Espoon kaupunki - Esbo stad

Tiedote kasvun ja oppimisen lautakunnan kokouksesta 24.5.2023

Jaa
Kasvun ja oppimisen lautakunta käsitteli kokouksessaan 24.5.2023 muun muassa Olarin 2 päiväkotia -hankkeen tarveselvitystä, Etelä-Tapiolan lukion IB-linjan opiskelijavalintakriteerien muuttamista sekä Kilon ja Keran alueen koulupalvelujen kehittämistä.
Kuvaaja: Taru Turpeinen
Kuvaaja: Taru Turpeinen

Olarin 2 päiväkotia -hankkeen tarveselvitys

Kasvun ja oppimisen lautakunta käsitteli kokouksessaan Olarin 2 päiväkotia -hankkeen tarveselvitystä. Hankkeessa on suunniteltu Päivänkehrän koulun Komeetan toimipisteen tontille päiväkotirakennusta, jossa olisi 10-ryhmäinen suomenkielinen ja 6-ryhmäinen ruotsinkielinen päiväkoti. Lautakunta päätti jättää asian pöydälle ja sen käsittelyä jatketaan seuraavassa kokouksessa.

Etelä-Tapiolan lukion IB-linjan opiskelijavalintakriteerien muuttaminen

Kasvun ja oppimisen lautakunta päätti, että Etelä-Tapiolan lukion International Baccalaureate (IB) -linjan opiskelijavalinnassa otetaan käyttöön painokerron kaksi (2) perusopetuksen päättötodistuksen englannin kielen ja matematiikan arvosanoille. Koulussa on jo aiemmin luovuttu englannin kielen pääsykokeesta. Uusi hakumenettely otetaan käyttöön kevään 2024 yhteishausta alkaen.

Kilon ja Keran alueen koulupalvelujen kehittäminen

Lautakunta käsitteli kokouksessa Kilon ja Keran alueen koulupalvelujen kehittämissuunnitelmia. Läntisen Leppävaaran oppilasalueelle Keran aseman eteläpuolelle on suunniteltu uuden yläkoulun perustamista ja nykyisen Kilonpuiston kouluun on kaavailtu muutoksia opetuksen järjestämiseen. Lautakunta päätti kuitenkin palauttaa kehittämissuunnitelmat valmisteluun.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Marika Räf, lautakunnan puheenjohtaja, p. 040 822 8822, marika.k.niemi@gmail.com
Harri Rinta-aho, kasvun ja oppimisen toimialajohtaja, p. 050 428 9440, harri.rinta-aho@espoo.fi
Tapio Erma, suomenkielisen toisen asteen koulutuksen ja nuorisopalvelujen johtaja, p. 046 877 3216, tapio.erma@espoo.fi
Juha Nurmi, suomenkielisen perusopetuksen johtaja, p. 050 372 5852, juha.nurmi@espoo.fi
Virpi Mattila, varhaiskasvatuksen johtaja, p. 050 347 5845, virpi.mattila@espoo.fi

Kuvat

Kuvaaja: Taru Turpeinen
Kuvaaja: Taru Turpeinen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme