Oulun yliopisto

Kutsu: Science Slam Oulu – viihdyttävä tapahtuma tieteen yleistajuistamisesta

Jaa
Avoimessa Science Slam -illassa 30. toukokuuta tutkijat kertovat tutkimuksestaan esimerkiksi soittaen tai tanssien ja kilpailevat vapaamuotoisilla esityksillään yleisön suosiosta. Illan teemana on hyvinvointi yhteiskunnassa. Tapahtuma on maksuton.

Tapahtumassa mukana olevat tutkijat ovat sovittaneet teemaan sopivan tutkimusaiheensa maksimissaan 10 minuutin mittaiseen esitykseen. Esityksen tyyli ja tekniikka ovat vapaita, joten yleisölle riittää yllätyksiä. Esityksissä voidaan käyttää esimerkiksi laulua, tanssia, runoutta, tarinaa, näytelmää tai stand up -komiikkaa, vain mielikuvitus on rajana!

Tapahtuman järjestää Hoitotieteiden tutkimusseuran Pohjois-Pohjanmaan aluetoimikunta 30-vuotisjuhlatapahtumanaan yhteistyössä Oulun yliopiston lääketieteen tekniikan ja terveystieteiden tutkimusyksikön sekä Ravintola Tuban kanssa.

Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton. Median edustajat ovat tervetulleita tutustumaan tapahtumaan.

Ajankohta: tiistaina 30. toukokuuta kello 18–20

Paikka: Ravintola Tuba, Mannenkatu 2, Oulu

Tervetuloa!

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja tapahtumasta: httspohjoispohjanmaa@gmail.com

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000https://www.oulu.fi/fi

Oulun yliopisto on monitieteinen, kansainvälisesti toimiva tiedeyliopisto. Tuotamme uutta tietoa ja ratkaisuja kestävämmän tulevaisuuden rakentamiseksi sekä koulutamme osaajia muuttuvaan maailmaan. Tärkeimmissä yliopistovertailuissa Oulun yliopisto sijoittuu kolmen prosentin kärkeen maailman yliopistojen joukossa. Meitä yliopistolaisia on noin 17 000.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Oulun yliopiston projektissa yhdistyvät 6G-teknologia ja autonomiset autot25.9.2023 06:47:00 EEST | Tiedote

6G-tutkimus on Oulun yliopistossa jo pitkällä, ja se on vahvaa. M3S-tutkimusryhmä on yksi Euroopan suurimmista ohjelmistoalan tutkimusyksiköistä, jossa on erikoistuttu muun muassa autojen ohjelmistoihin. Alkaneen 6G Visible -projektin päätavoite on selvittää 6G-teknologian mahdollisuuksia ajoneuvojen itsenäisen ajamisen kehittämisessä ja itsenäisen ajamisen 6G-teknologialle asettamia vaatimuksia.

Tutkimusta ihmisen ja tekoälyn vuorovaikutuksen parantamiseksi21.9.2023 11:22:15 EEST | Tiedote

Tekoälystä on tulossa yhä enemmän osa päivittäistä elämäämme. Nykyisellään tekoälyjärjestelmät ovat kuitenkin vielä liian kapea-alaisia, sillä usein niiltä puuttuu sosiaalista ja emotionaalista ymmärrystä, ja niiden käsitys todellisuudesta on rajoittunutta. Oulun yliopistossa ihmisen vahvuuksia digitalisoituvassa maailmassa ja erityisesti ihmisen ja tekoälyn vuorovaikutusta tutkitaan monitieteisesti Hybrid Intelligence (HI) -tutkimusohjelmassa. Tutkimusohjelma julkistetaan virallisesti 2. Arktisilla tekoälypäivillä Oulun yliopistossa 31.10.–1.11.2023.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme