Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Ilmastoaktivisti Helena Gualinga ulkoministeriön puhujavieraana Maailma kylässä -festivaalilla

Jaa
Harvoin Suomessa esiintyvä suomalais-ecuadorilainen ilmastoaktivisti Helena Gualinga esiintyy ulkoministeriön kutsumana Maailma kylässä -festivaalilla Helsingin Suvilahdessa lauantaina 27.5.

Vaikuttavana puhujana tunnettu ympäristöaktivisti Helena Gualinga, 21, kasvoi Suomessa ja Kichwa Sarayakun yhteisössä Ecuadorin sademetsässä. Suomenruotsalaisen isän ja ecuadorilaisen äidin tytär on esiintynyt useissa kansainvälisissä ilmastokokouksissa, kuten Davosin talousfoorumissa ja YK:n ilmastokokouksessa New Yorkissa.

Gualinga avaa puheenvuorossaan sitä, miten alkuperäiskansojen perinteiset asuinalueet ovat uhattuna ilmastonmuutoksen edetessä ja kuinka yhteisöt taistelevat öljy- ja kaivosyhtiöitä vastaan.

’’Minulle on tärkeää olla mukana taistelussa ilmastonmuutosta vastaan. Uskon muutoksen ja siihen, että ihmisyyttä ei ole erotettu luonnosta’’, Gualinga sanoo.

Gualinga esiintyy festivaalin Puhelavalla lauantaina 27.5 klo 14.15–14.45. Puhe on englanniksi.

Lehdistötilaisuus

Ulkoministeriö järjestää lehdistötilaisuuden median edustajille perjantaina 26.5 klo 12 Suvilahden Tiivistämöllä. Tilaisuudessa on mahdollisuus haastatella ilmastoaktivisti Helena Gualingaa.

Lisätietoja

  • Anna Palmén, tiedottaja, puh. +358 50 566 3350
  • Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@gov.fi 

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Laivastokatu 22, PL 176
00023 Valtioneuvosto

0295 16001http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme