Viestintätoimisto Manifesto Oy

Tietokeskus kiihdyttää kasvuaan ostamalla MPY Yrityspalvelut Oyj:n

Jaa
Kotimainen ICT-palveluyhtiö Tietokeskus Finland Oy ostaa pk-yrityksille ja julkishallinnolle tietotekniikkapalveluja tarjoavan MPY Yrityspalvelut Oyj:n MPY Osuuskunnalta. Yrityskauppa tukee Tietokeskuksen kasvustrategiaa ja vahvistaa entisestään yhtiön asemaa nopeimmin kasvavana pk-yritysten ICT-palvelujen tarjoajana. Yrityskauppa nostaa yhtiön liikevaihdon noin 130 miljoonaan euroon ja henkilöstömäärän 500:aan. Tietokeskus ja MPY Yrityspalvelut muodostavat kaupan jälkeen suurimman kotimaisen pk-yritysten ICT-palveluihin keskittyneen toimijan.
Janne Lipiäinen, toimitusjohtaja, Tietokeskus Finland Oy
Janne Lipiäinen, toimitusjohtaja, Tietokeskus Finland Oy

MPY Yrityspalvelut tarjoaa tietotekniikkapalveluita pk-yrityksille ja julkisen sektorin organisaatioille valtakunnallisesti. Yhtiön pääkonttori on Mikkelissä ja sen palveluksessa on 112 työntekijää. Liikevaihto vuonna 2022 oli noin 26 miljoonaa euroa. MPY Yrityspalveluiden omistaja on ollut MPY Osuuskunta. 

“Toivotamme tervetulleeksi 112 kovan luokan asiantuntijaa osaksi Tietokeskusta. Olemme markkinan nopeimmin kasvava ICT-palveluyhtiö, ja strategiamme ytimessä on kasvun tukeminen myös yritysostoin. Vahvistamme valtakunnallista asemaamme laajentumalla uusille paikkakunnille erityisesti Itä-Suomessa, missä MPY:llä on vahva jalansija. Yrityskauppa vie meitä kohti tavoitettamme olla markkinajohtaja ja kannattavin pk-yritysten ICT-palveluiden tarjoaja Suomessa”, sanoo Tietokeskuksen toimitusjohtaja Janne Lipiäinen

”ICT-toimiala konsolidoituu voimakkaasti Tietokeskuksen kaltaisten suurten toimijoiden johdolla. Perustietotekniikan hankkiminen palveluna yhdeltä kumppanilta kasvaa nopeasti pk-yritysten joukossa. ICT-palvelutarjoajan tulee olla tänä päivänä riittävän suuri, jotta se pystyy vastaamaan pk-yritysten kasvaviin vaatimuksiin pilven, tietoturvan ja sertifiointien osalta. Muodostamme yhdessä MPY:n kanssa suurimman kotimaisen pk-yritysten ICT-palveluihin keskittyneen toimijan, joka pystyy palvelemaan asiakkaitaan entistäkin laajemmin”, Lipiäinen jatkaa.

Tietokeskukselle vuosi 2022 oli ennätysvuosi. Liikevaihto kasvoi 19 prosenttia 102 miljoonaan euroon edellisvuodesta. Kasvusta merkittävä osa tuli uudesta palvelumyynnistä pk-yrityksille. Vuonna 2022 Tietokeskus rekrytoi 100 uutta työntekijää ja henkilöstömäärä nousi lähes 400:aan, yrityskaupan jälkeen yhtiö työllistää 500 asiantuntijaa Suomessa. Tietokeskuksen tavoitteena on saavuttaa 150 miljoonan euron liikevaihto vuonna 2026.

Tietokeskus on perustietotekniikan vahva osaaja ja se tarjoaa IT-palveluja ja -laitteita yrityksille ja julkishallinnon toimijoille kautta maan. Sen asiakkaisiin lukeutuvat mm. Marimekko, Honkarakenne, Enersense, Helsingin kaupunki ja HUS-kuntayhtymä. 

--

Tietokeskus on perustietotekniikan vahva osaaja. Tarjoamme IT-palvelut ja -laitteet yrityksille ja julkishallinnon toimijoille kautta maan. Työllistämme lähes 400 ammattilaista 9 eri toimipisteessä ympäri Suomen. Tietokeskuksen liikevaihto vuonna 2022 oli 102 miljoonaa euroa. www.tietokeskus.fi

MPY Yrityspalvelut tarjoaa tietotekniikkapalveluita pk-yrityksille ja julkisen sektorin organisaatioilla valtakunnallisesti. Se on ollut 100 prosenttisesti MPY Osuuskunnan omistama liiketoimintayhtiö. Sen palveluksessa on noin 100 työntekijää ja liikevaihto vuonna 2022 oli noin 26 miljoonaa euroa. www.mpy.fi

Yhteyshenkilöt

Janne Lipiäinen, toimitusjohtaja
Tietokeskus Finland Oy
janne.lipiainen@tietokeskus.fi
puh. 040 510 9117
Tavoitettavissa tiistaina 16.5. klo 14.00-15.30

Juha Häkämies, toimitusjohtaja
MPY Osuuskunta
juha.hakamies@mpy.fi,
puh. 044 019 0500

Kuvat

Janne Lipiäinen, toimitusjohtaja, Tietokeskus Finland Oy
Janne Lipiäinen, toimitusjohtaja, Tietokeskus Finland Oy
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Viestintätoimisto Manifesto Oy
Viestintätoimisto Manifesto Oy
Salomonkatu 17 B (Autotalo, 12. krs)
00100 Helsinki

https://www.manifesto.fi

Olemme kokenut ja sitoutunut viestintätoimisto, joka kuuntelee asiakasta ja saa tuloksia aikaiseksi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Viestintätoimisto Manifesto Oy

Suomalaisten suhtautuminen asunnon omistamiseen vaihtelee sukupuolen ja iän mukaan23.9.2023 09:30:00 EEST | Tiedote

Asunnon omistaminen on suomalaismiehille tärkeämpää kuin naisille. Suomalaismiehistä lähes joka kolmas kokee, että oma koti pitää jossain vaiheessa omistaa, kun naisista noin kymmenys ajattelee samoin. Kaikkein tärkeintä oman asunnon hankinta on kuitenkin nuorille: 18–24-vuotiaista yli 35 prosenttia on sitä mieltä, että oma koti tulee omistaa. Vastaavasti yli 65-vuotiaista samoin kokee vain 20 prosenttia. Tämä selviää asuntolainoihin keskittyneen Bluestep Bankin IRO Researchilla teettämästä tuoreesta tutkimuksesta.

Asuntomessujen Talo LEDVANCE lumoaa monipuolisella pihavalaistuksellaan syksyn pimenevissä illoissa21.9.2023 08:00:00 EEST | Tiedote

Loviisan Asuntomessuilla mukana ollut Talo LEDVANCE sijaitsee upealla tontilla merenrannan äärellä. Kokonaisuuteen kuuluu talon ja autokatoksen lisäksi erillinen saunarakennus rannan tuntumassa. Tontin erikoisuutena ovat suuret korkeuserot ja hulppeat näkymät vastarannalla sijaitsevaan Loviisan kaupunkiin. Talon ja tontin muotoja sekä esteettisiä yksityiskohtia on korostettu LEDVANCEn valaistusratkaisuilla, jotka luovat valoa ja tunnelmaa ulkotiloihin. Ulkovalaistus pääsee oikeuksiinsa syysiltojen pimetessä.

Tunnetko nämä Turkin kauniit saarisisarukset pohjoisella Egeanmerellä?14.9.2023 10:01:47 EEST | Tiedote

Gökçeada, Bozcaada ja Cunda, Turkin kolme tunnelmallista saarta Egeanmerellä, ovat toivottaneet matkaajat tervetulleiksi jo vuosisatojen ajan. Päivät saarilla alkavat turkkilaisella aamiaisella auringon lämmittämissä kivitaloissa ja jatkuvat uimaretkellä paikallisille rannoille. Auringon laskiessa nautitaan illallinen perinteisissä tavernoissa, joissa vuosisatoja vanhojen perinteiden mukaisesti pöytään kannetaan ensin mezet, joita seuraavat saaren kuulut merenelävät. Kolme erilaista saarta tarjoavat elämyksiä joka makuun ­– lue jutusta parhaimmat vinkit joka saarelle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme