Enervent Zehnder Oy

IV-koneiden käyttö helpottuu - iSLa-sovellus ohjaa jatkossa laitetta etänä

Jaa
Enervent Zehnder on lanseerannut ilmanvaihtokoneita ohjaavan mobiilisovelluksen. Uuden mobiiliratkaisun kehittäminen oli automaattinen jatkumo yhtiön 40 vuoden tuotekehitykselle. Useimmilla on tänä päivänä käytössään älypuhelin tai tabletti ja iSLa-sovellus helpottaa laitehallintaa entisestään.
Mikael Karlsson kertoo, että etäohjausmahdollisuutta on toivottu
Mikael Karlsson kertoo, että etäohjausmahdollisuutta on toivottu

Enervent Zehnderin toimitusketjusta vastaava Mikael Karlsson kertoo, että asiakaspalautteessa on jo jonkin aikaa toivottu mahdollisuutta seurata ja säätää laitetta omasta sijainnista riippumatta. Hän muistuttaa, että pääsääntöisesti Enervent Zehnderin kaikki laitteet toimivat kuitenkin itseohjautuvasti.

– Ne toimivat itsenäisesti ja mittaavat koko ajan ympäristön olosuhteita esimerkiksi sisäilman kosteutta. Ohjauspaneeleita on tarvittu lähinnä ilmanvaihtokoneen käyttöönoton yhteydessä, käyttötilanteen vaihtamiseen sekä huoltomuistutuksiin tai satunnaisten virhetilanteiden kohdalla. Sovellus tekee ilmoitusten seuraamisesta kokonaan omasta sijainnista riippumatonta, Karlsson toteaa.

iSLa korvaa vähitellen koneiden mukana toimitetut erilliset käyttöpaneelit. Ne syrjäyttivät aikanaan laitteissa kiinni olleet säätökytkimet.

– Merkittävin uudistus aikaisempaan on, että iSLa-sovellus palvelee sekä eAir-, että eWind-automatiikalla varustettuja ilmanvaihtokoneita. Sovelluksen käyttöönottoon tarvitaan laitteeseen liitettävä wifi-moduuli, joka toimitetaan uusien koneiden mukana, sanoo Mikael Karlsson.

iSLa-sovellus on ympäristöystävällinen vaihtoehto

Sovellus auttaa vähentämään Aasiasta tilattavien komponenttien tarvetta ja samalla muovijätteen määrää. iSLa-sovellukseen julkaistaan loppukesästä oma osio asentajille, jolla onnistuu IV-koneiden käyttöönotto ja valvonta etänä. Kun ilmanvaihdon etävalvonta mahdollistuu, vähentää se koteihin tehtäviä huoltokäyntejä.

Mikael Karlsson vahvistaa, että ilmanvaihtokoneiden omistajien ei tarvitse siirtymävaiheessa tehdä mitään.

– Ohjauspaneelit jäävät pois toimituksista tämän vuoden aikana. Tuki ja varaosatoimitukset jatkuvat niille kuitenkin vielä vuosia. Niin halutessaan voi asiakaspalvelun kautta varmistaa sovelluksen käyttöönoton vanhemman laitteen kohdalla. iSLa-sovellus on muiden sovellusten tapaan ladattavissa Google Play ja AppStore -sovelluskaupoista.

– Olemme ylpeitä tuotekehityksestämme. Etäohjaus tuo mukanaan myös positiivisia ympäristövaikutuksia.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mikael Karlsson, Head of Supply Chain, Enervent Zehnder Oy, +358 400 230 734, mikael.karlsson@enervent.com

Kuvat

Mikael Karlsson kertoo, että etäohjausmahdollisuutta on toivottu
Mikael Karlsson kertoo, että etäohjausmahdollisuutta on toivottu
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Enervent Zehnder Oy
Enervent Zehnder Oy
Kipinätie 1
06150 Porvoo

+358 207 528 800https://www.enervent.fi/

Enervent Zehnder Oy on valmistanut korkealaatuisia ilmanvaihtolaitteita Suomessa 40 vuoden ajan. Yhtiön liikevaihto oli vuonna 2022 noin 16 miljoonaa euroa ja sen päämarkkinoihin kuuluvat Suomen lisäksi Ruotsi ja Norja sekä pohjoinen Keski-Eurooppa. Norjassa on markkinoitu yrityksen valmistamia ilmanvaihtokoneita Exvent-nimellä 20 vuotta. Enervent Zehnder työllistää noin 50 henkilöä Porvoon tehtaallaan sekä myyntiorganisaatiossaan päämarkkinoilla. Vuodesta 2018 lähtien yhtiö on kuulunut sveitsiläiseen Zehnder Group -konserniin, joka on Euroopan johtavia ilmanvaihtotekniikan yrityksiä.

Zehnder Group

Maailmanlaajuisesti toimiva Zehnder Group parantaa elämänlaatua tarjoamalla erinomaisia sisäilmaratkaisuja. Se kehittää ja valmistaa tuotteitaan 14 omassa tehtaassaan. Zehnder Groupin myyntitoiminta yli 70 maassa tapahtuu paikallisten myyntiyhtiöiden ja edustustojen kautta.

Zehnder valmistaa energiatehokkaita ja tyylikkäästi muotoiltuja tuotteita ja järjestelmiä lämmitykseen ja jäähdytykseen, sisätilojen ilmanvaihtoon ja sisäilman puhdistukseen. Konserni on tuotemerkeillään Zehnder, Runtal, Acova, Bisque, Greenwood, Paul ja Core markkina- ja teknologiajohtaja omilla liiketoiminta-alueillaan.

Zehnder Groupin pääkonttori on ollut Sveitsin Gränichenissa vuodesta 1895 lähtien. Konserni työllistää yli 3800 henkilöä maailmanlaajuisesti ja sen liikevaihto oli 812,5 miljoonaa euroa vuonna 2022. Se on listattu SIX Swiss Exchange -pörssissä. Noteeraamattomat B-osakkeet ovat Zehnderin perheen ja sen lähipiirin hallussa. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Enervent Zehnder Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme