Turkin perinteikästä ja kestävää ruokakulttuuria juhlitaan toukokuussa ympäri maailmaa

Jaa
Yli tuhannen vuoden kulttuurien ja perinteiden, sosiaalisen perinnön ja tarinoiden muovaama turkkilainen keittiö tarjoilee maailmalle omaleimaisia ja monipuolisia makujaan Turkkilaisen keittiön viikolla 21.–27. toukokuuta. Tämä tärkeä seitsenpäiväinen tapahtuma esittelee ainutlaatuisia reseptejä ajattomasta turkkilaisesta keittiöstä ja korostaa samalla ikivanhan ruokaperinteen kestävyyttä.
Hummus on yksi turkkilaisen keittiön perinneruoka. 
 

Turkkilaisen keittiön viikko on maailmanlaajuinen juhla turkkilaiselle gastronomialle, jota on muovannut kymmenet eri kulttuurit sekä ravinnut hedelmällinen maaperä ja rikas historia. Tänä vuonna toista kertaa järjestettävän teemaviikon keskiössä on Hatay-provinssin paikallinen keittiö, joka on myös valittu yhdeksi Unescon Creative Cities Network -verkoston maailman 26. gastronomiakaupungiksi. Turkkilaisen keittiön viikolla painotetaan lisäksi Turkin ruokakulttuurin kestäviä ja jätteettömiä tuotantotapoja.

Turkkilaisen keittiön viikkoa koordinoi Turkin kulttuuri- ja matkailuministeriö. Turkin diplomaattiset edustustot ympäri maailmaa järjestävät erilaisia aktiviteetteja ja sosiaalisen median kampanjoita Hatay-keittiön omaleimaisten makujen edistämiseksi.

Turkkilaisen keittiön perinteet ovat kestäviä, jätteettömiä ja terveellisiä

Turkkilaisen keittiön viikon aikana aktiviteetteihin ja tapahtumiin osallistuvat pääsevät valmistamaan Hatay-keittiön alkuperäisiä ruokia käyttäen paikallisia ruoka-aineita ja perinteisiä ruoanlaittotekniikoita sekä tutustuvat yksityiskohtaisesti muinaiseen ja kestävään turkkilaiseen keittiöön. Samalla he saavat tilaisuuden oppia turkkilaisen keittiön rikkaasta monimuotoisuudesta sekä sen mahdollisuuksista vastata erilaisiin ruoka- ja juomatrendeihin. Osallistujat saavat käytännön kokemuksen turkkilaisen keittiön ruoanlaittomenetelmistä, jotka perustuvat kestävään ja jätteettömään lähestymistapaan. Tapahtumien aikana osallistujat pääsevät myös tutustumaan turkkilaisiin ruoka- ja juomatapoihin, jotka rakentuvat yhteenkuuluvuuden tunteen sekä kulttuurisen kestävyyden ympärille. Tapahtumissa tarjoillaan turkkilaista kahvia, teetä ja herkkuja.

Hatay-provinssin perinteet 

Tämän vuoden Turkkilaisen keittiön viikon maailmanlaajuisen tapahtuman ainutlaatuinen menu on omistettu Hatay-provinssille tyypilliselle keittiölle. Unescon gastronomian Creative Cities Network -verkostoon kuuluva Hatay on yksi niistä turkkilaisista kaupungeista, joka herättää huomiota omaleimaisen keittiönsä vuoksi. Hatay-keittiössä yhdistyvät korkealaatuinen oliiviöljy ja viljat, palkokasvit, vihannekset, hedelmät, sekä alkuperäiset yrtit ja mausteet, joita viljellään hedelmällisillä, Välimeren ilmaston hallitsemilla mailla. 

Kaupungin kulinaarinen perintö on muovautunut historian saatossa monista eri kulttuureista ja herättää nyt huomiota ainutlaatuisella aamiaisella ja sadoilla eri ruokalajeilla. Turkkilaisen keittiön viikon aikana valmistettava Hatay-menu sisältää muun muassa biberli ekmek (leipä paprikatahnalla), oliivisalaattia, hummusta, kısır (hieno bulgur-salaatti), tepsi kebap (uunissa leivottu kebap) ja kunefe (kadayıf-jälkiruoka juustolla). 

Lue lisää: https://turkishcuisineweek.com/homepage

Yhteyshenkilöt

Arzu Emel Polat
Lähetystöneuvos, Turkin tasavallan suurlähetystö
puh. 044 988 8196
emel.polat@go-turkiye.fi


Lilli Lehkosuo
Viestintätoimisto Manifesto
puh. 040 762 1999
lilli.lehkosuo@manifesto.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Viestintätoimisto Manifesto Oy
Viestintätoimisto Manifesto Oy
Siltasaarenkatu 18–20 C
00530 Helsinki

https://www.manifesto.fi

Olemme viestintätoimisto kunnianhimoisille organisaatioille, jotka haluavat tehdä tunnettuudesta liiketoiminnan menestystekijän.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Viestintätoimisto Manifesto Oy

Tutkimus: Miehillä ja naisilla on eri prioriteetit perhearjen turvaamisessa27.10.2025 08:30:00 EET | Tiedote

Tuoreen tutkimuksen mukaan taloudellinen vakaus ja riittävä toimeentulo on suomalaisille perheellisille tärkein tekijä lapsiperhearjen turvaamisessa. Sukupuolten välillä on kuitenkin mielipide-eroja perhearjen turvaamisen prioriteeteista. Miehet painottavat asumisen puitteiden varmistamista perheelleen ja naiset enemmän sosiaalisia ulottuvuuksia, kuten läheisten ja tukiverkoston läsnäoloa.

Suomalainen tuoteinnovaatio Moomin Baby Snap Pants yhdistää housu- ja teippivaipan parhaat ominaisuudet – kaupoissa loppuvuodesta22.10.2025 08:30:00 EEST | Tiedote

Tammisaaressa, Suomen ainoassa vaippatehtaassa vastuullisesti valmistetut Moomin Baby Snap Pants -housuvaipat saapuvat kauppoihin vaippakoko kerrallaan joulukuusta alkaen. Snap Pants -innovaatio yhdistää housu- ja teippivaipan parhaat ominaisuudet, sillä uutuusvaipan avattavat ja suljettavat sivuteipit mahdollistavat housuvaipan vyötärön koon säätämisen aina lapselle täydellisesti istuvaksi.

Suomalainen perheyritys Delipap investoi lähes 10 miljoonaa euroa kotimaiseen tuotantoon – markkinoille täysin uudenlainen vaippa22.10.2025 08:29:00 EEST | Tiedote

Suomalainen hygieniatuotteiden valmistaja Delipap Oy on tehnyt merkittävän investoinnin kotimaiseen tuotantoon. Perheyritys tuo Suomeen ja koko Eurooppaan uuden, innovatiivisen vaippamallin Moomin Baby -tuotemerkin alle. Uutuustuotteen myötä Delipap tekee avauksia uusille kansainvälisille markkinoille. Delipap on ainoa kertakäyttöisiä lasten vaippoja ja kuukautissuojia Suomessa valmistava yritys.

Jokavuotinen talvirenkaiden vaihto lähestyy taas – puhdista kesärenkaat ennen kausisäilytystä näillä nikseillä22.10.2025 07:55:00 EEST | Tiedote

Talven tulo ja jäätyvät tienpinnat yllättävät autoilijoita vuodesta toiseen. Renkaiden vaihtoon on kuitenkin hyvä valmistautua ajoissa, sillä loka-marraskuussa ajokelit voivat muuttua nopeasti. Kausivaihdon yhteydessä kannattaa huolehtia myös kesärenkaiden pesusta ja huollosta ennen varastointia, jolloin renkaat ovat heti valmiina käyttöön kevään tullessa. Kesän aikana renkaisiin kertyy likaa, jarrupölyä ja ötököitä, jotka ovat järkevää puhdistaa ennen säilytystä, mikä myös pidentää niiden käyttöikää.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye