Molok Oy

Loviisan asuntomessuilla kestävää jätteenkeräystä eri asumismuodoille

Jaa
Erilaisiin asumismuotoihin sopivat jätteiden keruun vaihtoehdot ovat esillä Loviisan asuntomessuilla 2023. Keräyspisteitä on tarjolla niin omakoti- kuin kerrostaloasujille, ja lisäksi esitellään kaikkien asukkaiden käyttöön tuleva monipuolinen ekopiste. Ekopiste on osa alueen jätehuoltopalvelut tuottavan Rosk’n Roll:in keräystoimintaa.
Taloyhtiön Molok- jätepiste Loviisan asuntomessujen puukerrostalokohteessa. Kuva: Molok Oy
Taloyhtiön Molok- jätepiste Loviisan asuntomessujen puukerrostalokohteessa. Kuva: Molok Oy

Mediapäivä 24.5.2023, Loviisan asuntomessut 2023 – Loviisan messualueella on niin kerrostaloja, rivitaloja kuin omakotitalojakin. Molok tuo alueelle muun muassa omakotitalojen yhteisen  korttelikeräyspisteen, joka tuli tutuksi jo Naantalin asuntomessuilla 2022.  Jätepisteestä löytyy kattavat lajittelumahdollisuudet seitsemälle eri jätejakeelle: sekajäte, muovipakkaukset, kartonki, lasi, metalli, paperi ja biojäte. 

Molok-ratkaisuissa on otettu huomioon uuden jätelain velvoitteet sekä lisääntyvä tarve ja halu tarkempaan lajitteluun ja kierrätykseen. Kierrätyksen kokonaisasteen parantamiseksi Suomessa on tärkeää kehittää entistä käytännöllisempiä ja houkuttelevampia vaihtoehtoja jätteiden lajitteluun ja kierrätykseen.

Uusi jätelaki velvoittaa myös omakotitalouksia

Uuden jätelain myötä niin pienet taloyhtiöt kuin omakotitaloudetkin yli 10 000 asukkaan taajamissa velvoitetaan joko järjestämään biojätteen keräys tai aloittamaan kotikompostointi. Jätteen keräys luo kustannuksia aina jonkin verran ja kotikompostointi vaatii työpanosta. Syväkeräyssäiliöt ja korttelikeräys mahdollistavat kustannustehokkaan ja monipuolisen lajittelun myös rivi- ja omakotitaloille. 

Loviisassa 17 omakotitalon tarpeisiin mitoitettu korttelikeräyspiste kaavoitettiin jo valmiiksi messualueen yleiskaavaan. 

– Alueelle on kaavoitusvaiheessa merkitty useampi jätepisteen paikka. Kaava-alueen eteläosaan erillispientaloalueelle on osoitettu yhteinen jätteiden keräyspiste. Ajatus on ollut keskittää jätteiden keräys yhteen paikkaan, mikä mahdollistaa sen, että jokaisella tontilla ei tarvitse olla omaa jätekeräystä, kertoo Loviisan kaupungin kaavoittaja Sisko Jokinen. 

Siisti, tilaa säästävä ja monipuolinen jätepiste

Vuoden 2023 asuntomessuilla on esillä myös kerrostaloyhtiön jätepiste. Molok-jätepiste asennetaan aina avoimeen tilaan piha-alueelle, jolloin se on esteetön, helppo löytää ja käyttää. Jätepiste vie piha-alueelta vähemmän tilaa kuin perinteiset pinta-astiat. 

Molok-jätesäiliöt ovat pitkäikäinen ja joustava ratkaisu asuinalueiden tarpeisiin. Tulevaisuuden muutosten varalta MolokDomino-säiliöiden runkokaivon voi jakaa myöhemmin uusille kierrätettäville jätejakeille, jos lainsäädäntö uudistuu ja kerättäviä jakeita tulee taloyhtiöille lisää. 

Syväkeräyspiste suojelee asuntomessujen alueen herkkää luontoa

Loviisan asuntomessut järjestetään herkässä ympäristössä Loviisanlahden itäisellä rannalla. Messualueen vieressä sijaitsee luonnonsuojelualue. Loviisan kaupungille puurakentaminen ja ympäristöajattelu on tärkeitä, ja nämä teemat näkyvät myös asuntomessuilla.

Kaupungin arvoihin sopii viimeistelty jätehuolto, jossa jätteitä ei saa päästä ympäröivään luontoon eikä jätepiste saa houkutella esimerkiksi eläimiä. Molok-syväkeräyssäiliöiden jätepiste pysyy siistinä ja hygieenisenä.  Suurin osa säiliöstä on maan alla, näkyvä osuus on vain 40 prosenttia säiliön tilavuudesta. Säiliön alaosat ovat viileässä ympäri vuoden ja se vähentää jätteistä syntyviä hajuhaittoja. Säiliöt tyhjennetään nosturilla varustetulla tyhjennysautolla.

Syväkeräyksessä jäteastioiden tyhjennyksiä on parhaimmillaan jopa 80 prosenttia vähemmän  kuin perinteisillä pinta-astioilla. Tyhjennyksistä aiheutuu oleellisesti pienemmät kasvihuonepäästöt verrattuna pinta-astiakeräykseen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Taloyhtiön Molok- jätepiste Loviisan asuntomessujen puukerrostalokohteessa. Kuva: Molok Oy
Taloyhtiön Molok- jätepiste Loviisan asuntomessujen puukerrostalokohteessa. Kuva: Molok Oy
Lataa
Löydät kartasta kaikki Molok Oy:n toimittamat jätteenkeräyspisteet Loviisan asuntomessuille.
Löydät kartasta kaikki Molok Oy:n toimittamat jätteenkeräyspisteet Loviisan asuntomessuille.
Lataa
Lähde: Tilastokeskus
Lähde: Tilastokeskus
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Molok Oy
Molok Oy
Nosturikatu 16
37150 Nokia

010 3429 400https://www.molok.com/

Molok is a global category leader in semi-underground waste container business. It’s throughout sustainable solution has a great positive emptying handprint & collection economy. With over 30 years the company has installed over 190 000 containers to more than 45 countries. Molok Oy's headquarters and production are located in Nokia, Finland. The company's turnover in 2022 was approximately 30 MEUR and it employs 77 people on a permanent basis.



Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Molok Oy

Suomalainen jätehuoltoalan edelläkävijä Molok on löytänyt uuden kodin ja liittyy yrityskaupan myötä osaksi maailmanlaajuista jätehuollon markkinajohtajaa SULOa10.7.2023 16:00:00 EEST | Tiedote

Jätteiden syväkeräysjärjestelmien kehittäjä ja edelläkävijä Molok on suomalainen menestystarina, joka on pääomasijoittaja Vaaka Partnersin omistuksessa laajentunut yli 40 maahan viimeisten seitsemän vuoden aikana ja tehnyt vastuullisuudesta yrityksen strategisen kulmakiven. Nyt Molokin on aika siirtyä kasvussa seuraavaan vaiheeseen. Molok liittyy yrityskaupassa osaksi SULOa, maailmanlaajuista jäteratkaisujen markkinajohtajaa. Kaupassa SULO ostaa Molokin koko osakekannan. Molokin pääkonttori säilyy Nokialla.

Molok, a pioneer in the waste management industry in over 40 countries, finds a new home in an acquisition and joins SULO, the global waste management leader, and the SULO family of products10.7.2023 16:00:00 EEST | Press release

Molok, the original developer and pioneer of semi-underground waste solutions, is a success story that, under the ownership of private equity investor Vaaka Partners, has expanded to more than 40 countries over the past seven years and made sustainability a strategic cornerstone of the company. Now it's time for Molok to move to the next stage of its growth. Molok is joining SULO, the global market leader in waste solutions, in an acquisition. In the transaction, SULO will acquire the entire share capital of Molok. Molok’s headquarters will remain in Nokia, Finland.

Uusi älykäs MolokDomino ohjaa vähentämään sekajätettä ja ympäristön kuormitusta22.8.2022 08:10:00 EEST | Tiedote

MolokDomino-jätesäiliöt mahdollistavat nykyaikaisen jätehuollon, johon saadaan mukaan niin älyä kuin käyttäjäystävällistä muotoiluakin. Älyominaisuudet helpottavat sekä asukkaiden arkea että jätesäiliöitä hallinnoivan tahon työtä. Säiliöiden valmistuksessa panostetaan kestäviin ratkaisuihin ja ympäristöystävällisyyteen, kuten kierrätysmateriaalien lisäämiseen.

Jätelaki velvoittaa – syväkeräys mahdollistaa: Jätteet tehokkaasti kiertoon asuntomessualueella13.7.2022 08:15:00 EEST | Tiedote

Molok Oy:n syväkeräyspisteet tuovat tehoa Naantalin asuntomessualueen jätehuoltoon ja kierrätykseen. Omakotialueelle on oma korttelikeräyspisteensä ja alueella sijaitsevalle 21 asunnon rivitaloyhtiölle omansa. Jätteiden keräys toteutetaan yhteistyössä Lounais-Suomen Jätehuolto Oy:n kanssa. Suomi on selvästi jäljessä EU:n jäsenmailleen asettamista kierrätystavoitteista ja saanut asiasta jo muistutuksen. Kierrätysaste on Suomessa pysynyt jo vuosia samalla tasolla, noin 42 prosentissa. EU:n tavoite on 55 prosenttia vuoteen 2025 mennessä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye