occasions. Events produced by Messukeskus include, among others, Habitare, the Helsinki Book Fair, Educa, Finnbuild, Matka Nordic Travel Fair, and Helsinki International Boat Show. Messukeskus also hosts guest events such as Slush, Nordic Business Forum, Assembly, International Dog Fair, as well as many international congress and business events every year. Our premises include 7 halls, 40 convertible meeting rooms, 21 restaurants, and our own hotel.The Finnish Fair Corporation was founded in 1919. |  Messukeskus. The real social media | www.messukeskus.com @messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Seikkailija Ruffe tuo Vene 24 Båt -messuille uusia tuulia21.9.2023 12:59:01 EEST | Tiedote

Kari ”Ruffe” Nurmi on tunnettu meriseikkailija sekä veneilyn puolestapuhuja ja ympäristöstä huolehtija. Hänen erikoisia veneilytempauksia on vuosien varrella saatu seurata eri yhteyksissä. Helsingin kansainväliset venemessut Vene 24 Båt tarjoaa nyt paikan messualueen ohjelmapisteestä, Purjehdussatamasta, jonka ohjelman Ruffe kokoaa ja tuottaa. Odotettavissa on idearikasta ohjelmaa Vene 24 Båt -messuilla 9.–18.2.2024 Helsingin Messukeskuksessa.

Ihmisen parhaaksi -tunnustus 2023 Sanna Järvensivulle – ”Moni kokee Sannan pelastaneen heidän elämänsä”21.9.2023 11:00:00 EEST | Tiedote

Vuoden 2023 Ihmisen parhaaksi -tunnustuksen saaja terveydenhoitaja Sanna Järvensivu on tehnyt urauurtavaa, pitkäjänteistä ja poikkeuksellisen merkittävää työtä suonensisäisiä huumeita käyttävien asiakkaiden ja heidän läheistensä asioiden edistämiseksi sekä huumekuolemien vähentämiseksi. Järvensivu työskentelee Turun terveysneuvontapiste Millissä. Ihmisen parhaaksi -tunnustus jaettiin tänään avautuneilla Sairaanhoitajapäivillä Helsingin Messukeskuksessa. 5000 euron arvoisen palkinnon lahjoittaa Suomen Messusäätiö.

Antikvaarisilta kirjamessuilta täsmälöytöjä ja kirjoja, joita ei tiennyt kaipaavansa20.9.2023 09:00:00 EEST | Tiedote

Helsingin Kirjamessut esittelee uutuuskirjoja ja kirjatarjouksia, mutta tuo tapahtumaan myös antikvariaattien aarteita, keräilykappaleita ja klassikoita. Niitä tarjoaa Suomen suurin antikvariaattitapahtuma, Antikvaariset Kirjamessut, jotka on järjestetty kirjamessujen yhteydessä aivan ensimmäisistä messuista alkaen. Vuosien varrella tarjonta on monipuolistunut ja osastokoot suurentuneet. Antikvaariset kirjamessut tarjoaa Helsingin Kirjamessuilla 26.–29.10.2023 Helsingin Messukeskuksessa myyntiin noin 100 000 teosta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme