Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Koululaisten iltapäivätoimintaan ennätysmäärä hakijoita – Kaikille hakuaikana hakeneille 1.–2-luokkalaisille tarjotaan paikka

Jaa
Helsingin kaupungin iltapäivätoimintaan tuli 9 300 hakemusta ensi lukuvuodelle 2023–2024. Hakemuksia käsitellään parhaillaan ja päätökset postitetaan juhannuksen jälkeisellä viikolla. Iltapäivätoiminta alkaa lukuvuoden ensimmäisenä koulupäivänä.

Perusopetuksen iltapäivätoiminta on ohjattua vapaa-ajan toimintaa 1.–2.-luokkalaisille sekä erityisen tuen oppilaille koulupäivän jälkeen. Toiminta pitää sisällään esimerkiksi leikkimistä ja yhdessäoloa kavereiden kanssa, ulkoilua ja liikkumista sekä pieniä retkiä lähiympäristöön. Toiminnan sisällöissä otetaan huomioon kunkin ryhmän tarpeet ja toiveet.

Perusopetusjohtaja Outi Salo kertoo, että hakemuksia iltapäivätoimintaan tuli tänä vuonna ennätysmäärä, 9 300 kappaletta. Eka- ja tokaluokkalaisia on ensi syksynä yhteensä 11 090. ”Hienoa, että näin moni pieni koululainen osallistuu iltapäivätoimintaan. Ohjattu ja mielekäs toiminta turvallisessa ympäristössä koulupäivän jälkeen tukee lapsen hyvinvointia ja sujuvoittaa perheiden arkea”, hän toteaa.

Iltapäivätoiminta alkaa lukuvuoden ensimmäisenä koulupäivänä elokuussa ja jatkuu lukuvuoden loppuun asti.


Kaikille hakuaikana hakeneille 1.–2-luokkalaisille tarjotaan paikkaa

Iltapäivätoimintaa järjestetään noin 250 toimintapaikassa eri puolilla kaupunkia, sekä kouluilla että koulujen läheisyydessä, esimerkiksi leikkipuistoissa ja seurakuntien tiloissa. Toiminnan järjestäjät määrittelevät toiminnan tarkemmat sisällöt omien vahvuuksiensa ja käytännön mahdollisuuksien perusteella.

Iltapäivätoimintapaikkaa tarjotaan hakuaikana hakeneille 1.–2.-luokkalaisille. Jos paikka ei järjesty juuri siitä toimintapaikasta, josta paikkaa on haettu, lapselle tarjotaan paikkaa toisesta alueen toimintapaikasta. Jos johonkin toimintapaikkaan on enemmän hakijoita kuin paikkoja, etusijalla ovat 1.-luokkalaiset ja erityisen tuen oppilaat.

Samanarvoisten hakemusten kesken suoritetaan tarvittaessa arvonta. Paikkoja jaettaessa ei ole merkitystä sillä, mihin aikaan hakuajan sisällä hakemus on lähetetty.


Tulojen perusteella voi hakea kuukausimaksun alentamista

Iltapäivätoiminnan kuukausimaksu on joko 100 tai 120 euroa, riippuen siitä, onko lapsi toiminnassa mukana kello 16:een vai kello 17:een saakka. Laskutuskausi alkaa elokuusta. Tulojen perusteella voi hakea maksujen alentamista, jolloin kuukausimaksu on puolet normaalista maksusta, tai maksun perimättä jättämistä, jolloin maksua ei tule ollenkaan.

Kuukausimaksujen alentamista voi hakea aikaisintaan elokuussa, kun lapsi on aloittanut iltapäivätoiminnassa. Hakemukseen tarvitaan ajantasaiset tulotiedot. Tulorajat ja lisätiedot löytyvät verkkosivulta hel.fi/iltapaivatoimintamaksut.Vaikka hakuaika koululaisten iltapäivätoimintaan lukuvuodelle 2023–2024 on päättynyt, voi hakemuksen jättää. Hakuajan jälkeen tulleet hakemukset otetaan käsittelyyn elokuusta alkaen. Hakuajan ulkopuolella haettaessa paikan saaminen ei ole varmaa. Lisätietoja: hel.fi/iltapaivatoiminta.

Lisätietoja:

Leena Palve-Kaunisto

Palvelupäällikkö

leena.palve@hel.fi

09 310 86809

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Työpajankatu 8
00580 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialaan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto. Seuraa meitä @HelsinkiOppii, @tyovaenopisto, @Hforsarbis ja @StadinAO

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu tiistaina 3.10.202329.9.2023 10:28:45 EEST | Tiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan seuraava kokous pidetään tiistaina 3. lokakuuta klo 16.15. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla. Esityslistalla on muun muassa seuraavat tilahankkeet: - Jätkäsaareen Melkinlaiturin alueelle toteutettavan peruskoulun ja päiväkodin uudisrakennuksen tarveselvitys - päätös osoitteeseen Heteniityntie 4 sijaitsevan Vuoniityn peruskoulun perusparannuksen ja laajennuksen tarveselvityksestä - lausunto osoitteessa Silkokuja 9 sijaitsevan Malmin peruskoulun väistötilan hankesuunnitelmasta - päiväkodin perustaminen Kallion peruspiiriin, Sompasaaren ja Kalasataman osa-alueelle osoitteessa Priki Johannan kuja 4 - päiväkodin perustaminen Oulunkylään osoitteessa Teinintie 12 Lautakunnan kokouksen päätöstiedote julkaistaan kokouksen päätyttyä toimialan verkkosivuilla.

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto kokoontuu tiistaina 19.9.202315.9.2023 10:52:49 EEST | Tiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto kokoontuu tiistaina 19. syyskuuta klo 16.30. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla. Jaoston esityslistalla on muun muassa Helsingin kaupungin järjestämän koulutuksen opiskeluhuoltosuunnitelma ajalle 2023–2024 sekä oppilaan koulupaikan määräytyminen ja oppilaaksiottamisen perusteet suomenkielisessä perusopetuksessa 1.1.2024 alkaen. Jaoston kokouksen päätöstiedote julkaistaan kokouksen päätyttyä toimialan verkkosivuilla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme