Pirkanmaan ELY-keskus

Työttömien määrä Pirkanmaalla pysytteli huhtikuussa samalla tasolla kuin alkuvuonna

Jaa
Pirkanmaalla työttömien työnhakijoiden määrä oli huhtikuussa 21 344 henkilöä. Maaliskuusta laskua tuli 576 henkilöä, mutta verrattuna vuodentakaiseen tilanteeseen työttömien määrä on kasvanut noin tuhannella henkilöllä. Lomautettujen määrä oli 1 538 henkilöä, kasvua vuositasolla oli 262.

Uusia avoimia työpaikkoja oli edelleen merkittävä määrä, 10 398 kpl. Vuositasolla uusien avoimien työpaikkojen määrä on laskenut.

Koko maassa työttömien työnhakijoiden määrä oli 246 139 henkilöä, joista lomautettujen osuus 19 012 henkilöä. Työttömien ja lomautettujen määrä nousi koko maassa vuositasolla 7 350 henkilöllä, eli 3,1 prosenttia.

Pirkanmaan työttömyysaste oli Pohjanmaan (6,0 %) ja Etelä-Pohjanmaan (6,3 %) jälkeen jaetulla kolmannella sijalla Varsinais-Suomen kanssa ollen 8,4 prosenttia. Koko maan keskimääräinen työttömyysaste oli 9,3 prosenttia.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pirkanmaan ELY-keskus
Ennakointiasiantuntija Juha Salminen
Puhelin 0295 036 208
sähköposti on muotoa etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Kuvat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan ELY-keskus
Pirkanmaan ELY-keskus
Yliopistonkatu 38, PL 297
33101 Tampere

https://www.ely-keskus.fi/pirkanmaa

Huolehdimme sujuvasta arjesta; teiden rakentamisesta ja niiden kunnosta, ympäristön tilasta ja suojelusta sekä yritysten tukemisesta. Maakunnan kehittäjänä ja rahoituksen myöntäjänä teemme ELY-keskuksessa päivittäin työtä kestävän tulevaisuuden ja Pirkanmaan parhaaksi. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme