Espoon kaupunki - Esbo stad

Kaupunginhallitus esittää Inka Hopsua (vihr.) valtuuston puheenjohtajaksi

Jaa
Kaupunginhallitus päätti esittää, että valtuusto valitsee ajalle 12.6.2023 - 31.5.2024 valtuuston puheenjohtajaksi Inka Hopsun (Vihr.), valtuuston ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi Jarno Limnéllin (Kok.), valtuuston toiseksi varapuheenjohtajaksi Markku Sistosen (SDP) ja valtuuston kolmanneksi varapuheenjohtajaksi Arja Juvosen (PerusS).

Kaupunginhallitus päätti myös esityksestään kaupunginhallituksen sekä kaupunginhallituksen jaostojen jäseniksi. Kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi ehdotetaan Henrik Vuornosta (Kok.), ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi Henna Partasta (Vihr.) ja toiseksi varapuheenjohtajaksi Maria Guzeninaa (SDP).

Valtuusto nimeää toimielimien jäsenet kesäkuun kokouksessaan.

Asemakaavan muutoksia Laajalahdessa, Otaniemessä ja Pohjois-Tapiolassa

Kaupunginhallitus päätti ehdottaa, että valtuusto hyväksyy Turvesuonristi asemakaavan muutoksen Laajalahdessa. Asemakaavan muutoksen tavoitteena on mahdollistaa urheilu- ja virkistystoimintojen sekä niitä tukevien palvelujen rakentaminen Turveradantien itäpuolelle sekä Tapiolan golfkeskuksen klubirakennuksen laajentaminen ja majoitustoiminnan salliminen alueella.

Kaupunginhallitus päätti ehdottaa, että valtuusto hyväksyy Maarinkulma asemakaavan muutoksen Otaniemessä. Asemakaavan muutoksen tavoitteena on mahdollistaa toimisto- sekä korkeakoulun ja tutkimuslaitosten rakennusten korttelialueen täydentäminen ja sitä palvelevan pysäköintilaitoksen rakentaminen. Asemakaavan muutoksella mahdollistetaan myös Tekniikantien katualueen laajentaminen.

Kaupunginhallitus päätti ehdottaa, että valtuusto hyväksyy Tietäjänkulma asemakaavan muutoksen Pohjois-Tapiolassa. Asemakaavan muutoksen tavoitteena on mahdollistaa kolmen asuinkerrostalon rakentaminen tontille. Pysäköinti sijoitetaan kansipihan alle. Tontilla nykyisin oleva toimistorakennus puretaan. 

Keilaniemen portin rakentaminen käynnistymässä

Kaupunginhallitus päätti hyväksyä Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varmalle erillisellä päätöksellä myytävän tontin toteuttamiseen liittyvän julkisten osien toteutussopimuksen. Tontin kauppahinnaksi on neuvotteluissa sovittu 12,4 miljoonaa euroa toukokuun 2023 elinkustannusindeksin tasossa. Tontin kaupasta tullaan valmistelemaan erillinen tontin myyntipäätösesitys Kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaostolle päätettäväksi.

Varma on halukas käynnistämään kohteen rakennustyöt. Hanke on merkittävä työpaikkakohde ja se on arkkitehtuuriltaan näyttävä rakennus Keilaniemen sisääntulossa. Tontin kauppakirjan allekirjoittamisen yhteydessä tullaan samanaikaisesti allekirjoittamaan Keilalahdentien ja muiden julkisten osien toteutussopimus. Toteutussopimuksessa on erityisenä seikkana mainittu vireillä olevan Keilaniemen keskuspysäköinnin eteläisen sisäänajon toteuttaminen tontille. Toteutussopimuksen mukaan Varma toteuttaa Keilalahdentien ja puiston tarvittavine väliaikaisjärjestelyineen ja kaupunki maksaa  niiden toteuttamisen kustannukset (arvio on 3,2 miljoonaa euroa). Julkisten alueiden toteuttaminen osana Keilaniemen Portti-hanketta on perusteltua alueen ahtauden johdosta. Ratkaisun avulla alue saadaan merkittävästi nopeammin lopulliseen tilaan. 

HSL:n kassapalveluista palvelumaksu 1.6.2023 alkaen

Kaupunginhallitus päätti, että Espoon kaupunki veloittaa HSL:n kassapalveluista palvelumaksun 1.6.2023 alkaen. HSL on päättänyt 20.4.2023, että se ottaa 1.6.2023 alkaen käyttöön palvelumaksun matkakortin lataus- ja asiakaspäivitystapahtumissa, jotka asiakkaalla on mahdollisuus tehdä maksutta HSL-sovelluksessa tai verkkopalvelussa itsepalveluna. Espoon kaupungin asiointipisteillä otetaan käyttöön samansuuruiset maksut kuin HSL:n palvelupisteissä. Palvelumaksusta on vapautettu tietyt asiakasryhmät.

Nuorisovaltuustovaalit järjestetään marraskuussa

Kaupunginhallitus päätti, että vuoden 2023 nuorisovaltuustovaalit järjestetään kolmen viikon mittaisena ajalla 6.-24.11.2023. Valittavan nuorisovaltuuston toimikausi alkaa vuoden 2024 alusta.

Espoon kaupunkiradan sopimusmuutos

Kaupunginhallitus päätti ehdottaa, että valtuusto hyväksyy Väyläviraston sekä Espoon ja Kauniaisten kaupunkien välisen sopimusmuutoksen, joka koskee sopimusta Espoon kaupunkiradan sekä siihen liittyvien erilliskohteiden rakentamissuunnittelusta ja rakentamisesta. Espoon kaupunkirata on Espoon, Kauniaisten ja Väyläviraston yhteinen hanke, jossa rakennetaan uusi raidepari Leppävaarasta Kauklahteen.

Muutetun sopimuksen mukaisesti Espoon rahoitusosuus Espoon kaupunkiradan toteuttamiskustannuksista on 40,9 %, enintään kuitenkin 142,8 milj. euroa. Alkuperäisen sopimuksen mukaisesti Espoon rahoitusosuus oli 40,0 %, enintään kuitenkin 110 milj. euroa. 

Espoon kaupunkiratahankkeen suunnitteluun on saatu CEF-tukea ja tukea tullaan hankemaan myös rakentamiselle. Espoon kaupungin osuudeksi tuesta arvioidaan noin 30 milj. euroa. Lisäksi hankeen rahoittamiseen voitaneen kohdistaa kaupunkiradan kehittyvien asemanseutujen maankäyttösopimustuloja 10-20 milj. euroa.

Asia 7 MAL2023 -lausunto jätettiin pöydälle. 

Muut asiat päätettiin esitysten mukaan.

Esityslistat ja pöytäkirjat

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme