Helsingin kaupunki, sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala

Kannelmäen terveysaseman palvelut kilpailutetaan uudelleen – palvelut jatkuvat normaalisti

Jaa
Helsingin kaupunki kilpailuttaa uudelleen Kannelmäen terveysaseman palvelut. Taustalla ovat sopimustekniset syyt. Uusi kilpailutus ei aiheuta välittömiä muutoksia terveysaseman toimintaan tai asukkaiden palveluihin.

Kilpailutus uusitaan sopimusteknisistä syistä, koska Terveystalo ei ole pystynyt tuottamaan terveysasemalle tarjouksessa luvattua viiden kokoaikaisen yleislääketieteen erikoislääkärin työpanosta. Sopimus on muilta osin täyttynyt. Kirjallinen purkupäätös tehdään keskiviikkona 24. toukokuuta.

”Joudumme kilpailuttamaan palvelun uudelleen lainsäädännöllisistä syistä, jotta kaikkia Kannelmäen terveysaseman kilpailutukseen osallistuneita yrityksiä kohdellaan tasapuolisesti ja lain edellyttämällä tavalla”, toteaa Helsingin terveysaseman johtajalääkäri Timo Lukkarinen.   

Kokeneita yleislääkäreitä ja muita ammattilaisia terveysasemalla on työskennellyt riittämiin. Kannelmäen asukkaille on koko ajan tarjottu laadukkaita terveysasemapalveluita, joihin on päässyt ripeästi.

”Pahoittelemme tilannetta. Vaikeasta rekrytointitilanteesta johtuen emme ole onnistuneet palkkaamaan Kannelmäkeen sopimuksen edellyttämää määrää kokoaikaisia erikoislääkäreitä. Ymmärrämme, että tässä kohtaa Helsingin kaupunki joutuu toimimaan lainsäädännön edellyttämällä tavalla”, Terveystalon Kumppanuusratkaisuiden johtaja Mikko Tainio kommentoi.

Sekä Timo Lukkarisen että Mikko Tainion mielestä yhteistyö kaupungin ja Terveystalon välillä on sujunut hyvin ja palveluja on kehitetty aidosti yhdessä.  

Uusi kilpailutus tulossa 

Helsingin kaupunki kilpailuttaa palvelutuottajan uudelleen. Palvelutuotanto pyritään siirtämään mahdolliselle uudelle palvelutuottajalle mahdollisimman sujuvasti.

Terveystalo jatkaa vielä palveluntuottajana Kannelmäessä korkeintaan vuoden tai kunnes uusi palveluntuottaja aloittaa terveysasemalla.

Kannelmäkeläisten palvelut jatkuvat normaalisti

Kannelmäen terveysaseman palvelut jatkuvat tällä hetkellä kuten aiemminkin ja asiakkaita palvelevat tutut hoitajat ja lääkärit.

”Kannelmäen asiakkaat ovat mahdollisista muutoksista huolimatta edelleen Helsingin terveysasemien asiakkaita. Asiakkaille tarjotaan samat palvelut kuin muidenkin terveysasemien asiakkaille”, kertoo Timo Lukkarinen.

Muutoksista, esimerkiksi mahdollisesta uudesta palveluntuottajasta, viestitään terveysaseman asiakkaille ja alueen asukkaille ajoissa ja selkeästi.

Lisätietoja

Timo Lukkarinen, terveysasemien johtajalääkäri, p. 040 725 5199, timo.lukkarinen@hel.fi (23.5. tavoitettavissa puhelimitse sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunnan kokouksen jälkeen).

Mikko Tainio, Terveystalon Kumppanuusratkaisuiden johtaja, yhteydenotot ensisijaisesti Terveystalon viestintään, p. 050 358 1170 tai viestinta@terveystalo.com.

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sotepe

Hyvinvointia, terveyttä ja turvallisuutta helsinkiläisille yhteistyöllä ja vahvalla osaamisella.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala

Sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunnan päätöstiedote12.9.2023 18:06:05 EEST | Tiedote

Helsingin sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunta piti kokouksen tiistaina 12. syyskuuta. Kokouksen päätöstiedote on kaupungin verkkosivuilla. Lautakunta jätti tässä kokouksessa yksimielisesti pöydälle talouden sopeuttamiseksi valmistellun vuosien 2023 - 2025 muutosohjelman sekä vuoden 2024 talousarvioesityksen. Lautakunta jatkaa näiden käsittelyä ylimääräisessä kokouksessa tiistaina 19. syyskuuta klo 8.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme