Turkin perinteikästä ja kestävää ruokakulttuuria juhlitaan toukokuussa ympäri maailmaa

Jaa
Yli tuhannen vuoden kulttuurien ja perinteiden, sosiaalisen perinnön ja tarinoiden muovaama turkkilainen keittiö tarjoilee maailmalle omaleimaisia ja monipuolisia makujaan Turkkilaisen keittiön viikolla 21.–27. toukokuuta. Tämä tärkeä seitsenpäiväinen tapahtuma esittelee ainutlaatuisia reseptejä ajattomasta turkkilaisesta keittiöstä ja korostaa samalla ikivanhan ruokaperinteen kestävyyttä.
Hummus on yksi turkkilaisen keittiön perinneruoka. 
 

Turkkilaisen keittiön viikko on maailmanlaajuinen juhla turkkilaiselle gastronomialle, jota on muovannut kymmenet eri kulttuurit sekä ravinnut hedelmällinen maaperä ja rikas historia. Tänä vuonna toista kertaa järjestettävän teemaviikon keskiössä on Hatay-provinssin paikallinen keittiö, joka on myös valittu yhdeksi Unescon Creative Cities Network -verkoston maailman 26. gastronomiakaupungiksi. Turkkilaisen keittiön viikolla painotetaan lisäksi Turkin ruokakulttuurin kestäviä ja jätteettömiä tuotantotapoja.

Turkkilaisen keittiön viikkoa koordinoi Turkin kulttuuri- ja matkailuministeriö. Turkin diplomaattiset edustustot ympäri maailmaa järjestävät erilaisia aktiviteetteja ja sosiaalisen median kampanjoita Hatay-keittiön omaleimaisten makujen edistämiseksi.

Turkkilaisen keittiön perinteet ovat kestäviä, jätteettömiä ja terveellisiä

Turkkilaisen keittiön viikon aikana aktiviteetteihin ja tapahtumiin osallistuvat pääsevät valmistamaan Hatay-keittiön alkuperäisiä ruokia käyttäen paikallisia ruoka-aineita ja perinteisiä ruoanlaittotekniikoita sekä tutustuvat yksityiskohtaisesti muinaiseen ja kestävään turkkilaiseen keittiöön. Samalla he saavat tilaisuuden oppia turkkilaisen keittiön rikkaasta monimuotoisuudesta sekä sen mahdollisuuksista vastata erilaisiin ruoka- ja juomatrendeihin. Osallistujat saavat käytännön kokemuksen turkkilaisen keittiön ruoanlaittomenetelmistä, jotka perustuvat kestävään ja jätteettömään lähestymistapaan. Tapahtumien aikana osallistujat pääsevät myös tutustumaan turkkilaisiin ruoka- ja juomatapoihin, jotka rakentuvat yhteenkuuluvuuden tunteen sekä kulttuurisen kestävyyden ympärille. Tapahtumissa tarjoillaan turkkilaista kahvia, teetä ja herkkuja.

Hatay-provinssin perinteet 

Tämän vuoden Turkkilaisen keittiön viikon maailmanlaajuisen tapahtuman ainutlaatuinen menu on omistettu Hatay-provinssille tyypilliselle keittiölle. Unescon gastronomian Creative Cities Network -verkostoon kuuluva Hatay on yksi niistä turkkilaisista kaupungeista, joka herättää huomiota omaleimaisen keittiönsä vuoksi. Hatay-keittiössä yhdistyvät korkealaatuinen oliiviöljy ja viljat, palkokasvit, vihannekset, hedelmät, sekä alkuperäiset yrtit ja mausteet, joita viljellään hedelmällisillä, Välimeren ilmaston hallitsemilla mailla. 

Kaupungin kulinaarinen perintö on muovautunut historian saatossa monista eri kulttuureista ja herättää nyt huomiota ainutlaatuisella aamiaisella ja sadoilla eri ruokalajeilla. Turkkilaisen keittiön viikon aikana valmistettava Hatay-menu sisältää muun muassa biberli ekmek (leipä paprikatahnalla), oliivisalaattia, hummusta, kısır (hieno bulgur-salaatti), tepsi kebap (uunissa leivottu kebap) ja kunefe (kadayıf-jälkiruoka juustolla). 

Lue lisää: https://turkishcuisineweek.com/homepage

Yhteyshenkilöt

Arzu Emel Polat
Lähetystöneuvos, Turkin tasavallan suurlähetystö
puh. 044 988 8196
emel.polat@go-turkiye.fi


Lilli Lehkosuo
Viestintätoimisto Manifesto
puh. 040 762 1999
lilli.lehkosuo@manifesto.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Viestintätoimisto Manifesto Oy
Viestintätoimisto Manifesto Oy
Salomonkatu 17 B (Autotalo, 12. krs)
00100 Helsinki

https://www.manifesto.fi

Olemme kokenut ja sitoutunut viestintätoimisto, joka kuuntelee asiakasta ja saa tuloksia aikaiseksi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Viestintätoimisto Manifesto Oy

Suomalaisten suhtautuminen asunnon omistamiseen vaihtelee sukupuolen ja iän mukaan23.9.2023 09:30:00 EEST | Tiedote

Asunnon omistaminen on suomalaismiehille tärkeämpää kuin naisille. Suomalaismiehistä lähes joka kolmas kokee, että oma koti pitää jossain vaiheessa omistaa, kun naisista noin kymmenys ajattelee samoin. Kaikkein tärkeintä oman asunnon hankinta on kuitenkin nuorille: 18–24-vuotiaista yli 35 prosenttia on sitä mieltä, että oma koti tulee omistaa. Vastaavasti yli 65-vuotiaista samoin kokee vain 20 prosenttia. Tämä selviää asuntolainoihin keskittyneen Bluestep Bankin IRO Researchilla teettämästä tuoreesta tutkimuksesta.

Asuntomessujen Talo LEDVANCE lumoaa monipuolisella pihavalaistuksellaan syksyn pimenevissä illoissa21.9.2023 08:00:00 EEST | Tiedote

Loviisan Asuntomessuilla mukana ollut Talo LEDVANCE sijaitsee upealla tontilla merenrannan äärellä. Kokonaisuuteen kuuluu talon ja autokatoksen lisäksi erillinen saunarakennus rannan tuntumassa. Tontin erikoisuutena ovat suuret korkeuserot ja hulppeat näkymät vastarannalla sijaitsevaan Loviisan kaupunkiin. Talon ja tontin muotoja sekä esteettisiä yksityiskohtia on korostettu LEDVANCEn valaistusratkaisuilla, jotka luovat valoa ja tunnelmaa ulkotiloihin. Ulkovalaistus pääsee oikeuksiinsa syysiltojen pimetessä.

Tunnetko nämä Turkin kauniit saarisisarukset pohjoisella Egeanmerellä?14.9.2023 10:01:47 EEST | Tiedote

Gökçeada, Bozcaada ja Cunda, Turkin kolme tunnelmallista saarta Egeanmerellä, ovat toivottaneet matkaajat tervetulleiksi jo vuosisatojen ajan. Päivät saarilla alkavat turkkilaisella aamiaisella auringon lämmittämissä kivitaloissa ja jatkuvat uimaretkellä paikallisille rannoille. Auringon laskiessa nautitaan illallinen perinteisissä tavernoissa, joissa vuosisatoja vanhojen perinteiden mukaisesti pöytään kannetaan ensin mezet, joita seuraavat saaren kuulut merenelävät. Kolme erilaista saarta tarjoavat elämyksiä joka makuun ­– lue jutusta parhaimmat vinkit joka saarelle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme