Korkein oikeus / Högsta domstolen

Korkein oikeus myönsi valitusluvan Pekka Katajan epäiltyä murhan yritystä koskevassa asiassa

Jaa
Valituslupa myönnettiin rikoksesta tuomitulle henkilölle.

Asiassa esitetty syyte liittyy perussuomalaisten Keski-Suomen piirin vaalipäällikköön tämän kotona kesällä 2020 kohdistuneeseen vakavaan väkivallantekoon. Käräjäoikeus hylkäsi syytteen, mutta hovioikeus tuomitsi vastaajan avunannosta murhan yritykseen ja törkeään kotirauhan rikkomiseen kuudeksi vuodeksi vankeuteen sekä vahingonkorvausvelvollisuuteen.

KKO:ssa muutoksenhakijana on vastaaja, joka vaatii, että syyte hylätään. KKO myönsi vastaajalle rajoitetun valitusluvan. KKO:n arvioitavana on se, onko vastaaja hovioikeuden selvitetyksi katsomalla menettelyllään syyllistynyt rikoksen avunantoon ja mihin rikoksiin mahdollinen avunanto on kohdistunut. Lisäksi valituslupa myönnettiin vastaajan vahingonkorvausvelvollisuuteen. Valituslupaa on mahdollista laajentaa asian jatkokäsittelyn aikana.

Asian diaarinumero KKO:ssa: R2023/252

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Esittelijä Heikki Kemppinen, p. 029 56 40062, heikki.kemppinen(at)oikeus.fi

Tietoja julkaisijasta

Korkein oikeus / Högsta domstolen
Korkein oikeus / Högsta domstolen
PL/PB 301
00171 Helsinki / Helsingfors

02956 40000http://www.korkeinoikeus.fi

Korkein oikeus käyttää ylintä tuomiovaltaa riita- ja rikosasioissa sekä valvoo lainkäyttöä omalla toimialallaan. Korkeimman oikeuden keskeisin tehtävä on antaa ennakkopäätöksiä.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Korkein oikeus / Högsta domstolen

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme