Assemblin Oy

Lujatalo ja Assemblin yhteistyöhön Sorakatu 5:ssä - LVISA-urakat Assemblinille

Jaa

Osoitteeseen Sorakatu 5 rakennettavaan kahteen kahdeksankerroksiseen kerrostaloon valmistuu liki 150 vuokra-asuntoa. Kohteen pääurakoitsijana toimii Lujatalo ja Assemblin toteuttaa kohteiden LVISA-urakat.

Havainnekuva: ARK Takala Oy
Havainnekuva: ARK Takala Oy ARK Takala Oy

Sorakatu 5 sijaitsee Turussa Skanssin uudella asuinalueella. Pinta-alaltaan 85 hehtaarin alueelle valmistuu asuntoja noin 8 000 asukasta varten vuoteen 2030 mennessä. 
Sorakatu 5:n kohde muodostuu kahdesta kahdenkasankerroksisesta kerrostalosta, jonka yhteyteen rakennetaan kaksikerroksinen pysäköintilaitos. Pysäköintilaitokseen toteutetaan myös sähköautojen latauspisteitä.

Kerrostalojen asunnot varustellaan hyvin ja asuinmukavuutta lisää vesikiertoinen lattialämmitys. Yhteistiloiksi asukkaille rakennetaan yhteiset sauna-, pesulatilat ja ulkovälinevarasto sekä irtaimistovarastot jokaiselle huoneistolle. Asuinrakennuksien lämmönlähteenä toimii kaukolämpö, sillä kohteiden sijainti pohjavesialueella ei salli maalämpöä. Siltikin rakennusten energiatehokkuuteen panostetaan paljon ja kohde rakennetaan energialuokkaan A. Kummankin talon katolle sijoitetaan aurinkopaneelit, jotka tuottavat energiaa kiinteistön sähkönkulutusta varten ja energiatehokkuutta on parannettu myös jäteveden lämmöntalteenottojärjestelmällä.

Assemblin valittiin kohteen talotekniikkaurakoitsijaksi vuoden 2023 alussa. Assemblinin Turun yksikkö toteuttaa kohteen kaikki sähkö-, putki-, ilmanvaihto- ja automaatiotyöt. Tällä hetkellä kohteessa on työn alla muun muassa A-talon pohjatyöt ja B-talon holvityöt. Assemblin aloitti kohteessa työskentelyn toukokuun 2023 aikana.

Kokonaisuudessaan kohteen on määrä valmistua loppuvuodesta 2024

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Assemblin on täyden palvelun asennus- ja palvelukumppani, joka toimii Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Kehitämme, toteutamme ja ylläpidämme ilmaan, veteen ja energiaan liittyviä järjestelmiä. Visionamme on tarjota älykkäitä ja vastuullisia teknisiä ratkaisuja ja saada siten rakennukset toimimaan ja ihmiset viihtymään. Tukenamme on tiivis paikallinen yhteistyö ja vahva organisaatio. Assemblinin liikevaihto on noin 1,4 MRD euroa, ja palveluksessamme on noin 7 000 henkilöä yli sadalla pohjoismaisella paikkakunnalla. Lue lisää osoitteesta assemblin.fi.

Lue lisää osoitteesta www.assemblin.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Assemblin Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme