Like Kustannus

Maailman legendaarisin räppäri murhattiin vuonna 1996, mutta hänen muistonsa ei himmene – Like julkaisee Tupac Shakurin elämäkerran lokakuussa

Jaa
Tupac Shakur eli 2Pac (1971–1996) oli yksi maailman tunnetuimmista räppäreistä, ja hänen elämänsä myötäili laulujen sanoja. Eriarvoisuutta ja poliisiväkivaltaa vastaan hyökännyt räppäri ehti olla osallisena ampumavälikohtauksissa ja istua vankilassa mutta myös näytellä hittielokuvissa ja myydä kymmeniä miljoonia albumeja. Shakur ammuttiin vuonna 1996, vain 25-vuotiaana.

Tupac Shakur tunnettiin ennen kaikkea kantaa ottavasta tavastaan kommentoida kappaleissaan yhteiskunnallisia epäkohtia, eriarvoisuutta ja poliisiväkivaltaa. Hänen sanoituksiaan sävyttivät aggression lisäksi usein leikillisyys, myötätunto ja toivo. Tämä ensimmäinen Shakurista tehty auktorisoitu elämäkerta kuvaa värikkäästi luovan tähden yksityiselämää, maailmanvalloitusta, raakaa murhaa ja vimmaa, jolla hänen muistoaan edelleen vaalitaan. Elämäkerta on tarina huimasta menestyksestä ja sen tuhoisista seurauksista.
Teoksessa Tupacin maailma avautuu hänen yksityisten päiväkirjojensa, kirjeidensä, lyriikkojensa ja läheistensä haastattelujen kautta. Sen tarinallinen imu vetää mukaansa kaikki, joita kiinnostaa viime vuosikymmenien musiikki, kulttuuri ja rotupolitiikka. Tupac Shakur osoittaa, että tähden perintö elää vahvana.

Tupac Shakurin on kirjoittanut Shakurin nuoruudenystävä Staci Robinson ja sen ovat suomentaneet Karri Miettinen eli Paleface, Yasir Gaily ja Ari Väntänen.

Tupac Shakur julkaistaan yhtä aikaa alkuteoksen kanssa 24.10.2023.

Tiedustelut ja arvostelukappaleet: jenni.heiti@like.fi

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Like Kustannus
Like Kustannus
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

09 1566 1http://www.like.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Like Kustannus

Swallow the Sun kertoo koko tarinansa mitään peittelemättä – "Kovakin fani saa silmilleen juttuja, joita ei taatusti ole aiemmin lukenut"12.9.2023 09:00:00 EEST | Tiedote

Tammikuussa 2024 julkaistava kirja Swallow the Sun tarjoaa syvällisen katsauksen yhteen Suomen merkittävimmistä metallibändeistä. Yhtye puhuu nyt ensimmäistä kertaa julkisesti niin bändin sisäisistä ristiriidoista, musiikkibisneksen tylyistä kiemuroista kuin kaiken alleen peittäneestä tuskasta, mutta myös ystävyydestä ja vankasta, läpi seinien vievästä tahdonvoimasta. Surun sanansaattajien suorapuheisen tarinan on kirjoittanut mm. Sentenced-elämäkerrasta tuttu Matti Riekki.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme