Selvitys: 15,5 % kunnista ilman omaa pankkikonttoria – Keski-Pohjanmaassa puolestaan on pankkikonttori joka kunnassa

Jaa

Vertailupalvelu VertaaEnsin.fi selvitti pankkikonttoreiden saatavuuden kunnittain ja maakunnittain viime vuoden tapaan. Koko selvitys löytyy osoitteesta: https://www.vertaaensin.fi/blog/pankkikonttorit-suomessa

  • Oma Säästöpankki oli kasvattanut konttorimääräänsä eniten viime vuoteen verrattuna (10 kappaletta). Säästöpankki oli puolestaan sulkenut eniten konttoreita (13 kappaletta). Pankkikonttoreiden määrää mitatessa Osuuspankilla on valtakunnallisesti kattavin konttoriverkosto (295 pankkikonttoria).

  • Pankkikonttoreiden verkosto on edelleen vahva, sillä 309:stä kunnasta yli 84,5 % on vähintään yksi oma pankkikonttori. Toisaalta konttorien välinen kilpailu on vähentynyt, sillä 44,3 % kunnista on tarjolla vain yhden toimijan pankkikonttori.

  • Keski-Pohjanmaa on maakunnista parhaassa asemassa, sillä sen jokaisessa kunnassa on vähintään yksi pankkikonttori. Heikoimmassa asemassa ovat Ahvenanmaa (11 kuntaa ilman konttoria) ja Manner-Suomesta Etelä-Savo (6 kuntaa ilman konttoria). Viime vuoden selvityksessä Keski-Suomi oli toinen maakunta, jonka kaikissa kunnissa oli konttori, mutta POP Pankin Kivijärven konttorin sulkeutumisen myötä tilanne on muuttunut.

  • Kökar (221 asukasta) on Suomen pienin kunta, jossa on vähintään yksi pankkikonttori. Skaalan toisessa päässä on Tuusula, jossa on vähiten pankkikonttoreita asukaslukuun suhteutettuna (yksi pankkikonttori 40 427 asukasta kohden).

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoa selvityksen tarjoajasta

VertaaEnsin.fi on osa eurooppalaista Samlino-konsernia, joka on perustanut taloustuotteiden vertailusivustoja Suomen lisäksi myös Tanskaan, Portugaliin, Belgiaan ja Kreikkaan. VertaaEnsin.fi-palvelun toimintaidea on yksinkertainen: Me vertaamme, sinä säästät! Vuosittain yli miljoona suomalaista kuluttajaa käyttää sivustoa edullisempien talouspalveluiden löytämiseen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta VertaaEnsin.fi

Selvitys: Vihreän sähkön suosio romahti sähkökriisin myötä - nyt trendi taas nousussa1.8.2023 06:30:00 EEST | Tiedote

Vertailupalvelu VertaaEnsin.fi:n tuorein markkinakatsaus osoittaa, että kuluttajien mielenkiinto vihreitä sähkösopimuksia kohtaan osoittaa elpymisen merkkejä. Tilaston lähteenä on yli miljoonan sähkösopimuksensa kilpailuttaneen kuluttajan data kolmen viime vuoden ajalta (heinäkuu 2020-heinäkuu 2023). Katso tarkemmat tiedot osoitteesta: https://www.vertaaensin.fi/sahko/tuotantotavat

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme