Viestintätoimisto Manifesto Oy

Kodin älyvalaistustrendit 2023

Jaa
Kodin valaistus ei ole enää vain valojen päälle ja pois kytkemistä, vaan sillä on mahdollista tehdä paljon enemmän. Valaistus on yksi kodin keskeisimmistä tunnelmanluojista, hyvällä valaistuksella on myös merkitystä esimerkiksi kotona työskentelyn mielekkyyteen tai illalla rauhoittumiseen. Oikeanlaisella valaistuksella on mahdollista luoda haluttua tunnelmaa, korostaa kodin esteettisiä muotoja, lisätä vireyttä sekä turvallisuutta. LEDVANCEn SMART+ WiFi ja SUN@HOME-älyvalaistusvalikoimasta löytyy ratkaisu erilaisiin valaistustarpeisiin.

Valon värit tilojen korostajina

Tänä vuonna värien käyttö sisustuksessa on trendikästä ja nyt myös valaistuksen väriä on mahdollista vaihtaa mieleiseksi. LEDVANCE SMART+ WiFi -lampuilla ja -valaisimilla on helppoa ja vaivatonta luoda kotiin omannäköinen valaistustunnelma, joka korostaa eri tilojen yksityiskohtia. RGB-ominaisuuden omaavilla lampuilla ja valaisimilla valon värisävy on helppoa vaihtaa sekä ohjelmoida vaihtumaan itsestään tai vaikka musiikin tahtiin. Valittavana on lämpimän ja kylmän valkoisen valon lisäksi noin 16 miljoonaa kiehtovaa värisävyä, joilla elävöittää kotia, mökkiä tai vaikka ulkotiloja. 

Vuorokausirytmiä mukaileva valaistus edistää hyvinvointia

Valaistuksen vaatimukset ovat muuttuneet ja tietoisuus valaistuksen vaikutuksesta hyvinvointiin on lisääntynyt. Esimerkiksi vuoden pimeimpään aikaan, kun auringonvaloa on luonnostaan vähän, kodin valaistuksen merkitys korostuu. LEDVANCE SUN@HOME -lamput ja -valaisimet luovat ainutlaatuista luonnollisen päivänvalon kaltaista valoa, joka edistää niin hyvinvointia kuin suorituskykyäkin. Erittäin lähelle auringonvalon ominaisuuksia pääsevän värintoiston ansiosta (CRI > 95) värit näkyvät mahdollisimman luonnollisina.

Toisin kuin perinteisissä LED-lampuissa, SUN@HOME-tuotteiden LEDien valkoisessa valossa on hyvin vähän sinistä valoa, minkä ansiosta ne tukevat luonnollista vuorokausirytmiä ja ovat silmille miellyttävämpi. Valon värilämpötilaa voidaan säätää laajalla spektrillä (2 200–5 000 K), mikä mahdollistaa päivän aloituksen auringonnousua jäljittelevässä valaistuksessa ja työskentelyn keskittymistä parantavassa viileän valkoisessa valossa. Päivän päätteeksi valaistusta voidaan himmentää ja säätää lämpimämmäksi, mikä valmistelee kehon rentouttavaan yöuneen. 

Valaistuksen ohjattavuus helpottaa arkea

SMART+ WiFi ja SUN@HOME -lamput ja -valaisimet ovat älykkäitä ja etäohjattavia. Ohjaus käy kätevästi maksuttomalla LEDVANCE SMART+ WiFi -sovelluksella ja äänikomennot toimivat linkittämällä sovellus yhteensopivaan älykaiutinjärjestelmään (Amazon Alexa tai Google Assistant). Sovelluksen ansiosta älyvalaistusta on helppoa mukauttaa päivän eri tilanteiden ja tunnelman mukaan sekä ajastaa. Eri toiminnot, kuten värillinen valo, kirkkauden säätö ja valaistustunnelmien luonti, ovat myös säädettävissä erillisellä kaukosäätimellä. Kaukosäätimen etuna on, että kuka tahansa voi käyttää sitä valaistuksen ohjaukseen. Valot voidaan laittaa päälle ja sammuttaa myös perinteisellä seinäkytkimellä.

LEDVANCEn vinkit kodin valaistukseen

  • Huomioi valon värilämpötila. Lämmin valkoinen (2700 K) soveltuu oleskelutilojen tunnelmavalaistukseen. Neutraalin valkoinen (4000 K) on ihanteellinen kodin työskentelyalueiden valaisemiseen. SUN@HOME-valonlähteillä valaistus jäljittelee luonnollista auringonvaloa ja mukautuu päivän rutiineihin. 
  • Käytä väriä myös valaistuksessa. Hyllyjen tai sivutasojen reunoja pitkin kulkevat, väriä vaihtavat LED-valonauhat tuovat lisäsäväyksen sisustukseen ja luovat haluttua tunnelmaa. Valon väriä vaihtavissa SMART+ WiFi -valonlähteissä on jopa 16 miljoonaa värivaihtoehtoa, joista löytyy jokaiselle mieluisa ja tilanteeseen sopiva vaihtoehto.
  • Lisää viihtyvyyttä kylpyhuoneeseen. SMART+ WiFi -kylpyhuonevalaisimien (IP44) valon värilämpötilansäätö- ja himmennysominaisuuksien ansiosta kylpyhuone on aina täydellisesti valaistu. Saatavilla niin älykkäitä katto- kuin seinävalaisimia. Kylpyhuoneisiin soveltuvalla LED-nauhalla (IP65 ja virtalähde IP44) on puolestaan mahdollista luoda epäsuoraa ja suoraa valaistusta, mikä luo tasaista valoa eri värilämpötiloissa ja väreissä, sekä on himmennettävissä.
  • Helpota sähkölaitteiden hallintaa älypistorasioilla. SMART+ WiFi -älypistorasioilla saat liitettyä kodin sähkölaitteet perinteisten valaisimien kanssa samaan järjestelmään. Tällöin ne voidaan esimerkiksi ajastaa syttymään tiettyyn kellonaikaan.
  • Hyödynnä älyvalaistusta myös ulkotiloissa. Yksittäisillä kohdevalaisimilla tai valoketjuilla voi valaista pihan koristeellisia yksityiskohtia, kuten yksittäisiä kasveja, kukkapenkkiä tai kivetystä. Terassin ympärille epäsuoraa valaistusta antavat LED-nauhat tekevät myös oleskelualueesta viihtyisän. Luonnonvaloa mukaileva, lämmin valkoinen valo, jonka värilämpötila on enintään 3 300 kelviniä, luo ulkotiloihin miellyttävän tunnelman myös hämärän aikaan, kun taas 3 300–5 300 kelvinin valo on ihanteellinen vaihtoehto sisäänkäynnin valaisemiseen.

Talo LEDVANCE Loviisan Asuntomessuilla 7.7. - 6.8.2023

Valaistus, joka elää arjessa mukana

LEDVANCE on mukana Loviisan Asuntomessuilla. Talo LEDVANCEssa valaistus on keskiössä, ja valaistus on toteutettu pääosin monipuolisilla LEDVANCE-valonlähteillä, joista osa on älyvalaistusta. Näin valaistuksesta saatiin talon rakennuttajaperheen toiveiden mukainen.

– Valaistuksen muunneltavuus eri tarpeiden mukaan on meille tärkeää ja ihanteellista on, että saamme helposti luotua kotiin erilaisia tunnelmia. LEDVANCEn älyvalaistusratkaisuissa meitä kiehtoo erityisesti ohjattavuus, kuten valon värilämpötilan sekä värin säätö. Myös ulkovalaisimien ajastaminen on meille tarpeellinen ominaisuus, jota tulemme hyödyntämään, kertoo perheen äiti Hanna-Maija Tikka.

Tervetuloa Asuntomessuille Loviisaan tutustumaan Talo LEDVANCEn valaistusratkaisuihin! Tutustu Asuntomessuihin tästä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot:
Jenni Laakso
Marketing Manager, LEDVANCE Oy
puh. 09 7422 3307
jenni.laakso@ledvance.com


Tuotekuvat ja -lainat:
Iiris Maijo
Viestintäkonsultti, Viestintätoimisto Manifesto
puh. 040 034 5877
iiris.maijo@manifesto.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Viestintätoimisto Manifesto Oy
Viestintätoimisto Manifesto Oy
Salomonkatu 17 B (Autotalo, 12. krs)
00100 Helsinki

https://www.manifesto.fi
LEDVANCE on yksi maailman johtavista yleisvalaistuksen toimittajista ammattilaisille ja kuluttajille. Yhtiöllä on oma toimisto yli 50 maassa ja liiketoimintaa yli 140 maassa. OSRAM GmbH:n yleisvalaistuksen liiketoiminnasta syntynyt LEDVANCE tarjoaa kattavan valikoiman LED-valaisimia laajalle käyttöalueelle, älykkäitä valaistustuotteita koteihin ja rakennuksiin, yhden kattavimmista LED-lamppuvalikoimista alalla, perinteisiä valonlähteitä, LED-nauhajärjestelmiä sekä valonohjausjärjestelmiä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Viestintätoimisto Manifesto Oy

Suomalaisten suhtautuminen asunnon omistamiseen vaihtelee sukupuolen ja iän mukaan23.9.2023 09:30:00 EEST | Tiedote

Asunnon omistaminen on suomalaismiehille tärkeämpää kuin naisille. Suomalaismiehistä lähes joka kolmas kokee, että oma koti pitää jossain vaiheessa omistaa, kun naisista noin kymmenys ajattelee samoin. Kaikkein tärkeintä oman asunnon hankinta on kuitenkin nuorille: 18–24-vuotiaista yli 35 prosenttia on sitä mieltä, että oma koti tulee omistaa. Vastaavasti yli 65-vuotiaista samoin kokee vain 20 prosenttia. Tämä selviää asuntolainoihin keskittyneen Bluestep Bankin IRO Researchilla teettämästä tuoreesta tutkimuksesta.

Asuntomessujen Talo LEDVANCE lumoaa monipuolisella pihavalaistuksellaan syksyn pimenevissä illoissa21.9.2023 08:00:00 EEST | Tiedote

Loviisan Asuntomessuilla mukana ollut Talo LEDVANCE sijaitsee upealla tontilla merenrannan äärellä. Kokonaisuuteen kuuluu talon ja autokatoksen lisäksi erillinen saunarakennus rannan tuntumassa. Tontin erikoisuutena ovat suuret korkeuserot ja hulppeat näkymät vastarannalla sijaitsevaan Loviisan kaupunkiin. Talon ja tontin muotoja sekä esteettisiä yksityiskohtia on korostettu LEDVANCEn valaistusratkaisuilla, jotka luovat valoa ja tunnelmaa ulkotiloihin. Ulkovalaistus pääsee oikeuksiinsa syysiltojen pimetessä.

Tunnetko nämä Turkin kauniit saarisisarukset pohjoisella Egeanmerellä?14.9.2023 10:01:47 EEST | Tiedote

Gökçeada, Bozcaada ja Cunda, Turkin kolme tunnelmallista saarta Egeanmerellä, ovat toivottaneet matkaajat tervetulleiksi jo vuosisatojen ajan. Päivät saarilla alkavat turkkilaisella aamiaisella auringon lämmittämissä kivitaloissa ja jatkuvat uimaretkellä paikallisille rannoille. Auringon laskiessa nautitaan illallinen perinteisissä tavernoissa, joissa vuosisatoja vanhojen perinteiden mukaisesti pöytään kannetaan ensin mezet, joita seuraavat saaren kuulut merenelävät. Kolme erilaista saarta tarjoavat elämyksiä joka makuun ­– lue jutusta parhaimmat vinkit joka saarelle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme