Aalto-yliopisto

Mediakutsu: Rakennetaan parempi yhteisö – Sosiaalisen kestävyyden symposiumi Aalto-yliopistossa 30.5.

Jaa
Tapahtuma tarjoaa näkökulmia kestäviin yhteisöihin: Kuinka yhteisö voi rakentaa hyvinvoivaa ja kestävää työ- ja opiskeluelämää? Kuinka muutetaan johtamisen ajattelutapaa egosta kohtia ekoa? Mitä tarkoittaa sosiaalinen kestävyys korkeakoulutuksessa? Tilaisuus on englanninkielinen, ja osallistua voi joko paikan päällä tai verkon kautta. Tervetuloa!

Aalto-yliopistossa järjestetään tiistaina 30.5. sosiaalisen kestävyyden symposiumi Green Minds Healthy Hearts. Tilaisuudessa herätetään ajatuksia ja keskustelua siitä, miten yhteisö voi rakentaa hyvinvoivaa ja kestävää työ- ja opiskeluelämää. Jos yhteisön kulttuurin kannustimina ovat kilpailu ja oman edun tavoittelu, päädytään helposti kuluttavaan työ- ja opiskeluelämään. On kestävämpää pyrkiä yhteiseen hyvään ja rakentaa luottamusta, sosiaalista pääomaa ja osallisuutta.

Puheenvuoroissa tarkastellaan muun muassa yhteisön resilienssiä eli palautumiskykyä, hyvinvointia ja moninaisuuden vahvistamista sekä organisaatioiden johtamista tulevaisuuden tarpeista käsin. Otto Scharmer (MIT, Massachusetts Institute of Technology) puhuu etäyhteydellä klo 18.00 siitä, miten voimme johtaa organisaatioitamme ja itseämme egoistisuuden sijaan ekologisesti. İdil Gaziulusoy (Aalto-yliopisto) keskustelee systeemisestä muutoksesta sekä instituutioiden ja arvojärjestelmien muuttamisen merkityksestä klo 12.40.

Frank Martelan (Aalto-yliopisto) uusi kaikille avoin verkkokurssi The Art of Living julkaistaan klo 12.35. Kurssin tavoitteena on vahvistaa osallistujan ymmärrystä hyvän elämän peruskysymyksistä ja siitä, kuinka tehdä perusteltuja elämänvalintoja. Tapahtumassa esitetään lyhytelokuva Sonja (pääosassa Elsi Sloan), joka kertoo valintojen vaikeudesta, klo 13.45.

Ohjelma kokonaisuudessaan on nähtävillä tapahtuman verkkosivuilla. Toimittajat ovat tervetulleita seuraamaan tilaisuutta Aalto-yliopiston kampukselle Harald Herlin -oppimiskeskukseen Otaniementie 9, tai verkkolähetyksenä. Tilaisuus on englanninkielinen.

Pyydämme paikan päälle tulevilta ilmoittautumista 29.5. mennessä, yhteystiedot alla. Verkkolähetyksen linkki julkaistaan tapahtuman verkkosivulla 29.5. ja tilaisuutta voi seurata verkossa ilman ennakkoilmoittautumista.

Symposiumin järjestää Aalto-yliopiston strateginen hanke Oasis of Radical Wellbeing, jonka tavoitteena on edistää ja tukea yhteisön hyvinvointia.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

psykologi, projektipäällikkö Merita Petäjä, Aalto-yliopisto
merita.petaja@aalto.fi
050 465 9526.

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aalto-yliopistossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Rakennamme kestävää tulevaisuutta saavuttamalla läpimurtoja avainalueillamme ja niiden yhtymäkohdissa. Samalla innostamme tulevaisuuden muutoksentekijöitä ja luomme ratkaisuja maailman suuriin haasteisiin. Yliopistoyhteisöömme kuuluu 12 000 opiskelijaa ja yli 4000 työntekijää, joista 400 on professoreita. Kampuksemme sijaitsee Espoon Otaniemessä.  

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aalto-yliopisto

Nimitys: Professori Jyri Hämäläinen Aalto-yliopiston tutkimuksesta vastaavaksi vararehtoriksi18.9.2023 12:33:53 EEST | Tiedote

Aalto-yliopiston hallitus on nimittänyt professori Jyri Hämäläisen Aalto-yliopiston tutkimuksesta vastaavaksi vararehtoriksi 1.12.2023 alkaen viisivuotiskaudeksi. Hän seuraa tehtävässä Ossi Naukkarista, jonka kausi päättyy 31.10.2023. Tekniikan tohtori, professori Jyri Hämäläinen toimi Sähkötekniikan korkeakoulun dekaanina vuosina 2015–2023 ja varadekaanina vuosina 2014–2015. Hänet nimitettiin määräaikaiseksi professoriksi Teknilliseen korkeakouluun vuonna 2008 ja Aalto-yliopiston vakinaisen professuurin hän sai vuonna 2013. Ennen Aalto-yliopistoon tuloaan hän työskenteli Oulun yliopistossa ja teollisuudessa, muun muassa Nokia Networks -yhtiössä. Jyri Hämäläisellä on 240 tieteellistä julkaisua ja 37 patenttia tai patenttihakemusta Yhdysvalloissa. Hän on Oulun yliopiston dosentti ja Teknillisten Tieteiden Akatemian jäsen. Jyri Hämäläinen on suorittanut tohtorintutkinnot sovelletusta matematiikasta (FT) Oulun yliopistossa ja tietoliikenteen signaalin käsittelystä (TkT) Teknillisessä kork

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme