Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginhallituksen konsernijaosto kuuli Helenin ja Vantaan Energian ajankohtaiskatsaukset

Jaa
Helsingin kaupunginhallituksen konsernijaosto kuuli kokouksessaan 22. toukokuuta Helen Oy:n ja Vantaan Energia Oy:n suulliset ajankohtaiskatsaukset. Konsernijaosto merkitsi katsaukset tiedoksi. Helsingin kaupunki omistaa Helenin kokonaan, Vantaan Energiasta omistusosuus on 40 prosenttia.

Konsernijaosto hyväksyi myös päivitetyn ohjeen hyvälle hallinto- ja johtamistavalle kaupunkikonsernissa. Ohjeistuksessa määritetään kaupungin ja sen tytäryhteisöjen väliset sekä yhteisöjen sisällä noudatettavat hyvän hallinto- ja johtamistavan periaatteet sekä niiden mukaiset menettelytavat.

Ohjeistuksen päivittäminen tuli ajankohtaiseksi, sillä kaupunginvaltuusto hyväksyi kaupungin konserniohjeen päivityksen maaliskuussa. Konserniohjeen mukaan kaupunkikonsernin hyvästä hallinto- ja johtamistavasta laaditaan erillinen ohje.

Päivityksessä on kiinnitetty erityistä huomiota osakkeenomistajan päätöskeinojen sisällön ja käytön kuvaamiseen, hallitusjäsenten ja puheenjohtajan tehtävien ja vastuun selkeään määrittelyyn sekä hallitustyöskentelyn kuvaamiseen.

Konsernijaosto käsitteli lisäksi yhteisöraporttia 1/2023. Konserniohjeiden mukaisesti konsernijaosto seuraa tytäryhteisöjen toimintaa ja tuloksellisuutta määräajoin laadittavien seurantaraporttien pohjalta. Konsernijaosto merkitsi raportin tiedoksi.

Kaikki kaupunginhallituksen konsernijaoston kokouksen päätökset löytyvät jaoston sivuilta.

Ilona Turtola
Viestintäasiantuntija
Kaupunginkanslia
puh. 040 192 9003
ilona.turtola@hel.fi

Konsernijaoston tehtävänä on seurata Helsingin kaupunkikonsernin toimintaa ja sitä, että konserniin kuuluvat tytäryhtiöt ja säätiöt toimivat kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen asettamien tavoitteiden mukaisesti.

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginhallitus antoi kolme eri lausuntoa lakihankkeisiin18.9.2023 17:49:27 EEST | Tiedote

Kaupunginhallitus kokoontui 18.9. ja päätti antaa lausunnot sosiaali- ja terveysministeriölle valmiuslain toimivaltuussäännöksistä, vanhuspalvelulain muuttamisesta annetun lain voimaantulosäännöksen muuttamisesta sekä hallituksen esityksestä koskien yleisestä asumistuesta annetun lain muuttamista. Kaupunginhallitus päätti myös ottaa Petri Lumijärven henkilöstöjohtajan vakinaiseen virkaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme