Lapin ELY-keskus

Lapissa huhtikuussa 8 300 työtöntä työnhakijaa

Jaa
Työttömiä oli Lapissa huhtikuussa edelleen vähemmän kuin vuotta aiemmin. Työttömyyden kehityksessä on kuitenkin eroja Lapin kuntien välillä ja joka kolmannessa kunnassa työttömyys lisääntyi. Avoimista työpaikoista yli 80 % oli yrityksissä.
Lapin työllisyyskatsaus, koonti. Kuva vapaasti käytettävissä.
Lapin työllisyyskatsaus, koonti. Kuva vapaasti käytettävissä.

Lapissa oli huhtikuun lopussa lähes 8 300 työtöntä työnhakijaa, joista lomautettuja 790. Työttömiä oli 160 enemmän kuin maaliskuussa, mutta edelleen lähes 140 vähemmän kuin vuotta aiemmin. Työttömyyden kehitys on ollut Lapissa koko maata positiivisempi vuodentakaiseen verrattuna.

Työttömyyden kehitys vaihteli huhtikuussa ikäryhmittäin. Työttömyys väheni 20–24 -vuotiailla ja yli 50-vuotiailla. Sen sijaan alle 20-vuotiaita ja 25–49 -vuotiaita työttömiä oli enemmän kuin viime vuoden huhtikuussa. Pitkäaikaistyöttömyyden aleneminen jatkui huhtikuussa, ja pitkäaikaistyöttömiä oli 450 vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Työttömien osuus työvoimasta oli huhtikuun lopussa Lapissa 10,3 % ja alitti 10 % seitsemässä Lapin kunnassa. Alimmat osuudet olivat Sodankylän 6,3 % ja Tornion 7,9 %. Korkeimmat yli 15 % osuudet olivat Kemijärvellä ja Sallassa. Kaupunkikunnista 10 % alittui Tornion lisäksi Rovaniemellä. Suhteellisesti eniten työttömyys väheni vuodentakaisesta Muoniossa ja Pellossa. Joka kolmannessa Lapin kunnassa työttömiä oli enemmän kuin viime vuoden huhtikuussa.

Työpaikkoja on tarjolla runsaasti ja monella alalla. Työvoiman saatavuushaasteisiin vastaamiseen tarvitaan myös kansainvälistä rekrytointia. Huhtikuussa TE-palveluihin ilmoitettiin Lapissa yli 3 330 avointa työpaikkaa. Määrä on aiempiin vuosiin verrattuna korkea, vaikka oli viime kuukausien tapaan huhtikuussakin vuodentakaista huippumäärää pienempi. Huhtikuussa avoimeksi ilmoitetuista työpaikoista lähes 2 700 oli yrityksissä, 300 hyvinvointialueella ja yli 250 kunnissa ja kuntayhtymissä.

Lapin ELY-keskuksen huhtikuun 2023 työllisyyskatsaus löytyy kokonaisuudessaan selainversiona ja pdf-muodossa osoitteesta: https://www.temtyollisyyskatsaus.fi/Lappi.aspx

Seuraava työllisyyskatsaus (toukokuu 2023) julkaistaan 20.6.2023.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lapin elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus:
Yksikön päällikkö Satu Huikuri, 0295 037 049


Lapin työ- ja elinkeinotoimisto:
Johtaja Tiina Keränen, 0295 039 636

Kuvat

Lapin työllisyyskatsaus, koonti. Kuva vapaasti käytettävissä.
Lapin työllisyyskatsaus, koonti. Kuva vapaasti käytettävissä.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Lapin ELY-keskus
Lapin ELY-keskus
Rovaniemi: Hallituskatu 3 B (valtion virastotalo)
Kemi: Valtakatu 28

0295 037 000http://www.ely-keskus.fi/lappi

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lapin ELY-keskus

Lohenkalastus Tornionjoella alkaa 8.6 klo 12 – malttia tarvitaan31.5.2024 10:46:49 EEST | Tiedote

Lohen kalastus vapakalastusvälineillä alkaa 8.6.2024 ja päättyy 25.8.2024. Kalastuskautta on lyhennetty lohen nousun turvaamiseksi. Kalastus tulisi aloittaa vasta sitten kun Kattilakosken kaikuluotaimen on ohittanut riittävä määrä lohia. Tulevalle kesälle Lapin ELY-keskus suosittaa, että kalastuskauden aikana otettaisiin saaliiksi enimmillään vain yksittäisiä lohia kalastajaa kohden. Jos lohen nousu jää heikoksi, vastuullinen kalastaja keskittyy tulevana kesänä hauen pyyntiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye